Eğitim sistemi suçlu değil diyen arkadaşlar eğitim sisteminin ne olduğunu bilmiyorlar. Suçlu çocuklar değil sistemdir. Finlandiyada daha zeki çozuklar mı var? Singapurda daha çalışkan çocuklar mı var? Buradan Finlandiyaya yeni doğmuş 100 çocuk gönderelim oradan da buraya 100 yeni doğmuş bebek getirelim. Basitçe göreceksiniz ki orada eğitim gören Türkler burada eğitim gören Finlilere fark atarlar.
Eğitim Sisteminin ne olduğunu bilmeden suçlu eğitim sistemi değil diyorsunuz.
Bu sonucun tek suçlusu kalma diye bir şey olmayan eğitim sistemidir. Zayıf ala ala sınıf geçen adamlar sınava girince duvara toslar. Adamın 2 zayıfı 3 zayıfı var sınıf geçiyor.
Lise diploması sahibi olamayacak adamlara lise diploması verebiliyorsunuz sonra üniversite sınavında netler düşükmüş.
Liseden mezun olamayacak kapasitedeki adamı sınava sokarsan netler düşer elbette. Ortalama zekada lisede ortalama notlarla mezun olmuş adamların net ortalamasının %50lerin altına düşmemesi lazım.
Bakın 80lerde, 70lerde lise mezunu olmuş adamlar bugünün üniversite mezunlarından daha düzgündür. Bir dilekçe yazdıklarında anlarsınız aralarındaki kumaş farkını...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi