reklamow adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Telegram'ın Sahibi, Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan Bahsetti:
17
●827
- 14-01-2021, 14:16:44Bir şeye saplanıp kalmayın. Bugün whatsp bir sıkıntı çıkardı başka birine geçersin, yarın telegram çıkarır daha başkasına geçersin ve bu böyle gider.
Yok zaten bilgilerinizi kullanıyorlardı, çok önemli biri misiniz? Sizin bilgilerinizi ne yapsın gibi boş söylemlerden vazgeçin. Var bir sıkıntı işte. Öyleyse neden güncelleme ihtiyacında bulundular ve neden Avrupa Birliği ülkeleri bundan muaf. - 14-01-2021, 14:16:51Whatsapp ile Telegram arasındaki fark Zuckerberg ile Dunov arasındaki fark gibidir.PastaMalzeme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zuckerberg Amerikan seçimlerini etkileyecek kullanıcı datalarını satıp Trump gibi bir ahmağı para karşılığı iktidara getirecek bir ilkesizdir.
Dunov kendi hükümetine karşı çıkıp vatan haini ilan edilmek pahasına kullanıcı verilerini korumakı için mücadele vermiş bir aktivisttir.
Whatsapp a verdiğiniz her türlü veri bulutta işlenip size darbe, manipülasyon, halk ayaklanması, iç savaş olarak geri dönebilir.
En azından seni hiç ihtiyacın olmayan şeylere para harcatmaya ikna etmek için ellerinde daha hassas verileri olacak ve sen daha da fakirleşeceksin.
Telegram çok daha güvenli ve korunaklı bir iletişim olanağı sağlar...
Siz whatsapp ile takılmaya devam edebilirsiniz, bereket ülkede ciddi bir kitle whatsapp ı terkediyor.
Mesele sizin bireysel gizliliğiniz meselesi değil.
Mesele ülkedeki milyonlarca insanın tutum analizlerinin yapılabilmesi, seçimleri etkileyecek, halk tepkilerini yönetecek manipülasyonların hassas şekilde tezgahlanabilecek olması.
Yani kendi kişisel gizliliğin kada toplumsal mahremiyet de önemlidir. - 14-01-2021, 14:24:19Müthiş yorum.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özellikle burası harika;
"Zuckerberg Amerikan seçimlerini etkileyecek kullanıcı datalarını satıp Trump gibi bir ahmağı para karşılığı iktidara getirecek bir ilkesizdir.
Durov kendi hükümetine karşı çıkıp vatan haini ilan edilmek pahasına kullanıcı verilerini korumakı için mücadele vermiş bir aktivisttir" - 14-01-2021, 16:42:46Kıytırık mesajlaşma uygulamasından milli güvenlik komplosu çıkaran vatandaşlarımız oldukça daha çokkkkk yerimizde sayarız biz. Yeni bir şey üreten yok anca var olana tü kaka.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-01-2021, 17:04:09Whatsapp ile uzaya çıkan vardı da biz mi engel oluyoruz?))PastaMalzeme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adamlar Zuckerberg'i Amerikan kongresinde kameralar önünde sorguya çektiler, itin bir yerine sokup çıkardılar, boncuk boncuk terletip kullanıcı verilerini sattığı için ülkeye özür dilettiler.
Sen milli güvenlik meselesi olmadığını düşünüyorsun hala...
Ben iletişim okudum. Kişisel iletişim ile kamu iletişimi farklı şeylerdir.
İnsanlar tweeterda facebookta cesaret edemedikleri şeyleri whatsapp ta konuşurlar.
Whatsapp veritabanına sahip olmak o toplumdaki kanaatlere, tutumlara, fikirlere sahip olmak demektir.
Herşeyden önemlisi bir şirketin sana bedava iletişim hakkı vermesi senin iletişiminin içeriğine sahip olabileceği anlamına gelmez.
İletişim mahremiyeti ve özgürlüğü temel hak ve hürriyetlerdendir.
Bu tarz iletişimin içeriğini kullanan, devreden, paylaşan sistemlerin kesinlikle yasaklanması lazım.
Biz Türkler farkında değiliz ama Amerikadaki ve Avrupadakiler farkında.
Kapitalist sistemde şirketler de en az devletler kadar topluma ve bireye karşı bir tehdittir.
Bu tehditin sınırlandırılmasını kontrol altına alınmasını istemek tüh kaka demek değildir.
Bilinçsizce de olsa sürü psikolojisi doğruyu yapan insanları suçluyorsun ama asıl olayın hiç bilincine varamayn sensin maalesef. - 14-01-2021, 17:14:44Bunu engellemeniz gerekmiyor, özellikle o kısımda girip "beni görünür yap" demediğiniz sürece orada görünmüyorsunuz.Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-01-2021, 18:28:54Ne anlatıyorsun abicim sen, kimi suçlamışım. Sizin dediğinizi kabul etmeyince hemen edebiyat parçalamaca, kullanmıyorum telegram falan. 2 gün sonra onunda bir nanesi çıkar hadi höbele başka uygulamaya göçebeliği seviyoruz nasılsa.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Keyfi isteyen istediği uygulamayı kullanır, Troll sürürlerini Whatsapp'ın üzerine kimlerin sürdüğünü de ülkede siyaseten bilmeyen bi sizsiniz sanırım.
Telegram basitçe bazı özellikleriyle anlatmak gerekirse, kalitesi düşmeden 2 gb'a kadar gönderi (video, belge v.s) gönderilebilen, 200.000 'e kadar üyenin aynı anda sohbet edebileceği grupları barındarabilen ve kanallar ile arzu ettiğiniz veya savunduğunuz fikri, kişiyi, duyguyu takip edebilecek olanak sunan bir mecradır. Bireysel olarak kullanım alanları, bildiğim kadarıyla başka bir iletişim programında yoktur. En kapsamlı iletişim programı diyebilirim.