Yok onu mu yaptın yok bunu mu yaptın? vs yoksa kime ne yanlışı oldu düşünüp durduk ömründen ömürü yollarda bıraktı çocuk.
) Arkadaş odaya girdi konuştu çıktı, başka odaya götürdüler sonra savcının yanına gittiler vs süreç yarım saat sürdü..Geçtik sakin bir yere ve başladı anlatmaya.. Askerliktenmiş.. Arkadaş üniversiteden mezun olunca tecil otomatik olarak düşmüştü ve tekrar işlem yapması tecil etmesi, şehir dışı vs derken biraz zaman geçmişti. Bu yapılan tecilin 31 Aralık 2019'da biten süresinin ardından tekrar tecil için işleme Şubat ayında başlaması ve sağlık sorunundan dolayı muayenesi ve işlemleri vs uzayınca da Mart ayının 10'u gibi işlemlerin bitmesiyle tecil ettirmiş oldu.
Bu yüzden 2. tecil işlemi (Mart'ın 10'unda ettirdiği tecil) arada kaçak göründüğü süre yüzünden (yaklaşık 3 ay) Temmuz ayında soruşturma açılmış. Sistem değişmiş artık soruşturuluyormuş. Bildiğim kadarı ile eskiden böyle değildi.
Dava mı açılır ? Direkt para cezası mı alır bilmiyoruz. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Askerlik şubesi vs görüşmelerimizde sistemin değiştiğini, bu tarz işlemlerin süresi bitmeden başlanıp tamamlanması gerektiğini özellikle belirttiler. Şakaya gelmez arkadaşlar siz siz olun tam zamanında halledin.