RuLLeTs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese selam dostlar.. Dün arkadaş aradı savcılıktan evine kağıt gelmiş, şüpheli sıfatı ile bilgisi istendi. Arkadaş panik oldu birden aradı beni acil gidelim öğrenelim dedi.. Tabii bunun öncesinde de telefonla ulaşıp bilgi istedi ama vermediler, karakola sordu onlarda bilgi vermedi. Biz de hemen saat 15:30'da 60km gidip mesai saati bitmeden ilgili kişiyi bulduk. (Yolda arkadaşa neler neler dedim. Yok onu mu yaptın yok bunu mu yaptın? vs yoksa kime ne yanlışı oldu düşünüp durduk ömründen ömürü yollarda bıraktı çocuk. ) Arkadaş odaya girdi konuştu çıktı, başka odaya götürdüler sonra savcının yanına gittiler vs süreç yarım saat sürdü..

Geçtik sakin bir yere ve başladı anlatmaya.. Askerliktenmiş.. Arkadaş üniversiteden mezun olunca tecil otomatik olarak düşmüştü ve tekrar işlem yapması tecil etmesi, şehir dışı vs derken biraz zaman geçmişti. Bu yapılan tecilin 31 Aralık 2019'da biten süresinin ardından tekrar tecil için işleme Şubat ayında başlaması ve sağlık sorunundan dolayı muayenesi ve işlemleri vs uzayınca da Mart ayının 10'u gibi işlemlerin bitmesiyle tecil ettirmiş oldu.

Bu yüzden 2. tecil işlemi (Mart'ın 10'unda ettirdiği tecil) arada kaçak göründüğü süre yüzünden (yaklaşık 3 ay) Temmuz ayında soruşturma açılmış. Sistem değişmiş artık soruşturuluyormuş. Bildiğim kadarı ile eskiden böyle değildi.

Dava mı açılır ? Direkt para cezası mı alır bilmiyoruz. Bu konuda bilgisi olan var mı ?

Askerlik şubesi vs görüşmelerimizde sistemin değiştiğini, bu tarz işlemlerin süresi bitmeden başlanıp tamamlanması gerektiğini özellikle belirttiler. Şakaya gelmez arkadaşlar siz siz olun tam zamanında halledin.
Aynı olay benim de başıma gelmişti. Ben askerdeyken hakkımda bakaya işlemi başlatılmış olduğunu ailemin telefon etmesi ile öğrendim. Üniversiteden yeni mezun olmuştum ve 1 yıl sonra askerlik tecil etmem gerektiğini yazın unutmuştum 3 ay sonra askere alındığım için akerlik bittikten sonra mahkemeye gittim durum böyle böyle diyerek doğruları anlattım hakim elemanına üniversiteye sorulsun diye yazdırdı. Sonraki mahkemede beraat verdi Arkadaşınız da benim gibi yapsın üniversiteden yeni mezun olduğunu aslında tecil hakkının olduğunu ama yoğun işlerinden dolayı tecil tarihini fark edemediğini falan anlatsın savunmasında.