Merhabalar, Yaklaşık 1 ay kadar önce işten ayrıldım, Reklam ajansında grafik tasarımcı olarak çalışıyordum. hemen hemen 1 aylık maaşımı freelance olarak çıkardım gerek buradan, gerek buradaki tasarım yarışmalarından gerek Birkaç müşterim vardı katalog vb. gibi işlerle. Fakat sabit müşterim yok. Atıyorum her yıl katalog yaptığım 2-3 müşterim mevcut. Senede 1 kez yaptırıyorlar. İŞİN SONUNA GELDİM ŞUANDA ELİMDE İŞ KALMADI.

Sabit bir gelir yok. Bende biraz gaza gelerek kendime biryerde çalışmayacağım dedim. Yaşadığım şehirin piyasası epey sallantılı. Yaşadığım şehirde En çok ismi duyulan ajanslardan birisindede çalıştım bundan 6 ay kadar önce maaş alamama gibi sorunlarla karşılaştım. Başkasının ajansında/matbaasında/yerinde bu işi yapmak İSTEMİYORUM. Sevmiyorum. Tasarımcı gibi hissetmiyorum kendimi. Başka bir mesleği yapan birisi gibi hissediyorum ve köreliyorum. Tasarımcı alır oturur tasarımını yapar. Ajansı yöneten şahsiyet kafama çöküp şu.şuraya koy şunu şuraya al derse ben buna gelemem. Al kendin yap ozaman ben ne diye geldim işim ne burda .

Her ne ise anladınız sanırım bir yerde çalışmak istemediğimi. freelance olarak çalışmak veyahut kendime bir yer açmak istiyorum. Fakat sorun şu. SABİT MÜŞTERİM YOOOK.
Kendime bir isim buldum. ve Kendime bir facebook sayfası açtım, birkaç hafta içindede web sitesi açmayı planlıyorum. Çalışmalarımı vb. paylaşıyorum. Benim elime çalışmalarımı alıp sanayi, işletmeler gibi yerleri gezip şunu şunu yapıyoruz dememmi gerekiyor. Nasıl bulunur bu sabit müşteri be?.

Varmı bu süreci geçirenler. Neler yapmalıyım, nasıl bir ilerleme geçirmeliyim kendi müşteri potansiyelimi artırmak için. Grafik tasarım / yarışma platformlarından devam edin demeyin onlarda bir yere kadar. Ben birkaç aya evleneceğim Allah nasip ederse. Kendi müşterimi toplamam gerek. Bu işi nasıl yaparız, nasıl bir müşteri toplayabilirim. Fikrinizi bekliyorum.