Bebeğim Hastalandı, Ateşi Düşmüyor ve Hastaneye Götüremiyoruz
113
●4.100
- 29-03-2020, 00:25:15öncelikle çok geçmiş olsun, calpol ve dolveni sıklıkla vermeyin, yaşına uygun şekilde kullanmaya dikkat edin, ateş olduğu zamanlarda bol bol su içmesine yardımcı olun, 38 derece ateş çok korkulacak türden değil ama yinede temkinli olmakta fayda var.
Ek olarak kıyafetlerini tamamen çıkartın odanın ısısı yeterli ise üzerini çok ince bir nevresimle örtün, bazı durumlarda vücudun alt kısmı soğukken üst kısmında ateş görülebiliyor, bu tür durumlarda soğuk olan bölümü örterek ateşli bölümün açık kalmasını sağlayın, eğer belirli bir süre aynı seviyede devam ederse ılık su ile banyo yaptırın, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sirkeli su ve bez ile vücudunu silebilirsiniz, burada dikkat etmeniz gereken ise suyun ılık olmasıdır.
Biraz uzun oldu ama tekrardan Allah şifa versin. - 29-03-2020, 00:30:59Üyeliği durdurulduÖncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. gerekli tedbirleri alarak hastaneye gitmenizi öneririm, ateş durumu bebeklerde çok tehlikeli kalıcı hasarlara sebebiyet verebiliyor lütfen daha fazla vakit kaybetmeden bir uzman doktora bebeğinizi göstermenizi öneririm.elifcelik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-03-2020, 00:32:23Sadece dua istemek bebeğinizin sağlık durumunda size yararı dokunacak birşey değil. Dua yerine insanlardan akıl isteyin...
38 derece yüksek ateş değil, 39.5 dereceyi geçerse hemen duşa sokun. Parasetemol bazlı ilaçlar tercih edin. Benim oğlumda da bademciklerinden ötürü sürekli ateş sorunu oluyor. İzmir de gitmediğim devlet - özel hastane kalmadı, her seferinde aynı ilaçları yazıp gönderiyorlar. Antibiyotik kullanmaktan perişan oldu çocuk, artık sadece ateş olduğunda götürmüyorum.
Eczanelerde, ateş düşürücü bantlar var. Eşiniz onu kullanmayı da deneyebilir.
Hastaneye götürmeyin mümkünse, 15 dk olacak şekilde alarm kurup ateşini ölçün çok hızlı yükseliyorsa yine de riske atmayın.
Geçmiş olsun.. - 29-03-2020, 00:33:48Kafasinin arkasindaki kizarikliga (alinti) hafif buzlu tuz seansi yapin 3 5 defa gecmis olsun bu arada acil sifalar dilerimelifcelik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gel gelelim işin en kötü tarafına bulunduğumuz il de ki çocuk hastanesini aradık ve hizmet verip vermediklerini sorduk. Hizmet veriyorlarmış fakat sekreter doktora bağladı ve doktor bizi dinledikten sonra hastaneye getirmeseniz çok iyi edersiniz malum virüs nedeniyle pek tavsiye etmem dedi. Çocuğunuza ılık duş aldırın ve sürekli gözlemleyin. Çok acil bir durum olmadığı müddetçe getirmemenizi şiddetle tavsiye ederim dedi. Şu virüs yüzünden ne hastaneye gidebiliyoruz ne kendi başımızın çaresine bakabiliyoruz kalakaldık resmen