• 19-02-2019, 00:30:06
    #10
    printer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    mesele silah almak değil bilinçlenmek bunuda osman hoca gibi insanlar cok iyi yapıyor ama devlet resmen bu işe taş koyuyor
    Devlet kaçak silah satışına taş koyuyor. 1 kişi için kanunda değişiklik yapılamaz. İnstagramda, facebookta silah sayfalarında alenen silah satılıyor. Amacı magandalık olan gidip ruhsatlı silah almaz zaten. Youtube'da da video izlemez bilinçlenmek için. Alır ve sıkar sadece.
  • 19-02-2019, 02:42:11
    #11
    benim gözümde de bilinçli silahlanma diye bir şey olmaz. her şey bir anlık öfkeye, belki basit bir yanlış anlamaya bakar. Allah hepimizi başına böyle bir şey gelmesinden korusun
  • 19-02-2019, 15:44:39
    #12
    aderinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar,
    Forumda mutlaka ateşli ve ateşsiz silah severler vardır. Silahları hobi, sevgi, avlanma ve savunma amacının dışında kullananları konu dışına alarak söz konusu dahi etmeden yazıma devam etmek istiyorum. 18 Ocak 2019 tarihinde 30639 sayılı resmi gazetede çıkan yazı ile "Her türlü ateşli veya ateşsiz silah, silah üreticisi ve satıcısının reklamına izin verilemez" şeklinde bir kanun geldi. Bu kanunla birlikte instagramda video paylaşan kolluk kuvvetleri personellerine, üreticilerin sosyal medya hesaplarına ve en önemlisi Osman Ortaç gibi ateşli ve ateşsiz silahlarda bilinçlenmeye yönelik eğitici tarzda videolar çekerek insanları bilinçlendirmeyi hedefleyen insanların hesaplarına cezalar geldi. Ek olarak ruhsatlı tabancanın satışı için ilan verilmesi vb faaliyetler reklam kapsamına alınarak yasaklandı. Bunun neresinde mantık? Yeni çıkan silah modellerini nereden takip edeceğiz? Mkek'in sitesinde tanıtımı yapılan silahların da tanıtımına son verilince veya yerli ve ithal fişeklerin listelemeleri kaldırılınca envanterde nelerin kalıp nelerin bittiğini nasıl öğreneceğiz? Her seferinde mkek ziyareti yapmak imkansız ötesi bir durum.

    Anlayamadığım nokta ne yapılmaya çalışılıyor? Özendirmenin mi önüne geçmek amaç yoksa silahsızlandırma çabalarının bir getirisi mi? Peki silahlananlar nerelerde bilinçlenecek nerelerden nasıl bilgi edinecek? Yada silahlanmadan önce ön bilgiyi nasıl edinecek? Ülkemiz de silahlanmanın önüne geçilmek için atılan her adımda ruhsatsız silah alımı ve ruhsatsız silahla işlenen suç oranı (+%7 arttı) gittikçe artmakta. Faili meçhul olayların oranı yükselmekte. Ülkemizde ateşli silahlarla işlenen suçların %75 inden fazlası ruhsatsız silahlar ile işlenmekte. Doğru olan silahsızlanma mı yoksa bilinçli silahlanma mı?

    Çevremizde ki ülkelere baktığımız zaman silahlanmamış uluslar, silahlanmış ulusların zulmüne uğramıştır. Yaşam standartlarının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan isviçrede bile her evde en az 1 adet tam otomatik silah varken dünyada en az silahla suç işlenen ülkedir. Bunun yegane sebebi bilinçli silahlanmadır.

    Ve bence "Birileri sizi silahsızlandırmak istiyorsa ya canınızda ya malınızda gözü vardır." düşüncesindeyim. Sizlerin bu konuda ki görüşlerini merak etmekteyim.
    Suçların %75'inin ruhsatsız silahla işlenmesini anlatırken neden işlenen suçların %25'inin ruhsatlı silahla işlendiğini söylemiyorsun?
    Ruhsatsız silah ile işlenen suçların artmasında nasıl bir sakınca gördünüz de %7 arttı diye şikayet ediyorsunuz?
    Suçların tamamının ruhsatsız silahla işlenmesi gerekir. Demek ki suçların %25 i devletin izin verdiği ruhsatlı silahlar ile işleniyor ve siz silahlanmayı savunuyorsunuz.
    Suçların yarısı ruhsatlı silah ile işlense sizce daha iyi mi olacak?
    Bu ülkede zorunlu askerli sistemi var. Sen işgale uğradığında vatanı evdeki silahla mı korumayı düşünüyorsun?
    O her evde otomatik silah olan İsviçre'yi bir hafta sonu gezisi gibi 8 saatte işgal ederler.
    Silahlanma devlet eli ile, asker polis gibi kolluk kuvvetleri marifeti ile olur, bir ülkenin silahlanması evde silah bulundurulması değildir.
    Söylediklerinizin tümüne karşıyım.
    Sadece düğünlerde havaya sıkacağım diye her sene 100 kişi öldürüyorlar o ruhsatlı av tüfekleri ile silahlar ile...
    Bu 100 kişinin hayatını kurtarmak için bile atılması gereken bir adımdır.
    Ayrıca avlanma denilen saçma sapan sporun da en kısa sürede yasaklanması gerektiğine inanıyorum.
    Spor bir fiziksel aktivite gerektirir eline ateşli silah alıp karşı koyamayacak aciz canlıları öldürerek spor olmaz.
    Doğal yaşamdaki özgür hayvanlara ateş edip bunları öldürmek cinayettir avcılık değil.
    Yani silaha erişim ne kadar kısıtlanırsa ateşli silahlar ile işlenen suçlar da o kadar azalır.
  • 19-02-2019, 18:40:59
    #13
    @F.Gungor; şartları sağlıyorum almak istiyorum fakat ne alacağımı aldıktan sonra nasıl muhafaza edeceğimi bu işin güvenlik koşulları nelerdir bilmiyorum. Bunu nereden nasıl öğreneceğim? Siz bir araba alırken almak istiyorum diyerek alıyor musunuz rast gele yoksa araştırma yapıp akıl danışıp test edip veya test edenlerin videolarını izleyerek mi alıyorsunuz? Asıl siz ne demek istediğimi anlamadan alakasız yönlere çekmişsiniz.
    @Oyun_Bozan; Suçsuz insanların ölümünün önüne bilinçlenme ile geçilir yasaklar ile değil. Ülkemizde hız yapmakta yasak lakin teknoloji ilerledikçe hız cezaları arttıkça hızdan yazılan ceza adedi her yıl artmaktadır. 2015 de 7,5 milyon TL radar cezası kesilirken 2018 de 40 milyon TL kesilmiştir. Reklam veya tanıtım videolarına da yasak koyarak satışların önünü kesemezsiniz. O instagramdan 15 yaşında ki çocuklara silah satışı yapılması bu yeni çıkan kanundan öncede yasaktı. Yani sizin bahsettiğiniz olay ile onun önüne geçilme çabasının alakası yoktur.
    @oktayman; Bütün kolluk kuvveti personeli zaten bir anlık öfke ile silahı patlatıyordu
    @digiklan; dediklerinize cevap verme tenezzülünde bulunmayacağım ama avın spor olup olmadığına ava gitmeden karar vermeyin derim.