Tiktok Ihtarname
76
●7.199
- 19-04-2019, 22:35:07Ulaştıkları mail adresini ve yollanan iletiyi ham olarak görsem, tek bakışta anlarım legit bir yerden mi ulaşıyorlar. Ama arkadaş bunu yapamıyor sanırsam. Sadece telefon ile ulaştılarsa da firma mailinden ulaşın diyip kapatırsın biter.
- 20-04-2019, 00:36:40Öncelikle bu olay vesilesiyle bir kaç bilgi vereyim:
- Yabancı kişi ya da kurumlar Türkiye'de ikamet etmese bile, yasal adresi olmasa bile ve ülkemizde vergi mükellefi olmasa bile fikri ve sınai hakları için burada tescil talebinde bulunabilirler. Bu haklar içinde marka, patent, endüstriyel tasarım vs. yer alır. Dünyadaki çoğu ülkenin bu alanda belirlediği bir kuraldır.
- İkinci dipnot: Patent kabaca, teknik bir yeniliği ifade eder. Tiktok'un patenti diye bir kullanım yanlıştır. Tiktok markası doğru kullanımdır. Lafım size değil genel anlamda dilimize yerleşmiş bir cümledir😀 burayı okuyan arkadaşlar doğrusunu öğrenirse sevinirim diye yazdım.
- İncelediğim kadarıyla bahsi geçen markanın henüz ülkemizde bir tescili yok. İki başvuru yapılmış, birisine itirazda bulunulmuş kullanım talebi bekliyor. İkincisi ise yayın kararı almış henüz tescil edilmemiş.
- İlginç bir durum; bahsi geçen firma en son başvurusunu Ocak ayında yapmış. Bizim yerli bir firma "Venture A.Ş." 45. sınıftan "sosyal ağ oluşturma hizmetleri" talebiyle TikTok ibaresi için başvuruda bulunmuş. Buralar karışacak vaziyet alın😀
- Size hangi kanaldan ulaştıklarını bilmiyorum. Ulaşanlar yerli firma Venture mi orijinal başvuru sahibi Bytedance mı? Hangisiyse fark etmez, öncelikle fikri ve sınai haklar için buradaki avukata verilen resmi vekaletname ve imza sirkülerini görmek istediğinizi söyleyin. Daha sonra uyarı aldığınız tarihten itibaren varsa yazışmalar, içeriklerin silindiğini gösterir ekran görüntüleri, whois bilgilerinizin olduğu sorgu sayfası vs ne varsa elinizde bulundurun.
- Bu tarz durumlarda öncelikle kötü niyete bakılır. Sizi itham etmiyorum ama keşke domaini satma vs teklifi hiç geçmeseydi. İçerikler ve site silindikten sonra domain için geri alma/düşürme davası ile uğraşmak yerine benim tavsiyem domaini devretmeniz ya da panelden silmeniz. Taahhüt vermek isterseniz de özellikle bu alandan anlayan bir avukata gösterin. Eğer gittiği yere kadar gitsin derseniz; marka gücünden faydalanma, haksız rekabet, haksız fiil, marka hakkına tecavüz gibi bir çok isnat edilen şeylerle karşılaşabilirsiniz.
- Daha önce fikri ve sınai haklar sektöründe aktif olarak çalışıp; marka yönetimi, tescil, tespit, inceleme, değişik iş, bilirkişilik dosyalarına aşina olduğum için nacizane size tavsiyelerde bulundum. Daha sonraki süreçlerde de beni bilgilendirirseniz bir yardımım dokunursa sevinirim. Herkese iyi forumlar. - 20-04-2019, 10:24:30Tahattut falan imzalama.silmissin videolari hicbirsey yapamazlar
- 20-04-2019, 13:21:39Noter kısmı tamamen yanlış. Buna güvenipte imza atmayın sakın. Ayrıca vergi ödemiyor olmaları size dava açamayacakları anlamına gelmiyor. Bal gibi de açarlar bal gibi de tazminat alabilirler. Sonuçta tescilli bir markanın üzerinden işler yapmışsınız. Fakat dedikleri an kaldırdı ve domaini sildiyseniz problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Rahat olun bırakın dava açsınlar. İmzalanmasını istedikleri belgeyi de sağlam korkusu olmayan bir avukata danışın. Gerekirse sizinle iletişime geçen avukatlık bürosuna karşı dava açın, zorla belge imzalatmaya çalışıyorlar diyeporemek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-04-2019, 13:44:18Temek hukuk bilgisi olmayan ve fikri ve sınai mülkiyet kavramları ile ilgili hiç bir fikri olmayan adamlar hukuki akıl veriyorlar.
Bir tek @miyna tam olarak neler olduğunu yazmış.
Taahhütname imzala yoksa dava açarız diyebilirler. Bu zorlama değildir. Zorla belge imzalatmak yasa dışı zorlamayı kasteder.
Yasal haklarını kullanacağını söylemek tehdit değildir, zorlama değildir.
Taahhütname istemeleri normal. Siteyi kapatmışsın. Ama adamlar yeni bir domain ile gizli saklı yine aynı işe girmeyeceğinden emin olmak istiyorlar.
Ya da siteyi kapatıp domaini aynı işe gizli gizli devam edecek bir adama satmayacağından emin olmak istiyorlar.
Taahhütname imzalayıp yırtabilirsin ama tek başına değil. Bir taahhütname imzalarken her zaman bir avukattan akıl alman gerekir.
Kısa sürede kendinize sağlam dosyalara bakmış avukat bulmaya bakın hocam