Dava açılır ilk suç ise erteleme kararı verilir
Daha öncesinde suçu yok. Sicile vs işler mi ki ?
Herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum savcılığa gitmeniz iyi olmuş.
Gitmeseydiniz polis arama ve yakalama kararı çıkartılırdı.
Gerekli işlemleri ve ifadesini alındıktan sonra birşey çıkmaz.
Evet tam süreyi hatırlamıyorum o gün sonrası zorla getirileceksiniz diyordu. O heyecan o şüphe bana bile yetti hemen öğrenmek ve yanlış varsa düzeltmekti.
Dediğiniz gibi inşallah birşey çıkmaz. Askerlik şubesince ceza yazılsa mental anlamda daha az yorucu olmaz mı ?
Para cezası yer, zaten çok uzun bi kaçaklık dönemi de yok uğraşmazlar. Gerçi uzun da olsa yine para cezası yer artan şekilde.
Tüm bunlar tam vaktinde üstüne düşmemesinden oluyor, ifadesinde de bunu belirtti. İnşallah sıkıntı olmaz ya.
Aynı olay benim de başıma gelmişti. Ben askerdeyken hakkımda bakaya işlemi başlatılmış olduğunu ailemin telefon etmesi ile öğrendim. Üniversiteden yeni mezun olmuştum ve 1 yıl sonra askerlik tecil etmem gerektiğini yazın unutmuştum

3 ay sonra askere alındığım için akerlik bittikten sonra mahkemeye gittim durum böyle böyle diyerek doğruları anlattım hakim elemanına üniversiteye sorulsun diye yazdırdı. Sonraki mahkemede beraat verdi

Arkadaşınız da benim gibi yapsın üniversiteden yeni mezun olduğunu aslında tecil hakkının olduğunu ama yoğun işlerinden dolayı tecil tarihini fark edemediğini falan anlatsın savunmasında.
Bu soruşturma 2. kez tecilini tam zamanında yapamamasından kaynaklanıyor bildiğim kadarıyla. İlk olarak dediğiniz gibi söylese bile 2. kez erteleme işlemini yine zamanında yapamaması da büyük sorun gibi duruyor şuanda.