Merhabalar (kafa açacağım biraz)
Bekarken devlet de çalışmayı çok fazla düşünmedim hep bir şekilde ben yolumu bulurum her türlü koştururum ticaret yaparım ne iş varsa yaparım kafasındaydım ki gerçekten de bir çok iş yaptım say say bitmez yaptığım ve yapmaya çalıştığım işler. Fırın pişirici ustası, market, telefon ticareti, Ocakbaşı pişirici, lokanta işletmeciliği, küçük esnaflara internet siteleri, facebook apps, oyunlarda hesap boostlayıp hesap satışları, adsense(aktif olarak pasif gelirim) Vs vs yazmakla bitmez en son Peze...... işi bile teklif edildi haftalık 3k Maaşlı sadece internet sitesini yapıp reklam çıkıp müşteri bulma gibi bi onu reddettim Öyle pis olaylara bulaşmayacağımdan.
Gel gelelim evlendikten sonra kafanı yastığa koyduğun zaman ki seni uyutmayan düşüncelere..
çocuğun olduğunda sorumlulukların artacak ve çocuk büyüme evresine girdiğinde ya işler ters giderse para sıkıntısı yaşamaya başlarsan ne olacak? Şimdi iyi güzel 7-8k güzel para fakat Özel sektör arkanda hiç dayanağın garantin yok ne olacağın belli değil. Ha ailemi açıkta bırakmam yine bir dünya iş koştururum gidip toptancıdan mal toplayıp cami önünde bile satarım yine ailemi açıkta bırakmam ama işte geleceğin garantisi yok.
Bekarken her şey iyi hoş ama evlendiğinde insana garip bir olgunluk geliyor. Kendi kendine sürekli düşünüyorsun ya çocuğum ailem maddi sıkıntılardan dolayı mutsuz olursa iyi yetiştiremezsem?
Bu arada mühendislik mezunuyum. Farklı bir alanda yüksek lisansımı da yaptım. Elimde diplomaları da olan birisiyim. Fakat 3-4 yıldır hiç kendi mesleğimin yakınından geçmedim.
Şimdi diyorum ki ulan ne kadar salakmışım be. Hiç kitap test yüzü açmadan Anadolu lisesi kazandım hiç kitap yüzü açmadan mühendisliği kazandım adam akıllı çalışmadan yüksek lisans felan. Keşke lise zamanımda batak okey bilgisayar peşinde koşacağıma keşke gece gündüz oturup ders çalışsaydım da tıp- diş hekimliği kazansaydım ingilizcemi geliştirip yurt dışına 2-3 yıllığına çıkıp yüksek lisansımı orada yapaydım.
Allah çarpsın 16-17 yaşına geri dönsem yemeden içmeden ders çalışırdım ve dediğim olayları gerçekleştirirdim.
Elimdeki diplomaların iş yapması için devletin her sene 2-3 kişi alım yaptığı (KPSS 85-90) alanları zorlamak zorundayım artık.
Bu arada eşimde üniversite mezunu. Kafamdaki planım; 2 yıl boyunca eşimle beraber kpss kasıp yüksek puan alıp devlete yerleşmeye çalışacağım. Oldu ya çok fazla yüksek puan alamadım. Yüksek lisansın verdiği avantajlardan olan 32 yaşına kadar askerliğe Polisliğe başvurarak devletteki yerimi alacağım.
Bana göre ilerisi belli olmayan aylık kazandığın 8 bin TL < Devlette alacağın 5 bin TL den.
Ha ne akarım ne kokarım. Bir yerden bir yere varamam ama ileride de alacağım maaşım belli olur. AdSense reklam tanıtım işleri de pasif gelir olarak ufak ufak damlar.
Bu konuyu okuyan 16-17-18 yaşında kardeşlerim olursa benden size tavsiye oturup eşşek gibi ders çalışın. Yoksa hayatınız boyunca yapacağınız çoğu iş geçici olacak ve bir süre sonra gelecek kaygısı yaşayacaksınız.
Bazı şeyleri yaşamasan tecrübe edemiyorsunuz aileniz Dersine çalış aslanım dediği zaman size batıyor asilik yapabiliyorsunuz. Ders konusunda bana öneri veren bir abimiz olmadı. Ben neyim ki benim çevrem nasıl olsun hepsi ordan oraya atlayan mahalle abileriydi. Çinçin ve Demet de büyümüşsün sonuçta.
Bu konuyu açmamdaki amaç hem kendime motive edebilmek hemde daha yolun başında olan kişilerin aklında bir lamba yakmak.
Ha şimdi birkaç arkadaş diyebilirler sen kendi işini düzgün kuramamışsın. Bu doğru olabilir herkes Girişimci patron olmayabilir yapamayabilir belkide ben çalışan olmalıydım hep. Altıma bmw çekene kadar o parayı ciddi bir işe yatırabilirdim fakat gençlik işte tecrübe etmeden öğrenemiyorsun.
Kafa açmış olabilirim kusura bakmayın
Allah sonumuzu hayır etsin.