ceviz ilkbahar donu koruma yolları
21
●568
- 15-03-2019, 15:20:03Bahçede lastik yakabilirsiniz. Tabi don olayının gerçekleşeceği geceyi kestirmek zor. Biz kiraz ağaçlarında bu şekilde don olayından korurduk.
- 15-03-2019, 16:40:27hocam dediginiz kadar teknik bikgiye sahip degilim. prof sekilde yapmiyoruz zaten.rkalkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
rakim 1400 , soguk bi yer genel olarak. diger bilgileri bilmiyorum. acikcasi bu agaclarin oldugu az bi alan guneyde kaldigi icin don olayi oluyor. bu agaclardan 1-2 km ilerde kuzey bolgede yer alan agaclar daha gec actiklari icin onlarda verim oluyor. - 15-03-2019, 18:48:091400 rakım için daha geç uyanan, fernor cinsi tavsiye ediliyor. sizin ağaçlarınız farklı bir cins ise fernor cinsine değişim için aşı uygulatabilirsiniz.
Tabi diğer etkenleri de unutmamak lazım, sonbahar sonu gibi, elastik genelde tavan boyası le gövdeyi boyamak, bordo bulamacı, ve toprak zenginliği için leonardit ve toprağa göre gübre ile ağaçlarınızı olabildiğince güçlü tutarsınız. - 16-03-2019, 00:42:40Yapabileceğiniz en etkili şey ağaçların yakınında lastik yakmaktır. Hava durumunu takip edip don olabilecek ve uyarı olan gecelerde bunu uygulayıp kurtarabilirsiniz. İlaç gibi bir çözüm malesef yok. Don pervaneleri falan var ama onlar geniş üretim alanları için pahalı şeyler.
- 17-03-2019, 21:48:52su ilac nasildiri acaba antifriz yaziyor
https://www.bimastarim.com/kategori/...dog-labels-3-2
arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
belli hocam karadenizli oldugunuz.
belki fikri olan olur siz de faydalanirsiniz.
hocam kac gun yakilacak yak yak nereye kadar yoksa faydali oldugunu duydum lastik olayinin._ottomanempire_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
deneyelim.Aytmatov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bu is icin varsa bildigin gubre vs direk deneyelim.rkalkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
su sitedeki ilac ise yaramaz mi deneyen var mi acaba.
lastik isi gunu ksteremeyecegimiz icin zor hocam.sarfom94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 17-03-2019, 23:32:57hocam burdan bakin kislar baya soguk oluyor. ama onemli olan kis degil bu aylar cunku agaclar yavas yavas uyaniyor artik.sarfom94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://m.accuweather.com/tr/tr/goks...orecast/318377
belki fikri olan olur siz de faydalanirsiniz.