Arkadaşlar merhabalar,
genellikle finans sektöründe saçma sapan başlıklarla Google Ads reklamları uzun zamandır gözüme çarpıyor. Bu kişiler kendini "ticaret yapıyor" sanıyorlar ancak insanları açık açık kandırıyorlar.
İnsanları kandırmak benim gözümde dolan,dırıcılık yapmaktan farkı yoktur. Örneğin "35 Bin Tl anında kredi veriyoruz" reklamı var ancak sitede bununla ilgili hiçbir bilgi yok! Hem sahte reklamlar veriyorlar, hem de içerikleri diğer sitelerden kopyalıyorlar, vallahi pes! Biz de biliyoruz 10 kuruşa reklam çıkarak 30 kuruş kazanmayı, ama vicdanımız bu tür işlere el vermiyor...
Bu yorumun altına "bu işten ekmek kazananlar var" diye utanmadan yazacak kişiler çıkar mı bilmiyorum ama, bu ve buna benzer sitelerin Adsense şikayet forumuna şikayet edilmesini istiyorum. Lütfen artık internet sektörünü temize çekelim, insanların kandırılmasına göz yummayalım ve bu ve buna benzer pis işlere bulaşmayalım. Bu siteleri biz şikayet etmezsek olayı fazla da abartıyorlar, artık bunlardan gına geldi gerçekten sabrımız taştı.
Bu iş için yıllarını veren seo'cular var, yıllarca içerik üreten insanlar var bu şekilde insanların kandırılmasına artık göz yummayacağım.
Bahsettiğim sitelere örnekler, (Yeni siteler çıktıkça konuyu güncelleyeceğim.)
İhlal şikayet etmek için Adsense şikayet sayfası: https://support.google.com/adsense/t.../1190500?hl=tr
https://www.anindabankakredisi.com/ (Adsense'den ban yedi)
https://kredipara.net (Adsense'den ban yemesi sonrasında https://www.senetlepara.net/ domainine 301 çekildi)
https://www.bikredi.net/ (ban yedi)
https://www.krediskorum.net/
Spam yaparak insanları kandıran Adsense siteleri
11
●701
- 24-04-2019, 21:08:44Cowlook da bu listeye eklenebilir sitede zorla tıklatma yaptiriyor.
- 24-04-2019, 21:11:33Zorla tıklatmayı ekran görüntüsü alarak adsense şikayet formunu doldurabilirsiniz. Ben siteye baktığımda adsense reklamı göremediğimden dolayı listeye ekleyemiyorum, benim göremediğim şeyi adsense de göremiyor sonuçta...miracuzunlar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-04-2019, 21:16:59Fark etmez hocam isterse 100 kişi yapsın bu işi,vaktim yettikçe şikayet edeceğim artık bunları.Rijndael adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-04-2019, 21:35:36Üyeliği durdurulduBu forumda bir spamcının hikayesi diye konuda acayip arka çıkanlar var bu işlere.
Google gerekli önlemi almadığı için reklamverenlerin parasını gaspetmekte haklıyız diyorlar.
Spam yapmak biryere kadar normal karşılanır ama böyle yukarıdan formu doldur kredi verelim diyip bankaya yönlendiren reklamlara tıklamaya teşvik zaten ban sebebi. - 24-04-2019, 21:53:00Yalnız daha önce konusunu açtığınız, tanıtımını yaptığınız sitedeki konu başlıklarından bir farkı yok bu belirttiğiniz sitelerin.
- 24-04-2019, 22:00:30Daha önce konusunu açtığım tanıtımını yaptığım siteden farkı şudur:Mutlubiter adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben senetle kredi konusu paylaşıyorum ancak konu içerisinde "senetle kredi almanın yasak olduğunu" ve insanların bu tarz yanlış ve yasal olmayan işlere bulaşmamaları, tefeciğin suç olduğu konusunda uyarılarımı yazıyorum.
Onlar ise "Senetle 5 dakikada kredi verilir" diye reklam vererek konu içerisinde abuk subuki gerçeklik payı olmayan şeyler yazıyorlar. Umarım o kişilerden değilsinizdir...
Bir kişiye bir suçlamada bulunmadan önce iyi araştırmanızı ve empati kurmanızı öneririm. Sevgiler... - 24-04-2019, 22:08:38Bahsettiğim konu senet değil. Belge, gelir vb. ile ilgili bir konu. Kimse kimseye belgesiz, işsiz iken kredi, kart vermez.Necati33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yukarı da anlattığınız ise; konu başlığına bu tarz ilgi çekici başlıklar ile kişileri çekiyorsunuz, yazıyorsunuz ama yazı da açıklıyorsunuz. Ya o yazıyı okumadan tıklıyorlar ise? Ki reklam yerleşimine göre eminim ki direkt tıklıyorlar.
Onlar kesin dilde konuşuyor doğru bende rastladım. Vereceğiz, verelim gibi. Ama sizde konu başlığı üzerinden bunu yapmış oluyorsunuz. Onlar %100 hatalı ise %50 de siz hatalısınız bence.