• 31-07-2019, 13:32:18
    #10
    Kriz var zam falan isteme bence, ben ayni yerde 8 yildir calisiyorum bu sene isteyemedim. Tabi herkesin fikri gorusu farkli bu benim sahsi gorusumdur.
  • 31-07-2019, 13:34:52
    #11
    mtagay_41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    dediğiniz doğru. ancak muhasebe işinde olaylar biraz farklı gelişir. önce çalışıp sonra ödeme yapılır mantığı işler.
    Haklisiniz hocam sonraki ay zam olmazsa konuşabilirim. Ben hesaplamada hata yapmışım sanırım. Çalışılan ay olarak bakarsam 12 ay calismisim şu anda. İşe giriş tarihini ay ortası o nedenle karışıklık oldu.
  • 31-07-2019, 13:35:01
    #12
    Zalmoxis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    14. Maaşım zamlı olacak hocam doğru mudur? Eğer öyleyse yılda bir zam almış olmuyorum.





    Hocam zam bir hakediş değil midir? Her sene zam Alman gerekiyor belirli oranlara gore. Yani asgari ücrete yapılan %26 zam keyfekeder değil. Belli hesaplamalar neticesinde ortaya çıkan bir değer. Bu kadar beklemiyorum tabi ama sonuçta her insan gibi ekonomi bizi de etkiliyor. Taahhüt edilmesine gerek var mı bilmiyorum açıkçası. 1000 kişi çalışıyor hepsine taahhüt etmemişlerdir.
    taahhüt edilmesine elbette gerek var. yazılı belge yoksa imzalı, hiç bir söz geçerli değildir. yazılı değil / sözle yapılan anlaşmalar geçersizdir.



    Zalmoxis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Haklisiniz hocam sonraki ay zam olmazsa konuşabilirim. Ben hesaplamada hata yapmışım sanırım. Çalışılan ay olarak bakarsam 12 ay calismisim şu anda. İşe giriş tarihini ay ortası o nedenle karışıklık oldu.
    aslında hesabınız doğru. 12 ay dolunca otomatik olarak haklarınızın güncellenmesi gerekiyor.
    ancak muhasebede 12 ay dolunca 1 yıl doluyor.
    13. ay yeni yıl başlangıcı 14. ay hakların güncellenmesi.
    böle böle işçiyi sömürüyorlar
  • 31-07-2019, 13:39:59
    #13
    1000 kişinin hepsine taahhüt etmemişlerdir tabi ama o 1000 kişi zammını yılbaşı alıyordur. Temmuzda giren temmuzda ağustosta giren ağustosta zam almaz. Yöneticiniz ile aranızı iyi tutup gelecek yıl için zam + düzeltme talep etmeniz sizin için daha doğru bence. Yine de siz bilirsiniz tabi. 😊
  • 31-07-2019, 13:41:15
    #14
    Sonraki ayı bekleyip görme kararı aldım tesekkurler.
  • 31-07-2019, 13:42:33
    #15
    işe başladıktan 1 ay sonra maaş alırsınız , temmuzda başlamışsanız ağustosda zamlı maaş almanız lazım