• 12-12-2019, 12:28:00
    #10
    BİZİM millet herşeyden şikayetçi. gerçi bizim esnaf da herkesi mağdur ediyor.
  • 12-12-2019, 12:34:12
    #11
    üyeye asılsız şikayetin kanuni yaptırımı belirtilip tc kimlik no alınsa yeterli alışveriş yaptıysa zaten şirket fatura kesmiş oluyor müşterinin gerçek olup olmadığını kontrol edebilir tc kimlik numarasından.
  • 12-12-2019, 12:38:25
    #12
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar sikayetvar gibi şikayet sitelerinin değerini anlamadınız siz galiba? veya gerçekten mağdur bırakılmadınız.Bir şirket ile yaşadığım sorunu aylarca onları arayıpta çözemedim, şikayetvar.com'a şikayet ettiğim gibi sürekli arayıp özür dilediler sorunu anında çözdüler.Aslında tüketici için çok ama çok yararlı bir site burası insanları mağdur bırakan markalar için ise kötü tabiki
    Siz yazılanları anlamamışsınız. Şikayetvar denen site doğru kullanıldığında çok faydalı ona kimsenin sözü yok. Burada söylenen, şikayet açan kişinin gerçekten alışveriş yapıp yapmadığının kontrol edilmemesi ve bazende ortada bir sorun yokken müşterinin gidip şikayet açması gibi durumlar. Yoksa şikayetvar bunlara önlem alsa çok güzel işleyen bir site
  • 12-12-2019, 13:12:47
    #13
    Osdy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3-5 kere işim düştü hepsini sikayetvar sayesinde çözdüm benim işime yaradı bilmiyorum başkasını.
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar sikayetvar gibi şikayet sitelerinin değerini anlamadınız siz galiba? veya gerçekten mağdur bırakılmadınız.Bir şirket ile yaşadığım sorunu aylarca onları arayıpta çözemedim, şikayetvar.com'a şikayet ettiğim gibi sürekli arayıp özür dilediler sorunu anında çözdüler.Aslında tüketici için çok ama çok yararlı bir site burası insanları mağdur bırakan markalar için ise kötü tabiki
    Şikayetvar'da her ne kadar sahte/çarpıtılmış şikayetler olsa da sorunların en hızlı çözülmesinde işe yarıyor. Ben firmanın sözde müşteri hizmetlerinden alamadığım desteği Şikayetvar sayesinde alabiliyorum. Çözüm için doping gibi bir şey.
  • 12-12-2019, 23:08:42
    #14
    Bir banka tarafindan mağdur edildim 100 kere aradim müşteri hizmetlerini yardımcı olmadilar bugün sikayetvarda konu açtım Akşam aradilar mağduriyeti giderdiler
  • 13-12-2019, 05:22:03
    #15
    Normalde hic kimse tescilli bir markayi kotuleyemez. Yani marka adamin hakkidir o markanin ismini logosunu kullanip yasadiginiz magduriyeti yayinlayamazsiniz. Sikayet etme firma kotuleme magdur olsaniz bile hukuki bir ozgurluk hak degildir.

    Bir firma tarafindan magdur edildiyseniz kanuni hak arama yollari var. bu bir ailsveris anlasmazligidir. tuketici hakem heyetine gidersiniz, tuketici mahkemesine gidersiniz, ticaret mahkemesine gidersiniz.

    Adamib markasini kafaniza gore suclayamazsiniz. Size saldirip.sizi darp eden bir adam hakkinda gazeteye ilan verin bakalim adini soyadini verip zorbad maganda bana saldirdi suc isledi yazin resmini koyun. Sizi doven adamdan fazla ceza alirsiniz.

    Teshir etmek ve karalamak bir hak degildir. Tescilli bir markayi teshir ederek sikayet yayini yapamazsiniz. Bir magduriyet varsa teshir etmek yerine once mahkemeye gidip magduriyeti ispat etmeniz lazim.

    Yani sikayetcilerin yaptigi da en az sikayetvarin yaptigi gibi suc.

    Bir de saticilar magdur ediyor zihniyeti var. Ulkenin insani ayni hamuru ayni. 1000 tane magdur eden satici varsa 1 milyon ******** alici var. Yasadigi sikayeti abartan, kullanici hatalarini garantiye sokmaya calisan, teshiri sikayeti tehdit olarak kullanip hakki olmayan isleri yaptirmaya calisan.

    Yani saticilarin %5 i sahtekarsa alicilarin da %5 i ********. Ama kanun hep aliciyi korumaya calisiyor. Tuketici Hakem heyeti diye bir kurum var. Bu kurumun adinin alisveris hakem heyeti olmasi lazim. Bu heyetin adini tuketici hakem heyeti koydugunda saticinin haklarini gormezden gelmeye basliyor.
  • 13-12-2019, 11:11:52
    #16
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bizim bir yazılımımız vardı. Cafe-restoran yazılımı. Hizmet verdiğimiz bölgelerde reklam çıktık.
    Birisi şikayetvar’a şikayet açmış, “her yerde reklamını görüyorum, hiçbir cafede yok. Kullanamıyorum.”
    Şikayeti kaldırana kadar göbeğimiz çatladı. Adam kullanıcımız değil, herhangi bir alışveriş yapmamış. Saçma sapan bir şikayet açmış ve bu şikayet kontrol edilmeden onaylanmış.

    Böyle bir sistem için denetim mekanizması şart.
  • 13-12-2019, 11:24:17
    #17
    Belki firmaları üye yapıp para kazanmak için kendileri asılsız yorumlar yazdırıyor siteye. Bu bile olabilir. Faydalı ama çok amatörce sistem.
  • 13-12-2019, 11:31:34
    #18
    Adam rakip site hakkında orada binlerce sudan şikayetler yazdırtabilir. Denetim kanıt olmadan o sistem kapatılmalıdır...