• 27-12-2020, 14:27:17
    #1
    Şöyle bir düşününce, asansörü kullanmıyorum + merdivenlerin yüzünü dahi görmüyoruz bina kapısını açıp 3 adımdan sonra eve giriyoruz zaten bu 3-5 adımlık yer için aidat parası vermek ne kadar doğru ?

    Parasın da birşey yok zaten, merak ettiğim bina girişine ayak bile basmayanlar bunu ödüyor mu ? Bence haksızlık gibime geldi. Sen de bina da oturuyorsun, sen de vereceksin gözüyle mi bakılıyor.
  • 27-12-2020, 14:28:28
    #2
    hocam sizin bu mantıklı toptan vergi sistemine karşı olmanız gerekir
  • 27-12-2020, 14:28:32
    #3
    Daireyi alıyorsun içine ne sen ne kiracın giriyor ama yine de aidat ödüyorsun.
  • 27-12-2020, 14:29:05
    #4
    Evet ödüyoruz.
  • 27-12-2020, 14:30:06
    #5
    bu mantıkla zaten 3 5 adımlık yerde oturuyorsunuz diyip sizin katın lambalarını yakmasalar, size özel kapı otomatiğini kapatsalar, zilinizi iptal etseler tepkiniz ne olur ?
  • 27-12-2020, 14:30:24
    #6
    Çatı asansör merdiven ortak kullanım alanı ödenir gerekli tadilata destek verilir. Herhangi bir kişinin mülkiyeti olamaz alt katta dükkan sahibi varsa o dahi çatıya ortaktır
    Boş günlerinizde inin çıkın
  • 27-12-2020, 14:30:23
    #7
    hashus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam sizin bu mantıklı toptan vergi sistemine karşı olmanız gerekir
    Bu ülkede ki vergi sistemine zaten tamamen karşıyım Milletin g*tündeki donu da ne zaman alacaklar diye dört gözle bekliyoruz bakalım Biraz abes oldu ama.. Sonuç hüsran olacak gibi, umarım arada kaynamayız.
    • AYJANS
    • dertliA
    AYJANS ve dertliA bunu beğendi.
    2 kişi bunu beğendi.
  • 27-12-2020, 14:30:28
    #8
    ZEMİN KATTA OTURANLAR
    Kural gereği zemin katta oturanlar asansörü kullanmadıklarını iddia ederek asansör masraflarını ödemekten kaçınamaz. Ancak binanın yönetim planına bağlı olarak bu kural değişebilir. Örneğin; apartmanın yönetim planına zemin katta bulunan dairelerin asansörü kullanma ihtiyacının olmadığı asansörden faydalanmadıkları ve bu nedenle zemin kattaki bağımsız bölüm maliklerinin asansör için yapılan harcamalardan muaf tutulacağı ile ilgili bir madde eklenebilir.
    Yani zemin katta oturanlar için aslen ortak gider tanımına giren asansör masrafları yönetim planı ile istisna hale gelebilir. Yönetim planında böyle bir hüküm belirlenmemişse asansörden faydalanmasalar bile zemin katta oturanlar da asansör giderlerine katılmak zorundadır.
  • 27-12-2020, 14:30:28
    #9
    Üyeliği durduruldu
    Mantıken ödenmemesi lazım.