Bilgisayar Mühendisliği 4.sınıfm seneye 8 ay sonrası için ingilterede bir yazılım firmasından teklif aldım 3650 pound aylık ve ingilterede aynı zamanda yüksek lisans yapacağım aynı zamanda Türkiyede 15 bin-10 bin tl arası yaptıgım yazılımlar hariç adsense gelirim var. Bunların hepsi lise 1. sınıftan beri bilgisayar ve yazılım aşkım olduğu için doğdu ders çalışmayı hiç sevmedim okulumda başarılı bir öğrenci değildim ama bilgisayar mühendisliği hayalimdi yazılımla uğraşmayı çok seviyordum ama ailem bilgisayarla vakit geçiriyorum diye bilgisayarımı bile kaldırırdı. Bilgisayar müh. bölümünü seçip başladıktan sonra ise hiç durmadan çalıştım boş zamanlarımda kafamı dinlemek için projelerim haricidne kendime yazılımlar yazdım o derece yazılım aşığı biriyim. Yeri geldi rümyamda bot olacak derecede çalıştım ( https://www.r10.net/maxigeyik/115425...-botuydum.html 2013) ve bundan zevk aldım. Bunları sana niye anlattım birincisi benim değildi ama bazı insanlar için para motivasyon olabilir diye düşünüyorum bu yüzden gelirimden bahsettim burda seni şevklendirmek amacı dışında hiçbir şey için yazmıyorum ama 4. sınıfta okuyan birisi olarak aylık kazancım 20k+ TL Bu senin için bir motivasyon olabilir sende benim gibi para ile değil belki hırsla hedeflerine ulaşmakla veya sevdiğin işi yapmakla motive oluyorsundur. Bunun içinde okumak gibi bir şartın yok ailem bana bilgisayar mühendisliğinde para yok mimarlık oku gerekirse tam bursu okuturuz diye yalvardılar okumadım. Ailemizin inşaat firması olmasına rağmen ben bunu tercih etmedim. çünkü para değil istediğim işi yapmaktı hayalim varsa senin hayalinde bişey okumak bile şart değil hayalindeki işi en iyi yapan sen ol olmak için çabala bu benim hedefim umarım seni motive eder.

Not: forumda daha önce hiçbir yerde kazancımdan bahsedip bunu bir övünme aracı olarak kullanmadım yaptığım işten bile bahsetmedim lütfen okuyan kişilerden istirhamım sizlerde yanlış anlamayın motive amaçlı yazdım. Benden çok kazanan var az kazanan var allah herkesin bereketini artırsın.