Dizel arabadan iyi anlayanlar içeri lütfen :)
9
●436
- 20-07-2018, 20:30:55üç nesildir Aveo kullanıcısiyim 1.3 D LT var bende de araçtan asiri memnunum Türkiye de ki şüphesiz en iyi f/p araci
partikül sorunu düşük devirlerde arac kullanmaktan kaynaklı ilk yandığında 3 bin devire sabitliyip 10 15 dk gitseydiniz zaten çözülürdu
Facebook Chevrolet Aveo grubu var baya aktif onlara sorarsanız tavsiye edeceklerdir - 20-07-2018, 20:33:43Şehir içinde kullanımlardan kaynaklı olarak partikül sorunu oluyor. Ortalama 15-20 dakika boyunca 3 vites 3 bin devirde gitseydiniz kendini temizlerdi.
2013 LTZ dizel vardı bende de 2 sene bindim, bende de olurdu böyle yapınca düzelirdi. Zaten kitapçığında da yazması lazım. - 20-07-2018, 20:56:42Şehiriçinde çok fazla kullanıyorsanız dpf çabucak tıkanıyor. Açmanın yolu ise yüksek vites ve yüksek devirde bir süre yolculuk yapmak. Eğer sürekli şehir içinde kullanacaksanız, düşük hızlarla tabi, hep bu sorunu yaşarsınız. Bu durumda sürekli uğraşmamak için iptal ettirmekten başka çare yok gibi gözüküyor.
- 20-07-2018, 21:22:05emrecanyk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleVergiseldestek1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülebilcoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleChevat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülehaktanbozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli cevaplarinizdan dolayi cok tesekkur ederim.
Evet 3000 devirde 15-20 dakika gitmek hepsini denedik ancak artik partikule mudahale edildigi icin boyle bir imkan kalmadi bu krank sorununa ve facebook'a bi bakayım saolun tekrardan - 21-07-2018, 11:31:53partikul filtresi zehirli gaz salınımını engelliyor kat iptali dpf iptali yapın deneyin enjektor ise cikma bulmaya calisin ama enjektör tamiri mümkündür tamir ettirme yoluna gidin derim.
bilgisayarda krank sensör arızası çıkmıyorsa krankta problem yoktur boşuna değiştirmeyin
ilave bir not kesinlikle motor yağınız dizel partikul filtreye uyumlu olsun dpf yazar yağ çok önemli