• 21-04-2020, 22:06:23
    #1
    Merhabalar,
    5 yıldır özel bir şirkette Mak. Müh. olarak (ilk iş tecrübem) çalışmaktayım, yaptığımız işe yakın ama daha çok makina gibi makina yapan bir firmaya geçme durumum oldu, gideceğim yer filan hazır herşey hazır şuanki işimde patrona 3 hafta önce sözlü olarak (abi kardeş ilişkisi içinde bildirdim) o da tamam haftaya dilersen çık dedi, herşey iyi hoş dedim 20 si gibi en olmadı ay başı yeni işime başlayacağım dedim, ayın 20 si geldi geçmek istediğimi istifa mektunumu mu nasıl yapacağız dediğimde, tehtid vaari bir konuşma yaptı bana, avukatım senin için bi sözleşme yapıyor dedi, gittiğin yerde benim makinama benzer bişey görürsem benle değil avukatımla muhattab olursun dedi. Bir korku var içim de şuan, vereceği sözleşmeyi imzalamam gerekiyormu? imzalamazsam çıkamıyormuyum? Yaptırımı ne olabilir? Ne hazırlıyor olabilirler?

    yaptığımız iş örnek: https://tunahanvatansever.com/wp-con...ork-trucks.png

    gittiğim yerde yapacağım iş; https://www.food-productionline.com/..._stability.jpg

    tek ortak yönleri konveyörler, varsa Hukukçu beni nasıl bir prosedür bekliyor, yazabilirmi, tecrübeye ihtiyacım var

    TURKOLOG_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hukukçu değilim ama işin girişinde sana herhangi birşey imzalatmadılarsa bundan sonra da bişey imzalatamazlar, istifa ediyorum diyip çıkabilirsin, fakat kıdem ve ihbar tazminatından faydalanamayabilirsin.
    işe girişte, çıkışta 2 yıl boyunca bu işi yapamazsın, benzer sektörlerde işe giremezsin şeklinde ibarelerin olduğu, bi kağıdın altında ima attım :/ hiç bişey istemiyorum açıkcası

    sitenianlat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar,
    Rekabet yasağı konusunda sizi zorluyorlar. Rekabet yasağının uygulanması ve size yaptırımlarının olması için belli başlı ( zor ) şartların sağlanması gerekiyor.

    İş sözleşmenizde böyle bir yasak var mıydı?

    Biraz daha detay gerek net konuşabilmek için. İş yerinizde yetkilerinizin kapsamı neydi? Örneğin üst düzey yöneticiler gibi haklara sahip miydiniz, söz sahibi miydiniz?

    İşe girerken imzaladığınız sözleşmede REKABET YASAĞI konusunda bir madde var mıydı?

    Sorunuzun cevabı hayır ise son hazırladıkları sözleşmeyi imzalamayın. İmzalamama hakkınız var. İmzalamayın, herhangi bir yaptırımı yok. İhbar süresine uyarak istifanızı verin.

    Bu arada avukatım.
    Rekabetlik bir durum yok 15 mavi yaka bir ben birde elektrik- elektronik müh var şirkette, tüm çiizmleri yapan zaten benim, tailor made bir iş yani standart bi ürün yok, herşey değişken. dolayısıyla patentte yok.. herşeyin sorumlusu patrondan sonra bendim.
  • 21-04-2020, 22:08:04
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    korkmayın hocam imza mimza atmayın, rakip firma mı değil mi?
  • 21-04-2020, 22:08:49
    #3
    takip
  • 21-04-2020, 22:09:18
    #4
    Hukukçu değilim ama işin girişinde sana herhangi birşey imzalatmadılarsa bundan sonra da bişey imzalatamazlar, istifa ediyorum diyip çıkabilirsin, fakat kıdem ve ihbar tazminatından faydalanamayabilirsin.
  • 21-04-2020, 22:09:37
    #5
    dijitalekip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    korkmayın hocam imza mimza atmayın, rakip firma mı değil mi?
    şöyle diyeyim gideceğim firma paketleme firması, eski şirketimde pakerleme makinalarına besleme konveyörleri, ekipmanlar platformlar filan yapıyo, yani ana makinayı destekleyici ekipmanlar :/ yakın sektörler bir birini tamamlayan ama aynı işi yapmayan sektörler..
  • 21-04-2020, 22:10:38
    #6
    Bildiğim kadarıyla istifanı kabul etmiyorsa, noter ile ihtar yolluyorsun. Tam bir bilgim yok yanlış olmasın yine.
  • 21-04-2020, 22:10:38
    #7
    TURKOLOG_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hukukçu değilim ama işin girişinde sana herhangi birşey imzalatmadılarsa bundan sonra da bişey imzalatamazlar, istifa ediyorum diyip çıkabilirsin, fakat kıdem ve ihbar tazminatından faydalanamayabilirsin.
    işe girişte 2 yıl boyunca bu işi yapamazsın şeklinde ibarelerin olduğu, bi kağıdın altında ima attım :/
  • 21-04-2020, 22:11:54
    #8
    hocam daha önce birşey imzalamadıysanız eğer arkadaşın dediği gibi istifa ile çıkabilirsiniz bu arada seneye hukuk okuyacağım inşallah şimdiden hazırlık yapalım
  • 21-04-2020, 22:12:08
    #9
    Bir taksinin şöförüsün, diğer taksiye geçiyorsun.
    Aynı taksi markası olursa karışmam demek gibi birşey sanırım bu.