• 02-11-2018, 15:09:22
    #37
    Şunu izlemeni öneririm dostum.

    https://www.ted.com/talks/ken_robins...ty?language=tr

    Bir baltaya sap olmak için okunmaz. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir okul yok. Meslek liseleri veyahut özelleştirilmiş bazı eğitim kurumlarını hariç tutuyorum.
    Üniversite kimisine bakış açısı kazandırır, olgunlaştırır, çevre kazandırır, sosyallik, statü kazandırır. Kimisinden ise birçok şey götürür. Misal zaman, para, kişilik, sağlık vs vs.
    Karakterini en iyi sen biliyorsun. Ona göre kararını verebilirsin.
  • 02-11-2018, 15:16:10
    #38
    Bilgisayar Mühendisliği 4.sınıfm seneye 8 ay sonrası için ingilterede bir yazılım firmasından teklif aldım 3650 pound aylık ve ingilterede aynı zamanda yüksek lisans yapacağım aynı zamanda Türkiyede 15 bin-10 bin tl arası yaptıgım yazılımlar hariç adsense gelirim var. Bunların hepsi lise 1. sınıftan beri bilgisayar ve yazılım aşkım olduğu için doğdu ders çalışmayı hiç sevmedim okulumda başarılı bir öğrenci değildim ama bilgisayar mühendisliği hayalimdi yazılımla uğraşmayı çok seviyordum ama ailem bilgisayarla vakit geçiriyorum diye bilgisayarımı bile kaldırırdı. Bilgisayar müh. bölümünü seçip başladıktan sonra ise hiç durmadan çalıştım boş zamanlarımda kafamı dinlemek için projelerim haricidne kendime yazılımlar yazdım o derece yazılım aşığı biriyim. Yeri geldi rümyamda bot olacak derecede çalıştım ( https://www.r10.net/maxigeyik/115425...-botuydum.html 2013) ve bundan zevk aldım. Bunları sana niye anlattım birincisi benim değildi ama bazı insanlar için para motivasyon olabilir diye düşünüyorum bu yüzden gelirimden bahsettim burda seni şevklendirmek amacı dışında hiçbir şey için yazmıyorum ama 4. sınıfta okuyan birisi olarak aylık kazancım 20k+ TL Bu senin için bir motivasyon olabilir sende benim gibi para ile değil belki hırsla hedeflerine ulaşmakla veya sevdiğin işi yapmakla motive oluyorsundur. Bunun içinde okumak gibi bir şartın yok ailem bana bilgisayar mühendisliğinde para yok mimarlık oku gerekirse tam bursu okuturuz diye yalvardılar okumadım. Ailemizin inşaat firması olmasına rağmen ben bunu tercih etmedim. çünkü para değil istediğim işi yapmaktı hayalim varsa senin hayalinde bişey okumak bile şart değil hayalindeki işi en iyi yapan sen ol olmak için çabala bu benim hedefim umarım seni motive eder.

    Not: forumda daha önce hiçbir yerde kazancımdan bahsedip bunu bir övünme aracı olarak kullanmadım yaptığım işten bile bahsetmedim lütfen okuyan kişilerden istirhamım sizlerde yanlış anlamayın motive amaçlı yazdım. Benden çok kazanan var az kazanan var allah herkesin bereketini artırsın.
  • 02-11-2018, 15:20:48
    #39
    ders çalışmana bak öğrencilik her zaman güzeldir.
  • 02-11-2018, 15:22:05
    #40
    Kendi geleceğini düşünmeyen adam başkalarının lafını mı kaale alacak?
  • 02-11-2018, 15:54:01
    #41
    Hocam Size Tavsiyem Kesinlikle Üniversite Okumak İçin Üniversite Okuma.
    Bir İşe Gir Çalış Daha iyi Bir Yerlere Gelebilirsin.
    Bu Sene Mezun Oldum, İşi Bilmediğim İçin Asgarinin Neredeyse Yarısı Kadar Ücret Alıyorum.
    Bürodaki Arkadaş Dışardan Okuyor 1,5 Senedir Burdaymış 2K Ücret Alıyor.
    Benden Söylemesi
  • 02-11-2018, 17:00:57
    #42
    yiğenim o devirlerden biz de geçtik. ben meslek lisesi mezunuyum. o yaşlardaki gençler sahip oldukları nimetin değerini bilmiyorlar malesef. ben de öyleydim. o vakitler çok değerli vakitler. hani kelebek etkisi diye birşey var ya işte o olay o yaşlarda olur. sen şuan ne yaparsan 10 yıl sonra onun etkisini görürsün. önemli olan ders çalışmak değil. önemli olan birşeyler yapmak çünkü bugün yaptığın şey 10 yıl sonra daha büyük birşey olarak karşına çıkar. 10 yıl uzak bir zaman gibi gelmesin. ben 29 yaşındayım ve 50 yıl bile bana çok küçük bir zaman dilimi olarak geliyor. zamanın kıymetini geçip gittikten sonra anlıyor insan.

    gaz verme konusuna gelince. sana ders çalışmak için gaz veremez kimse. zaten buna ihtiyacın da yok. baban neden üniversiteye gitmeni istiyor? hayatını düzgün bir şekilde idame ettirebilmen ve kimseye muhtaç kalmadan kendi ayakların üstünde durabilmen için. bunu yapabilmek için üniversiteye ihtiyacın yok. birçok kişinin sandığı gibi üniversitenin büyük bir artısı olmuyor meslek lisesinden çıkmış adama. tek faydası diploma olur ona da genelde ihtiyacın olmaz. özel sektörde diploma sormazlar, ne biliyorsun diye sorarlar. üniversite programlama bilen bir insana neredeyse hiçbirşey katmaz, hatta vakit kaybıdır. sen programlama işinden aylık 3bin kazanıyor olsaydın baban sana üniversiteye git demezdi. benim sana tavsiyem para kazanmaya bak. üniversiteyle vakit kaybetme. işi iyice öğrenmeye bak. çok iyi bir programcı ol, insanlar nasıl para kazanıyor, hangi sektörler daha çok para kazandırıyor o sektörle ilgili programlar yaz. program yazdıkça kendini geliştirir ve aranan insan olursun. ucuza çalışan yeni mezun programcılardan bir farkın olur.

    üniversite kime lazım? doktor olacaksan üniversite şart, avukat olacaksan şart, öğretmen olacaksan şart ama serbest piyasada programcı olacaksan üniversite vakit kaybından başka birşey değil. bugün tüm patronlar lise mezunu. hiçbirisi üniversiteyi bitirmemiştir. ben de fırat üniversitesi bilgisayar öğretmenliği okudum ama 10 sene oldu bitirmedim. birkaç tane dersim kaldı ve işten güçten vakit ayırıp gidip sınavlara giremedim. üniversitenin bana vakit ve para kaybından başka hiçbir faydası olmadı. üniversite birçok insanın içinde ukte kalan bir olay olduğu için gençleri buna zorluyorlar ve gençler üniye gitmezsem mahfolurum kahrolurum zannediyorlar. üniversiteye gitmek zorunda değilsin ama yaptığın işi en iyi şekilde yapmak zorundasın. asıl zorunluluk budur. yaptığın işi en iyi şekilde yapmak.

    programcı mı olmak istiyorsun? o zaman programcı ol. üniversite seni programcı yapmaz. piyasada çalışmak seni programcı yapar. ama bir de şu faktör var yaşın genç ve bir gelirin yok. mecbur babanın evinde kalmak zorundasın. o zaman babanın zorlamalarına maruz kalacaksın. belki hergün kavga gürültü olacak. program yazmak istesen bile yazamayacaksın. yada bilgisayarda oyun filan vardır ve sürekli oyun oynuyorsundur. o zaman yine program yazamazsın. udemy'den 30 tl'ye kurslar al sürekli bunlarla uğraş. r10da birsürü iş ilanı var. kendini geliştirdiğin bir alanda işlere teklif ver mutlaka geri dönüş alırsın. tabiki öncesinde referansların olması gerekiyor. demo olarak hazırladığın siteleri müşteriye göstermen gerekiyor. fiyatı da biraz uygun tutarsan işi kaparsın. yada müşterilerle uğraşmak zor geliyorsa kendi sitelerini aç. bak yukarıda birisi aylık 10bin adsense gelirim var demiş. demekki insanlar bu işten para kazanabiliyor. güzel bir site açıp adsenseden para kazanmak mümkün.

    bu arada şunu söylemem gerekiyor. bu dediklerim çok zor şeyler. eğer programlamaya gerçekten istekli değilsen bu zorlukla baş edemezsin. ama ileride daha büyük zorluklarla karşılaşacaksın. eğer şimdi bu zorukla mücadele etmezsen ileride çoooook daha ağır konuların altında ezilirsin. bir de mücadele insanı güçlendirir. zorluklar insana hiçbir okulun öğretemeyeceği şeyler öğretir. serbest piyasada iş yapmak çok zor ama eğer başarırsan bir öğretmenin veya memurun 1 yılda kazandığı parayı 1 ayda kazanabilirsin. son olarak en son kararı kendin vermen gerekiyor.
    • TahirBenk
    TahirBenk bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 02-11-2018, 17:07:04
    #43
    30 yasindayim lise terkim acik liseye kayit oldum ve nasipse universite bile okuyacagim evliyim ve calisiyorum bide beni dusun hic bir fabrikada duzgun is bulamiyorum lise terk oldugum icin
  • 02-11-2018, 17:08:20
    #44
    Bu senin kendi başına düşünüp karar vereceğin birşey.
    He madem bize sordun cevaplayalım.

    Liseyi yeni bitirdiğine gore yaşın 18-19
    Benimde 24 aramızda pek bi yas farkı yok.

    Bende liseden atıldım ticaret meslek lisesinde okuyordum.
    Hem lise 1de hemde 2 de kaldım.
    Sonra gittim gece meslek okuluna okulumu seve seve bitirdim ve usta yetiştirme belgeme kadar aldim.

    Ardından kendime sordum üniversite okumalimiyim diye.
    Baktım okuyup kimse iş bulamıyor bende okumadım ve kendimi internet alemine yönelttim.

    2010da bi şahıs şirketi kurdum ve güzel paralarda kazandım.

    Hakkinda herşeyin hayırlısını iste kardeşim.
  • 02-11-2018, 17:11:00
    #45
    aslansın yaparsın