• 30-08-2020, 15:29:21
    #10
    Kimi insan ileri görüşlüdür, kimi ise geri görüşlü. Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlü olduğu yadsınamaz bir gerçek. O bilimsever bir askerdi. Türklük bilincini halka aşıladı. O ve silah arkadaşları bu toprakları korumak için savaştılar.
    Eğer empati yeteneğiniz yoksa onu anlamak için onun gibi düşünüyor olmanız gerek. Eğer onun gibi düşünemiyorsanız ve empati yeteneğiniz gelişmemişse sevemezsiniz.

    Tamamen yetiştirilme tarzı, sosyal çevrenin size yaşattıkları ve zamanla gelişen kafa yapınız ile ilgili bir şey. Kimseyi kendi kişisel fikrine göre Atatürk'ü sevmediği için yargılamak bize düşmez. Evet sinirlenebiliriz. Bu insani bir duygudur ama nefret duymak sadece kendimize zarar vermektir.
    Ancak birileri ülkenin kurtarılmasında büyük rol oynayan bir kimliğe karşı propagandavari saldırgan bir cephe oluşturursa, halk olarak buna karşı koymamız gerekir diye düşünüyorum. Tabi ancak bir kişi ülkenin yönetim biçiminden memnun değilse ve diğer ortadoğu ülkeleri gibi yönetilmek istiyorsa bu saldırıları yapıp cephe toplamaya çalışır. Benim gözümde de o insan halk ve refah düşmanıdır. Çünkü sadece kendi kalıp inançları ile ülkede geri kalan tüm insanları kendi gibi yapmaya çalışıyor demektir.
  • 30-08-2020, 15:33:24
    #11
    “Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiçbir şey öğretememişim demektir.”
    Mustafa Kemal Atatürk.

    Şimdi tüm sorunların ortak noktasını daha iyi anlamış olmalısınız.
  • 30-08-2020, 15:37:46
    #12
    erogluemre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar Yorumlarda 2 taraflı yönelmeler olmuş ben bu postu ayrışma olsun diye değil ben namazımı kılan biriyim. Burada demek istediğim sizlere seven ve sevmeyenlerin de 1 kere izlemesi sevenin de yanlış bildiği sevmeyenin de yanlış bildiği bir şey vardır diye paylaştım kavga çıksın diye değil. Yukarıda birisi Peygamber efendimizle karşılaştırmış Atatürk'ü hocam bunlara gerek yok.

    Japonya'da Oda Nobunaga ile Buddha'yı kıyaslamak gibi bir şey bu. Acayip