• 23-01-2020, 22:39:35
    #10
    https://prnt.sc/qrybq4 10K şikayet hiç normal değil.
  • 23-01-2020, 22:39:49
    #11
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    iNKa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bunların normal satış mağazaları var gidip oradan bilgi alamıyor musunuz?
    İstanbul'da olanlar alıyorlar paralarını iade gidip mağazalarına ama ben İstanbul'da değilim
  • 23-01-2020, 22:40:24
    #12
    Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İkinci Tosun vakası olma ihtimali olabilir.Yüzlerce kişi face sayfasından ürününü ve iadeyi alamadığını yazıyor.37 gündür benim tvyide kargoya vermediler.Ama reklam vermeye başlamışlar tvye kesinlikle üç beş ucuz diye bulaşmayın.37 gündür halen bekliyorum
    istanbulbilişim ürünleri kendisi getiren bir firma.sayfalarında bunun ile ilgili bir açıklama vardı. tedarik süreleriyle ilgili.
    bende sorun yaşadım. 40 45 günde geldi aldığım ürün. alınan ürünlerin garantisi de kendi dahilinde. gerisini siz düşünün..
  • 23-01-2020, 22:46:41
    #13
    Üyeliği durduruldu
    Yalan arkadaş, ucuza alıp uçuktan satıyor. Sonra da parayı kullanıp müşteriyi iplemiyor. Gerekirse firmaya karşın olarak algılansın ama parayı kullanıp alıcıyı madara eden firma da eh artık arkadaş ! Sektörün en beter firmasıdır.
  • 23-01-2020, 22:59:59
    #14
    Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İkinci Tosun vakası olma ihtimali olabilir.Yüzlerce kişi face sayfasından ürününü ve iadeyi alamadığını yazıyor.37 gündür benim tvyide kargoya vermediler.Ama reklam vermeye başlamışlar tvye kesinlikle üç beş ucuz diye bulaşmayın.37 gündür halen bekliyorum
    Firmadan ben de bir yakınıma hediye telefon sipariş etmiştim. Amaçları müşterileri mümkün olduğu kadar bekletip yapılan ödemelerin faizini cebe indirmek.

    Yarın firmayı arayıp iptal ederseniz kanunen 10 iş günü içinde parayı size yollamak zorundalar. Fakat benim param 18 iş günü sonra yattı. (5., 10., 13., 15., 18. günlerde telefon ettim.)
    Tüketici Hakları'na internetten başvurabilirsiniz ama zaten iadeyi yapana kadar cevap vermiyorlar.
    Ayrıca Cimer'e nitelikli ************** altında bu firmanın incelenmesi gerektiğiyle ilgili bir dilekçe yazabiliyorsunuz. (Bana gerekli incelemeyi sağlayacaklarını söylediler, ne kadar doğrudur bilmem.)



    Yeri gelmişken şunu da ekliyim istedim: Firmanın İstanbul'daki şubesi yakın zamanda el değiştirmiş diyorlar. Hatta giden birisi yeni sahibinin "resmen enkaz devraldık" dediğini söylemişti. Ne kadar doğrudur bilemem.
  • 23-01-2020, 23:32:43
    #15
    işler iyi gidiyor demekki TV reklamları çıkmaya başlamışlar şimdi
  • 24-01-2020, 00:13:04
    #16
    36.cı gündeyim ürün gelmedi iadeyide yapıcaklar diye bi ümit bekliyorum.
  • 24-01-2020, 04:25:02
    #17
    benim bildiğim fetocuların bu firma, isim değiştirdi devam ediyor.
  • 24-01-2020, 08:50:58
    #18
    Sipariş vermeden önce şikayetvar a dikkat edin. Ben geçen hafta sipariş vermeden önce kontrol ettim 1 günde ortalama 6 sayfa şikayet açılan bir siteye asla bulaşmam. Zaten çoğunlukla distribütör garanti yerine ithalatçı garantili sattıklarını bildiklerim için hiç bir zaman onları tercih etmiyordum.

    Biliyorsunuz gold bilgisayarın kuruluşu olan sanalpazar ' da bu yüzden sitelerini kapatmışlardı. Muazzam bir fabrika gibi ofisleri vardı ( bizzat ofislerini ziyaret etmiştim eticaret danışmanlıkları için ) ancak gold bilgisayarın yaşadığı mali krizlerde aynı kuruluş oldukları için banka hesaplarına bloke koymuştu ve iade yapamadıkları için firma kapanmak zorunda kalmıştı.