Merhabalar, Yaklaşık 1 ay kadar önce işten ayrıldım, Reklam ajansında grafik tasarımcı olarak çalışıyordum. hemen hemen 1 aylık maaşımı freelance olarak çıkardım gerek buradan, gerek buradaki tasarım yarışmalarından gerek Birkaç müşterim vardı katalog vb. gibi işlerle. Fakat sabit müşterim yok. Atıyorum her yıl katalog yaptığım 2-3 müşterim mevcut. Senede 1 kez yaptırıyorlar. İŞİN SONUNA GELDİM ŞUANDA ELİMDE İŞ KALMADI.
Sabit bir gelir yok. Bende biraz gaza gelerek kendime biryerde çalışmayacağım dedim. Yaşadığım şehirin piyasası epey sallantılı. Yaşadığım şehirde En çok ismi duyulan ajanslardan birisindede çalıştım bundan 6 ay kadar önce maaş alamama gibi sorunlarla karşılaştım. Başkasının ajansında/matbaasında/yerinde bu işi yapmak İSTEMİYORUM. Sevmiyorum. Tasarımcı gibi hissetmiyorum kendimi. Başka bir mesleği yapan birisi gibi hissediyorum ve köreliyorum. Tasarımcı alır oturur tasarımını yapar. Ajansı yöneten şahsiyet kafama çöküp şu.şuraya koy şunu şuraya al derse ben buna gelemem. Al kendin yap ozaman ben ne diye geldim işim ne burda .
Her ne ise anladınız sanırım bir yerde çalışmak istemediğimi. freelance olarak çalışmak veyahut kendime bir yer açmak istiyorum. Fakat sorun şu. SABİT MÜŞTERİM YOOOK.
Kendime bir isim buldum. ve Kendime bir facebook sayfası açtım, birkaç hafta içindede web sitesi açmayı planlıyorum. Çalışmalarımı vb. paylaşıyorum. Benim elime çalışmalarımı alıp sanayi, işletmeler gibi yerleri gezip şunu şunu yapıyoruz dememmi gerekiyor. Nasıl bulunur bu sabit müşteri be?.
Varmı bu süreci geçirenler. Neler yapmalıyım, nasıl bir ilerleme geçirmeliyim kendi müşteri potansiyelimi artırmak için. Grafik tasarım / yarışma platformlarından devam edin demeyin onlarda bir yere kadar. Ben birkaç aya evleneceğim Allah nasip ederse. Kendi müşterimi toplamam gerek. Bu işi nasıl yaparız, nasıl bir müşteri toplayabilirim. Fikrinizi bekliyorum.
İşten Ayrıldım :)
30
●1.877
- 21-01-2019, 22:20:32
- 21-01-2019, 22:32:38hocam merhaba yaklaşık 15 yıldan fazla aynı sektördeyim ajanstan ziyade matbaa ağırlıklı çalıştım yaklaşık 4 yıl kadar da kendi işletmem vardı işlerim iyiyde taki ortak alıp imalata başlayıncaya kadar sonrası sıkıntılar başladı ve geriye dönüş başladı benim için. ev, araba ve işyerimi kapatmak zorunda kaldım sonunda. sektör değiştirip 1 yıl kadar farklı bir iş yaptım olmuyor deyip geri döndüm 3 - 4 ay kadar matbaada çalıştım ve çalıştığım matbaaya gidip gelmem günlük yol 4 saate yakın zamanımı alıyor ve 30 tl para harcıyordum yol için. orada da olmadı. sıkıntılar üst üste gelirya. şimdi eşimin üstüne firma açıp internetten kişiye özel hediyelik eşya üretimi yapmayı planlıyorum.
size tavsiyem. ajans olarak işe başlayacaksanız işi bilip bilmesine gerek yok bütçeni bilmiyorum ama bayan pazarlamacı al yanına, ve ne iş yaptığını anlat öğret 2 - 3 gününü alır bu senin. araban varmı bilmiyorum ilk etapta araç kiralayabilirsiniz kurumsal görüntü vermek için kapısına yapıtırın logonuzu verin bayan pazarlamacıya çok kısa zamanda çok ciddi işler gelir. ortak hiç bir şekilde düşünmeyin eleman alın maaşını konuşun yeterli. başarılı olmanız için bu dediğimi uygulayın 3 - 6 ayda hem isim hemde ciddi gelir elde edersiniz. bizim sektörün kar marjını bende biliyorum sizde.
Allah yardımcınız olsun. - 21-01-2019, 22:34:15Hedef kitlen ile etkileşime geçmen gerekiyor. Bu kitle daha çok internet üzerinden aradığını bulmaya çalışıyorsa internet reklamları. Broşüre önem veriyorsa , broşür dağıtımı. Gazete okuyorsa gazete reklamı. Yani işin özü reklamda. Zaten site ve facebook sayfası açacağını belirtmişsin. Referanslarını güzelce belirtip , biraz da reklam çalışması yaptıktan sonra ufak ufak bir müşteri portföyün oluşmaya başlayacaktır.
- 21-01-2019, 22:36:03kadın falan bana gelmez ya, kendimi kötü hissederim öyle şu zamana kadar sırf kadını alıp iş almaya calısanlara hoş gözle bakmamışımdır kalkıpta bunu kendim asla yapmam. Kendim gitsem olur değilmi fakat konu şu firmaya ne diye gireceğim ne diyeceğiz. ne konuşcam adamla öyle kapıdan lak diye girince ne yapacağım ne diyeceğim adamaberattanriverdi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
takipçi kasamıyorum ondada 8 beğenisi var sayfanın gönderilerde ise 0NobraN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.
- 21-01-2019, 22:39:57Hocam benim bir fikrim var.
instagramda bu aralar çoğaldılar mı bilmiyorum ama bana öyle geliyor legal olmayan işlerle uğraşan birçok iş adamı genç kabadayı insan var.
örnek verecek olursam; Çerkez cengiz, Çağdaş baybaşin(kral) bu gibi adamların fotoğraflarını editleyerek veya o adamlara uygun tasarımlar çıkartarak instagramdan onlarla iletişime geçebilirsin.
onlarla iletişime geçip sosyal medya veya web siteleri için grafik arayüz tasarımları gibi birçok şeyi yaptıracaklarını düşünüyorum. inşAllah düşündüğüm gibi gerçekleşirde sizin işiniz görünür.
( bu bir fikir alıntılayıp iyi veya kötü yorum yapılmazsa sevinirim. ) - 21-01-2019, 22:43:37birkaç mobilya firmasına bu dediğiniz şekilde şeyler denedim, olumsuz oluyor hatta 10-15 firmaya attım birisi döndü birkaç gun tasarım yaptık adama 3 video 10 tane görsel yaptım. para ödemedi bende yapmadım bidaha. cevapta vermedim kavga etmedim bendeAnkeeBut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.