Not: Huawei Türkiye, Trendyol, Tüketici Hakem Heyeti kanallarında gerekli adımlar atılmış şikayetler oluşturulmuştur.
SipariÅŸ verilen maÄŸaza: https://www.TRENDYOL.com/magaza/bittibitiyor-m-104870
Satıcı Adı: SAR ELEKTRONİK GIDA DAY.TÜK MAL.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
Satıcı İletişim Numraları: KAYSERİ MAĞAZA 0352 221 37 00, İSTANBUL İNTERNET 0850 8888 727, KAYSERİ İNTERNET 0850 888 38 38, İADE İPTAL 5453743738 - 5541460038, WHATSAPP 352 221 37 00 - 0850 8888 727 - 0850 888 3838, SATIŞ 555 801 23 23 - 537 999 00 09
Satıcı websiteleri: https://www.SAR.com.tr ve https://BITTIBITIYOR.com.tr
1-) Trendyol.com web sitesi üzerindeki BittiBitiyor (Sar Elektronik) mağazasından 03.08.2020 tarihinde "Huawei Matepad Pro 128GB 10.8 ıps Tablet" isimli üründen sipariş verdim. 2-) Ödemeyi yapmadan önce satıcıya soru sor sayfası üzerinden "Ürün model numarası nedir? Kutu içeriğinde kalem ve klavye mevcut mudur?" şeklinde soru yönelttim; "Bilgiler site üzerinde mevcuttur. Güncel Tüm ürünlerimiz ve stoklarımız site üzerinde listelenmiştir. Kontrol sağlayabilirsiniz. Saygılarımızla" şeklinde cevap aldım.
3-) Aynı soru-cevap sayfasında kalem ve klavyenin fiyata dahil olup olmadığını soran başka müşteri mesajını gördüm; satıcı kalem ve klavyenin fiyata dahil olduğunu belirtmekteydi.
4-) Bu soru cevap sayfasının ürün özelliği olarak nitelendirilip nitelendirilmediğini Trendyol müşteri hizmetlerini (02123310200) arayarak sordum ve soru-cevap sayfasındaki cevapların satıcı tarafından verildiğini, ürün özelliği olarak kabul edildiğini öğrendim. Daha sonrasında satıcıya telefon yoluyla ulaşıp kalem ve klavyenin fiyata dahil olduğunu ve gönderileceğini teyit ettirdim.
5-) Tüm bu işlemler sonrasında 03.08.2020 tarihinde sipariş işlemini tamamlayıp ödemeyi yaptım.
6-) Ürünün kargoya verilmesi pandemi sebebiyle gecikince WhatsApp üzerinden tekrar satıcıya ulaştım ve kargonun durumunu öğrenirken aynı zamanda kalem ve klavyenin mevcut olup olmadığını tekrar doğrulattım.
7-) Kargo elime ulaştığında, içeriğinde kalem ve klavye olmadığını fark ettim ve satıcıya telefon yoluyla ulaştım. Satıcı kalem ve klavyenin mevcut olmadığını ve gönderilmeyeceğini belirtti.
8-) Konuyu Trendyol müşteri hizmetleri ile görüştüm ve iade etmem halinde her taksitin ilgili ayda kredi kartıma yansıtılacağını öğrendim. Bunun üzerine tekrar satıcıyla görüşerek iade işlemi yapmak istemediğimi, aksi takdirde 3 ay boyunca kredi kartımla yeni tablet alamayacağımı bu yüzden eksik ürünlerin karşılanmasını istediğimi belirttim.
9-) Ayrıca konuyla ilgili ürün tedarikçi firması olan Huawei Türkiye ile görüştüm; "Gönderileceği belirtilen kalem ve klavye ürünlerinin Türkiye'de stok problemi olmadığını satıcı isterse sizin için temin edip gönderebilir" yanıtını aldım.
10-) Tüm bunlara rağmen satıcı eksik ürünleri göndermemekte veya iade işlemimi ertelemesiz yapmamaktadır.
Ekler:
Whatsapp görüşmesindeki telefon numarası faturada aynen yazmaktadır.


Ürün iadesi olacaksa kredi kartıma tüm tutarın aynı anda iade edilmesini veya eksik olan kalem ve klavye ürünlerinin tarafıma gönderilmesini istediğimi trendyola bildirdim ve sonuç bekliyorum.
