Panacea Worldwide adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Öncelikle vizesiz yerleri tercih edersen harcadığın paradan keyif alırsın. Sana tavsiyem; vizesiz kısa süreli bir yere gitmen yönünde olacak. CouchSurfing kullan, kaldığın yeri ücretsiz hale getir. Lviv ya da Kyiv'e git. Kyiv'e uçuşlar her zaman daha uygundur. Ukrayna vize istemeyen, eğlenebileceğin bir yer. Diğer gideceğin lokasyonlara göre masrafının az oluşu, daha çok şeyler yapmana olanak sağlar. Yerel insanlarla tanışmak için güzel bir profil yap, Tinder gibi birkaç dating app kullan, amacın dating olmak zorunda değil.

Eğer Kyiv'e gidersen, Podil, Golden Gate, Old town civarlarında takıl, keyfini çıkar ortamın. Ev içmesi modadır.

Ukrayna'nın vizesiz alternatifi, Gürcistan olabilir. Aynı zevki verir mi bilinmez.

Eğer bu iki ülkeyi seçmezsen; pasaport almak zorundasın. 10 yıllık pasaportun maliyeti nereden baksan 1000 TL'ye geldiği için, bütçeni eritebilir. Ama hali hazırda zaten pasaportun varsa, bu durumda da vize istemeyen yerlere odaklanman gerekir. Eğer 3-5 gün az kalayım ama farklı olsun dersen, vize de alırım dersen, Schengen ile;

Brno'ya git, Çek Cumhuriyeti. 5€ tek yön bir saatlik yolda görebileceğin yerler; Prag-Çek Cumhuriyeti, Viyana-Avusturya, Bratislava-Slovakya, Budapeşte-Macaristan, Bu 4 şehri sabahtan akşama kadar gezmek için 4 günde harcayacağın toplam yol parası, 40€ olur. Hepsine özel etkinlikler var. Brno önermemin sebebi, sakin ve sessiz bir yer ve bu şehirlerin tamamının ortasındadır. Viyana'da 1 gece kalmakla, Brno'da 4 gece kalmak aynı rakamlara denk gelebilir. Brno'ya Viyana üzerinden uçacaksın. Viyana'ya uçak bileti alıp, Brno'ya 5€'luk otobüs ya da trenle geçeceksin.

Merak ettiklerin olursa yazabilirsin.
Teşekkürler
Hocam harika bir anlatım yapmışınız resmen yaşadım şuan anlattıklarınızı ''Brno'ya git, Çek Cumhuriyeti. 5€ tek yön bir saatlik yolda görebileceğin yerler; Prag-Çek Cumhuriyeti, Viyana-Avusturya, Bratislava-Slovakya, Budapeşte-Macaristan, Bu 4 şehri sabahtan akşama kadar gezmek için 4 günde harcayacağın toplam yol parası, 40€ olur.'' Mesela ben Çek Cumhuriyetine gideceğim. Burası için Sadece pasaport yeterli mi? Vize almak gerekiyor mu? Birde yine yukarıda ki cümlenizde yakın bölgede ki farklı ülkelerden bahsetmişiniz. Onlara da sanırım sadece pasaport ile giriş yapabiliyorum. Doğru mudur?

netadam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kıbrıs'tan başla alıştıra alıştıra git hocam.
Yavru Vatana gittim hocam Aslında askerlik nedeniyle,Habur sınır kapısından girip, Irak topraklarına da ayak basmışlığım, Suriye topraklarına da ayak basmışlığım var