su ilac nasildiri acaba antifriz yaziyor
https://www.bimastarim.com/kategori/...dog-labels-3-2
ben trabzonluyum ordan biliyom. fındık bahçemiz var.
belli hocam karadenizli oldugunuz.

belki fikri olan olur siz de faydalanirsiniz.
Bahçede lastik yakabilirsiniz. Tabi don olayının gerçekleşeceği geceyi kestirmek zor. Biz kiraz ağaçlarında bu şekilde don olayından korurduk.
hocam kac gun yakilacak yak yak nereye kadar yoksa faydali oldugunu duydum lastik olayinin.
Dedemin söylediğine göre bu aylarda toprağına kar gömmek erken çiçek açmasını engelliyor. Tabi Kastamonuda böyle. Sizin orada o mevsimde kar var mı bilmiyorum
deneyelim.
1400 rakım için daha geç uyanan, fernor cinsi tavsiye ediliyor. sizin ağaçlarınız farklı bir cins ise fernor cinsine değişim için aşı uygulatabilirsiniz.
Tabi diğer etkenleri de unutmamak lazım, sonbahar sonu gibi, elastik genelde tavan boyası le gövdeyi boyamak, bordo bulamacı, ve toprak zenginliği için leonardit ve toprağa göre gübre ile ağaçlarınızı olabildiğince güçlü tutarsınız.
hocam bu is icin varsa bildigin gubre vs direk deneyelim.
su sitedeki ilac ise yaramaz mi deneyen var mi acaba.
Yapabileceğiniz en etkili şey ağaçların yakınında lastik yakmaktır. Hava durumunu takip edip don olabilecek ve uyarı olan gecelerde bunu uygulayıp kurtarabilirsiniz. İlaç gibi bir çözüm malesef yok. Don pervaneleri falan var ama onlar geniş üretim alanları için pahalı şeyler.
lastik isi gunu ksteremeyecegimiz icin zor hocam.