Tek suçlu eğitim sistemi mi?
32
●851
- 01-08-2018, 01:04:57Eğitim sistemi suçlu değil diyen arkadaşlar eğitim sisteminin ne olduğunu bilmiyorlar. Suçlu çocuklar değil sistemdir. Finlandiyada daha zeki çozuklar mı var? Singapurda daha çalışkan çocuklar mı var? Buradan Finlandiyaya yeni doğmuş 100 çocuk gönderelim oradan da buraya 100 yeni doğmuş bebek getirelim. Basitçe göreceksiniz ki orada eğitim gören Türkler burada eğitim gören Finlilere fark atarlar.
Eğitim Sisteminin ne olduğunu bilmeden suçlu eğitim sistemi değil diyorsunuz.
Bu sonucun tek suçlusu kalma diye bir şey olmayan eğitim sistemidir. Zayıf ala ala sınıf geçen adamlar sınava girince duvara toslar. Adamın 2 zayıfı 3 zayıfı var sınıf geçiyor.
Lise diploması sahibi olamayacak adamlara lise diploması verebiliyorsunuz sonra üniversite sınavında netler düşükmüş.
Liseden mezun olamayacak kapasitedeki adamı sınava sokarsan netler düşer elbette. Ortalama zekada lisede ortalama notlarla mezun olmuş adamların net ortalamasının %50lerin altına düşmemesi lazım.
Bakın 80lerde, 70lerde lise mezunu olmuş adamlar bugünün üniversite mezunlarından daha düzgündür. Bir dilekçe yazdıklarında anlarsınız aralarındaki kumaş farkını...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi - 01-08-2018, 03:50:30Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Eğitim sisteminin ve ailelerin şöyle bir etkisi daha var; Bizler en iyi Matematik çözeni doktor yaptık, En iyi TÜRKÇE-EDEBİYAT çözeni avukat. Asıl eğitimi üniversitede alıyorlar. Üniversiteye gelincede (hemen hemen herkes yaşamıştır) "Ne oluyor ****" gibi bir tepki veriyorlar. Haklılar da.
Türkiye de Teknik liseler neden mühendis yetiştirmesin ki?
Bu seneki sınava kız kardeşim girdi. Sınava hazırlık süresince ona yardımcı olmaya çalıştım ama sistemi tam olarak ne ben nede o anlamış değiliz. Sınav sonucuna baktık, Allaha Şükür iyi bir sonuç geldi. Daha iyisi de olabilirdi ama biz hedefimize ulaştık.
Her sene sistem değişikliği, yeni neslin (bende dahil), kafasını allak bullak etmiş durumda. Doğru sistem gelebilir mi? Evet. Tabii ki de gelebilir ancak "şakk" diye olmaz işte. Geç kaldığımızı düşünüyorum. Ne yazık ki bizleri gelecekte, niteliksiz mühendisler, niteliksiz doktorlar bekliyor. - 01-08-2018, 09:00:20Öncelikle merhaba,
Bu yapılan sınavda, sınav kalitesi güzeldi ama LAKİN,
bu sınava göre öğrenci psikolojisi alışmamıştı
Ve en önemlisi eğitimde eşitlik sağlanamamıştı. Bu yüzden eğitim geliştirilmeden, böyle bir imtihan yanlış olmuş
Şahsen bende girdim. O kadar ahım şahım bir puan elde edemedim.
Bana sorarsanız eğitim denilen şey, psikolojik bir imtihan olmamalı. Beceriye önem veren bir imtihan olmalı. Bknz : Finlandiye, Polonya vs.
Böyle gidilirse geleceğimiz pekte parlak değil. - 01-08-2018, 09:31:56Sistem değişiyorda sorular da mı değişiyor ?
Aaa doğu ya sistem değişince sorula kril alfabesiyle soruluyor birde toplama çıakrtma çarpma bölmede yok.He Birde şu var newtonun 3 yasası da değişiyor değil mi yeni sistem de ?
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de eğitim sistemi değişince maddelerin bişelenleride değişiyor.Dün H2O iken suyun formülü bugün CH4O2 oldu içine karcon karıştı dimi ? - 01-08-2018, 10:11:21Bu zincirleme bir düzen.
Aile
Çevre
Kurum
Bu üçlünün içerisinde birinde problem varsa düğmeler yanlış iliklenir büyük ihtimal.
Senin ailen iyi, mahalli çevren sıkıntılı ise ne kadar kaçarsan kaç girdaba çekilirsin. Geçtiğin sokak, alışveriş yaptığın esnaf vs. Gelişim düzeyinde her durum seni etkileyebilir.
Fakat bu konular senin hamuruna baharat katarken seni yoğuran eğitim kurumudur, dolayısıyla da eğitim sistemidir.
Ne kadar iyi hamurun olursa olsun, yoğuranda sıkıntı varsa o hamurdan çıkan ekmek de çok iyi olmayabilir.