38 derece yüksek değil. ilaç kullandığınız halde 39un altına düşmüyorsa uyandırın, ılık suyla silin koltuk altı boynunu ateşini düşürün. yapacağınız tek şey ateş odaklı olmalı. ikiniz ayakta durmayın nöbetleşe bu işlemleri yapın.
rabbim şifa versin.
Bebeğim Hastalandı, Ateşi Düşmüyor ve Hastaneye Götüremiyoruz
113
●4.100
- 29-03-2020, 00:21:04sağlık ocağına gidebilirsiniz en yakın olarak hastanelerden korkuyorsanız. çok geçmiş olsun.elifcelik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-03-2020, 00:21:27Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Çok zor dönemlerden geçiyoruz Allah yardımcımız olsun.Bebeğinize acil şifalar diliyorum.
- 29-03-2020, 00:22:16hocam geçmiş olsun ateş ölçer varsa 38 39 geçmedi ise ateş bebeklerde normaldir.
3 gün geçmeyen ateş sorun olabilir sadece.
ilk çocuğunuz galiba endişe etmeniz normal
ateş düşürücü ilk etapta vermek iyi değildir ayrıca doktor değilim ama bizde 2 bebek büyüttük bunları hep yaşadık. - 29-03-2020, 00:22:41Öncelikle sakin olun. 38C nin altında ateşi tutmaya bakın.
Salı günü benim de 4.5 yaşındaki kızım yüksek ateş ve kuru öksürük ile iki gün korkuttu. Calpol Dolven ikilisini bir ara 3 saatte bir bile verdik.3. gün ateş kendiliğinden düştü.
Size en önemli sorum ateşi nasıl ölçtugunuz?
Doğru olduğundan emin misininiz?
Siz 38 ölçerken 40 olmasın?
Ilık suyla sık sık duş aldırın.
Kesinlikle soğuk olmasın su.
Gel gelelim işin en kötü tarafına bulunduğumuz il de ki çocuk hastanesini aradık ve hizmet verip vermediklerini sorduk. Hizmet veriyorlarmış fakat sekreter doktora bağladı ve doktor bizi dinledikten sonra hastaneye getirmeseniz çok iyi edersiniz malum virüs nedeniyle pek tavsiye etmem dedi. Çocuğunuza ılık duş aldırın ve sürekli gözlemleyin. Çok acil bir durum olmadığı müddetçe getirmemenizi şiddetle tavsiye ederim dedi. Şu virüs yüzünden ne hastaneye gidebiliyoruz ne kendi başımızın çaresine bakabiliyoruz kalakaldık resmen
