• 26-11-2019, 10:57:38
    #10
    Panacea Worldwide adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba,

    Öncelikle vizesiz yerleri tercih edersen harcadığın paradan keyif alırsın. Sana tavsiyem; vizesiz kısa süreli bir yere gitmen yönünde olacak. CouchSurfing kullan, kaldığın yeri ücretsiz hale getir. Lviv ya da Kyiv'e git. Kyiv'e uçuşlar her zaman daha uygundur. Ukrayna vize istemeyen, eğlenebileceğin bir yer. Diğer gideceğin lokasyonlara göre masrafının az oluşu, daha çok şeyler yapmana olanak sağlar. Yerel insanlarla tanışmak için güzel bir profil yap, Tinder gibi birkaç dating app kullan, amacın dating olmak zorunda değil.

    Eğer Kyiv'e gidersen, Podil, Golden Gate, Old town civarlarında takıl, keyfini çıkar ortamın. Ev içmesi modadır.

    Ukrayna'nın vizesiz alternatifi, Gürcistan olabilir. Aynı zevki verir mi bilinmez.

    Eğer bu iki ülkeyi seçmezsen; pasaport almak zorundasın. 10 yıllık pasaportun maliyeti nereden baksan 1000 TL'ye geldiği için, bütçeni eritebilir. Ama hali hazırda zaten pasaportun varsa, bu durumda da vize istemeyen yerlere odaklanman gerekir. Eğer 3-5 gün az kalayım ama farklı olsun dersen, vize de alırım dersen, Schengen ile;

    Brno'ya git, Çek Cumhuriyeti. 5€ tek yön bir saatlik yolda görebileceğin yerler; Prag-Çek Cumhuriyeti, Viyana-Avusturya, Bratislava-Slovakya, Budapeşte-Macaristan, Bu 4 şehri sabahtan akşama kadar gezmek için 4 günde harcayacağın toplam yol parası, 40€ olur. Hepsine özel etkinlikler var. Brno önermemin sebebi, sakin ve sessiz bir yer ve bu şehirlerin tamamının ortasındadır. Viyana'da 1 gece kalmakla, Brno'da 4 gece kalmak aynı rakamlara denk gelebilir. Brno'ya Viyana üzerinden uçacaksın. Viyana'ya uçak bileti alıp, Brno'ya 5€'luk otobüs ya da trenle geçeceksin.

    Merak ettiklerin olursa yazabilirsin.
    Teşekkürler
    Hocam harika bir anlatım yapmışınız resmen yaşadım şuan anlattıklarınızı ''Brno'ya git, Çek Cumhuriyeti. 5€ tek yön bir saatlik yolda görebileceğin yerler; Prag-Çek Cumhuriyeti, Viyana-Avusturya, Bratislava-Slovakya, Budapeşte-Macaristan, Bu 4 şehri sabahtan akşama kadar gezmek için 4 günde harcayacağın toplam yol parası, 40€ olur.'' Mesela ben Çek Cumhuriyetine gideceğim. Burası için Sadece pasaport yeterli mi? Vize almak gerekiyor mu? Birde yine yukarıda ki cümlenizde yakın bölgede ki farklı ülkelerden bahsetmişiniz. Onlara da sanırım sadece pasaport ile giriş yapabiliyorum. Doğru mudur?



    netadam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kıbrıs'tan başla alıştıra alıştıra git hocam.
    Yavru Vatana gittim hocam Aslında askerlik nedeniyle,Habur sınır kapısından girip, Irak topraklarına da ayak basmışlığım, Suriye topraklarına da ayak basmışlığım var
  • 26-11-2019, 11:02:02
    #11
    Serdar449 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yaklaşık 20 ülke gezdim. Çoğunlukla ucuz bilet yakalayıp haftasonu gidip geldim. Vizesiz ülkeleri tavsiye ederim. Balkanlar, Ukrayna ve Gürcistan düşük masraflı güzel bir başlangıç olabilir. Gezin hocam. Dünyayı keşfedin.
    Hocam biletleri nerden takip ediyorsun
  • 26-11-2019, 11:11:31
    #12
    10 gün italyaya gidip geldim, tura 3500 tl verdim. yediğim para da 3500 tlyi bulmuştur rahat. ilk çıkışında avrupa ülkelerini tavsiye etmiyorum.
  • 26-11-2019, 11:31:00
    #13
    Panacea Worldwide adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Schengen vizesi aldıktan sonra, hepsine gidiyorsun. Otobüs ya da trene binerken, pasaport kontrolü yaparlar. Ülkeler arası pasaportsuz gezme. Ayrıca, herhangi bir şehirde (yaşanmaz ama olurda başına gelirse), pasaportsuz gezme. Öylesine dışarı çıktığında bile yanında olsun. Ve kapkaça uğramamaya özen göster.

    Brno'da her yere yürü. Tramway'a bilet falan alma. Zaten küçük bir yer. Saat 11 gibi Brno Astronomical Clock'dan bir top dışarıya atılıyor. Değerli bir top. Eğer denk gelir alırsan, hemen sat bütçeni arttırır. Brno'da çok fazla gezilecek yer yok. Ama arkadaşlık kurarsan; IBM, AT&T, Oracle, RedHat gibi yerlerden arkadaşların olmuş olur. Brno şarap sever. Astronomical clock'ın yanında, şezlonglara uzan, bira söyle ya da tercihe göre bir içecek. 11'den sonra sarhoşlara dikkat et.

    Viyana'da Danube Tower'a metroyla git gel. Danube Tower'a girişte 9-30€ arası bir para ödersin. Ne ödedim hatırlamıyorum. Her şeyi ayaklarının altında görürsün. Eğlencelidir. Tepedeki restorana çık. Restoran 360 derece dönen bir restoran. Yemek yemek biraz pahalı olabilir. Bilete dahil bir şeyler sunuyor olabilirler. Dikkatli incele. Danube Tower dönüşünde tren için bilet alacağın adam Türk. Etrafındaki insanların çoğu Türk. Türk gibi gözükmeseler bile. Yardımcı olurlar tipinden Türk olduğunu anlarlarsa.

    Şehir merkezinde güzel bir kilise ve dondurmacı var. Bunları dene mutlaka. Çok güzel bir restoran istersen akşam saatlerini beklemelisin. Kahvaltı için Joseph Brot'u öneririm. Balık seviyorsan, Healthy Breakfast söyle. Fotoğrafı şurda:


    Healthy Breakfast.

    Joseph Brot, daima doludur. Kapıda biraz beklemelisin. Akşam için ise Sixta Restoranı öneririm. Ama Viyana'da yemek ucuz değildir. Schnitzel'i değilde, diğerini söyle, güzel yapıyorlar. Fotoğrafı şurda:


    Sixta

    Akşam açıktır genelde, rezervasyon isteyebilir.

    Budapeşte ve Bratislava'da biraz kişisel tercihlerine göre gitmen gereken yerler. Ben sana 4 şehir verdim ama mesafeyi biraz uzatırsan, 2 saate kadar her yere gitmeye razı olursan, 10 şehir bile görebilirsin. Polonya'dan, Almanya'ya kadar.

    Avrupa biraz daha mekan görebileceğin bir yer. Ukrayna, biraz daha insanlarla eğlenebileceğin, aynı zamanda çok içten samimi muhabbetler yapabileceğin ve tarihi yerler görebileceğin bir yer. Avrupa'da biraz soğuk karşılanabilirsin. Ukrayna'da ilk günden eve davet edilebilirsin. Yüzlerce sayfa yazılabilir her şehirle ilgili. Seni bilmeden, sana öneri yapmak çok sınırlı olur. Tam beklentilerin, nelerden hoşlandığın, seyahatte ne aradığın, birçok konuda bilgimiz olsa, konuna yazsan, daha iyi yönlendirme alırsın.

    Ek bilgi; bahsettiğim yerlerin fotoğrafları, linkini attığım instagram hesabında var. Pek kullanmıyorum Instagram uzun süredir ama sana fikir verir.

    Şimdiden iyi eğlenceler
    Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Ciddi ciddi söyledikleriniz yönlendirdiğiniz yerler ilk deneyim için planlama yapmamada büyük etkisi olacak. Ben gezmeyi yeni yerler keşfetmeyi seven birisiyim. Ülkemizde gitmediğim Şehir sayısı doğu tarafında 7 yer kaldı. Yurt dışı seyahat hayali olmayan da sanırım yoktur. Bundan tam 3 ay 21 gün önce sigarayı bıraktım. Sigara içtiğim dönemde günde maksimum 7 sigara içerdim. Yaptığım hesaplamada 587 TL para birikmiş. Aslında sigaraya verilen parayla neler yapılabileceğini, sigara parasıyla yurt dışı seyahat yapılabileceğini kendime göstermek istiyorum.Bunun için kendime 2500 TL lik bir bütçe belirledim. 2000 tl cebimden çıkacak. 500 tl ise her halde cebimden zaten sigara içseydim çıkacaktı Tekrar değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim
  • 26-11-2019, 11:37:14
    #14
    ustadım şevkin kırılmasın ama 2500tl ucakla gidiş yapar yürüyerek ve yüzerek geri dönersin yurt dışı için min 10 15 bin cebinde olmalı bunuda usd ile karşılaştır yurt dışında 1 hafta kalmak istesen en az 1500 usd harcarsın
  • 26-11-2019, 11:49:22
    #15
    elbistanli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ustadım şevkin kırılmasın ama 2500tl ucakla gidiş yapar yürüyerek ve yüzerek geri dönersin yurt dışı için min 10 15 bin cebinde olmalı bunuda usd ile karşılaştır yurt dışında 1 hafta kalmak istesen en az 1500 usd harcarsın
    Hocam A class bir ülke düşünmüyorum. Ben sadece 2-3 günlüğüne gidebileceiğim, Ukrayna, Azerbaycan vs vize gerektirmeyen yerler olabilir diye düşünüyorum. Hadi taş çatlasın 3000 TL ile gideyim. Benimkisi biraz kendimi şımartıp o tadı alıp bir sonra ki hedefime daha yüksek yerler koymakla alakalı Bugün bu parayla Ukrayna'ya gidip 2-3 gün takılıp geri dönebilirsem, yani bu bütçe ile kısa da olsa yurt dışı seyahati yapabilirsem bundan sonra ki hedefim 1 yıl içinde İtalya'ya ya da İspanya'ya gitmek olacak. Kendime bu şekilde bir hedef belirlemek ve bu hedefler doğrultusunda küçük birikimler yapmak istiyorum.
  • 26-11-2019, 12:07:14
    #16
    Hocam vize'yi aldığınızı düşürsek mesela ucuza uçak bileti araştırıp amsterdam'a gidebilirsiniz. Geçenlerde denk gelmiştim gidiş dönüş €100 uçak bileti. Onun haricinde hostelleri araştırın. Gecelik €10'a hostel bulabilirsiniz ama konfor beklemeyin. Kalan paranızı da gezmeye ve yemeğe harcayabilirsiniz.
    • Makalex
    Makalex bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 26-11-2019, 13:28:54
    #17
    interpol07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    uçağa vereceğin parayı mazota ver, araban varsa geze geze git makedonya skopjeye kadar, Basın caddesinde güzel bir rahatla Bulgardan Azis'e selamımı söyle çık gel..
    O son olay olmadı be hocam adamı mı yakacaksın
  • 26-11-2019, 15:31:50
    #18
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam vize'yi aldığınızı düşürsek mesela ucuza uçak bileti araştırıp amsterdam'a gidebilirsiniz. Geçenlerde denk gelmiştim gidiş dönüş €100 uçak bileti. Onun haricinde hostelleri araştırın. Gecelik €10'a hostel bulabilirsiniz ama konfor beklemeyin. Kalan paranızı da gezmeye ve yemeğe harcayabilirsiniz.
    Bende geçen gün burada bir arkadaşın konusuna denk geldim. Barcelona'ya gidecekmiş. Pegasus gidiş geliş 1 euro + bilet vergisi ödediğini dile getirdi Bu kadar olmasa da sizin dediğiniz gibi kampanya denk getirebilsem çok güzel olur