• 13-10-2020, 02:30:00
    #1
    Merhabalar (kafa açacağım biraz)

    Bekarken devlet de çalışmayı çok fazla düşünmedim hep bir şekilde ben yolumu bulurum her türlü koştururum ticaret yaparım ne iş varsa yaparım kafasındaydım ki gerçekten de bir çok iş yaptım say say bitmez yaptığım ve yapmaya çalıştığım işler. Fırın pişirici ustası, market, telefon ticareti, Ocakbaşı pişirici, lokanta işletmeciliği, küçük esnaflara internet siteleri, facebook apps, oyunlarda hesap boostlayıp hesap satışları, adsense(aktif olarak pasif gelirim) Vs vs yazmakla bitmez en son Peze...... işi bile teklif edildi haftalık 3k Maaşlı sadece internet sitesini yapıp reklam çıkıp müşteri bulma gibi bi onu reddettim Öyle pis olaylara bulaşmayacağımdan.

    Gel gelelim evlendikten sonra kafanı yastığa koyduğun zaman ki seni uyutmayan düşüncelere..

    çocuğun olduğunda sorumlulukların artacak ve çocuk büyüme evresine girdiğinde ya işler ters giderse para sıkıntısı yaşamaya başlarsan ne olacak? Şimdi iyi güzel 7-8k güzel para fakat Özel sektör arkanda hiç dayanağın garantin yok ne olacağın belli değil. Ha ailemi açıkta bırakmam yine bir dünya iş koştururum gidip toptancıdan mal toplayıp cami önünde bile satarım yine ailemi açıkta bırakmam ama işte geleceğin garantisi yok.

    Bekarken her şey iyi hoş ama evlendiğinde insana garip bir olgunluk geliyor. Kendi kendine sürekli düşünüyorsun ya çocuğum ailem maddi sıkıntılardan dolayı mutsuz olursa iyi yetiştiremezsem?

    Bu arada mühendislik mezunuyum. Farklı bir alanda yüksek lisansımı da yaptım. Elimde diplomaları da olan birisiyim. Fakat 3-4 yıldır hiç kendi mesleğimin yakınından geçmedim.

    Şimdi diyorum ki ulan ne kadar salakmışım be. Hiç kitap test yüzü açmadan Anadolu lisesi kazandım hiç kitap yüzü açmadan mühendisliği kazandım adam akıllı çalışmadan yüksek lisans felan. Keşke lise zamanımda batak okey bilgisayar peşinde koşacağıma keşke gece gündüz oturup ders çalışsaydım da tıp- diş hekimliği kazansaydım ingilizcemi geliştirip yurt dışına 2-3 yıllığına çıkıp yüksek lisansımı orada yapaydım.

    Allah çarpsın 16-17 yaşına geri dönsem yemeden içmeden ders çalışırdım ve dediğim olayları gerçekleştirirdim.

    Elimdeki diplomaların iş yapması için devletin her sene 2-3 kişi alım yaptığı (KPSS 85-90) alanları zorlamak zorundayım artık.

    Bu arada eşimde üniversite mezunu. Kafamdaki planım; 2 yıl boyunca eşimle beraber kpss kasıp yüksek puan alıp devlete yerleşmeye çalışacağım. Oldu ya çok fazla yüksek puan alamadım. Yüksek lisansın verdiği avantajlardan olan 32 yaşına kadar askerliğe Polisliğe başvurarak devletteki yerimi alacağım.

    Bana göre ilerisi belli olmayan aylık kazandığın 8 bin TL < Devlette alacağın 5 bin TL den.

    Ha ne akarım ne kokarım. Bir yerden bir yere varamam ama ileride de alacağım maaşım belli olur. AdSense reklam tanıtım işleri de pasif gelir olarak ufak ufak damlar.

    Bu konuyu okuyan 16-17-18 yaşında kardeşlerim olursa benden size tavsiye oturup eşşek gibi ders çalışın. Yoksa hayatınız boyunca yapacağınız çoğu iş geçici olacak ve bir süre sonra gelecek kaygısı yaşayacaksınız.

    Bazı şeyleri yaşamasan tecrübe edemiyorsunuz aileniz Dersine çalış aslanım dediği zaman size batıyor asilik yapabiliyorsunuz. Ders konusunda bana öneri veren bir abimiz olmadı. Ben neyim ki benim çevrem nasıl olsun hepsi ordan oraya atlayan mahalle abileriydi. Çinçin ve Demet de büyümüşsün sonuçta.

    Bu konuyu açmamdaki amaç hem kendime motive edebilmek hemde daha yolun başında olan kişilerin aklında bir lamba yakmak.

    Ha şimdi birkaç arkadaş diyebilirler sen kendi işini düzgün kuramamışsın. Bu doğru olabilir herkes Girişimci patron olmayabilir yapamayabilir belkide ben çalışan olmalıydım hep. Altıma bmw çekene kadar o parayı ciddi bir işe yatırabilirdim fakat gençlik işte tecrübe etmeden öğrenemiyorsun.

    Kafa açmış olabilirim kusura bakmayın

    Allah sonumuzu hayır etsin.
  • 13-10-2020, 02:32:31
    #2
    Kesinlikle, dönemsel büyük kazançlar; e ben böyle kazanıyorum okumaya ne gerek var gibi cümleleri beraberinde getiriyor. Okumak çok önemli.
  • 13-10-2020, 02:35:05
    #3
    anlamadım
  • 13-10-2020, 02:36:11
    #4
    Ben de tersini düşünenlerdenim. KPSS kasacağıma keşke özel sektör veya başka alanlarda kendimi geliştirseydim diye. En azından elimizde bir Altın bileziğimiz olurdu. En son 2018 KPSS de de 1.5 puanla merkezi atamayı kaçırdım. Puanım 80.3 bölüm ise 81.69 ile kapattı. 2016 da 82 almıştım 83.2 ile kapatmıştı ) 6 Eylül'de kpss lisans sınavıma da girdim. Bakalım 2020 KPSS ne olacak. Haa elendiğim açıktan mülakatlı alımları saymıyorum bile onlar komple referans,torpil zaten.. Evliyim de ve çocuğum da var bu arada. Yani bahsettiğin korkuların birebir içindeyim. Allah yardımcımız olsun...
  • 13-10-2020, 02:36:33
    #5
    Yaş 43 grafikerim. hayata yeniden gelseydim yine memurluk istemezdim. Devlet memurunun çoğu haketmediği maaşı alıp geçinemiyorum sözlerine gıcık oluyorum. Hem hanımı hem kendi memur 15 bine yakın geliri olan memurlar sürekli şikayet ediyorlar. Bende onlar gibi olup milletin alın terinin karşılığı olan vergilerle maaş alıpta yaşamak istemem.2 lira kazanım kendi işim olsun isterim.
  • 13-10-2020, 02:36:40
    #6
    İnanmazsınız hocam 5 dk önce şunu izledim. Hanginize hak vereyim?


    https://youtu.be/fFmk7V3ZvtM
  • 13-10-2020, 02:38:22
    #7
    Kurumsal PLUS
    Tamamını üşenmeden okudum. Hayatımız aynı gitmiş diyebilirim sanırım sizin yaşınızda olmama 3-4 sene daha var. Ancak ben hala 8k daha büyüktür diyorum
    İlk olarak AdSense yaparak devlette çalışamazsınız. En azından yasal olarak yapamazsınız
    Bir diğer konu webde tek gelir kaynağınızın yıkılmasına karşın bir değil 4 kaynak edinseniz böyle bir sorun kalmazdı diye düşünüyorum
  • 13-10-2020, 02:39:52
    #8
    espence adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    anlamadım
    hadi kalk yerine yat
  • 13-10-2020, 02:45:39
    #9
    Devlet memurluğunu altın tepside sunsalar herhalde yinede istemezdim, hep kendi işim olsun istemişimdir, ha gün gelir beş parasız duruma düşebilirim ama inanıyorum ki birgün tüm dünyaya açılıp büyük işler yapacağım, şuan kazancım gayet iyi, arada gelecek kaygısı benide tedirgin ediyor ancak buna rağmen memurluğu hiçbir zaman düşünmedim, kendi işinin patronu olmak gibisi var mı
    Son olarak şunuda ekliyeyim
    "Fakir olarak doğabilirsiniz, ancak fakir olarak ölmek sizin hatanız". Bill Gates