digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Whatsapp ile uzaya çıkan vardı da biz mi engel oluyoruz?))
Adamlar Zuckerberg'i Amerikan kongresinde kameralar önünde sorguya çektiler, itin bir yerine sokup çıkardılar, boncuk boncuk terletip kullanıcı verilerini sattığı için ülkeye özür dilettiler.
Sen milli güvenlik meselesi olmadığını düşünüyorsun hala...

Ben iletişim okudum. Kişisel iletişim ile kamu iletişimi farklı şeylerdir.
İnsanlar tweeterda facebookta cesaret edemedikleri şeyleri whatsapp ta konuşurlar.
Whatsapp veritabanına sahip olmak o toplumdaki kanaatlere, tutumlara, fikirlere sahip olmak demektir.
Herşeyden önemlisi bir şirketin sana bedava iletişim hakkı vermesi senin iletişiminin içeriğine sahip olabileceği anlamına gelmez.
İletişim mahremiyeti ve özgürlüğü temel hak ve hürriyetlerdendir.

Bu tarz iletişimin içeriğini kullanan, devreden, paylaşan sistemlerin kesinlikle yasaklanması lazım.
Biz Türkler farkında değiliz ama Amerikadaki ve Avrupadakiler farkında.
Kapitalist sistemde şirketler de en az devletler kadar topluma ve bireye karşı bir tehdittir.
Bu tehditin sınırlandırılmasını kontrol altına alınmasını istemek tüh kaka demek değildir.
Bilinçsizce de olsa sürü psikolojisi doğruyu yapan insanları suçluyorsun ama asıl olayın hiç bilincine varamayn sensin maalesef.
Ne anlatıyorsun abicim sen, kimi suçlamışım. Sizin dediğinizi kabul etmeyince hemen edebiyat parçalamaca, kullanmıyorum telegram falan. 2 gün sonra onunda bir nanesi çıkar hadi höbele başka uygulamaya göçebeliği seviyoruz nasılsa.
Keyfi isteyen istediği uygulamayı kullanır, Troll sürürlerini Whatsapp'ın üzerine kimlerin sürdüğünü de ülkede siyaseten bilmeyen bi sizsiniz sanırım.