Birkaç aydır hayatımda bazı tasarruflar yapmaya başladım epeyde yol aldım sayılır. Yıllık hesap yaparak bazı şeylerden vazgeçtim alternatifler yarattım aracı satıp bisiklet yada toplu taşıma gibi. Gerçekten ciddi tasarruf sağladığını farkedince (görünmeyen çok para gidiyormuş) farklı alanlardada uygulamaya başladım elimde kullanmadığım duran eşyaları letgo dan satmak gibi. Kredi kartlarından'da kurtuldum en büyük zevkim starbuck'dan filtre kahve içmekti şimdi onuda 250 gr starbucks kahvesi alıp evde demliyorum gün içinde 2-3 bardak içerim kahve başı 1 liranın altına geliyor. Okuduğum kitapları satıp ikinci el alıyorum kitapları çünkü biliyorumki okuduğum kitabı bir daha okumuyorum hemde bende durmasınında anlamı yok. Bu yaptıklarımdan bisiklet gerçekten hayatımda çok farklılık yarattı diyebilirim şimdi bisiklet gruplarıyla tanıştım hafta sonları etkinliklere katılıyorum çok güzel dostluklar kurdum.
Sizlerde bu dönemde ne gibi tasarruflar yapıyorusunuz en azından fikir fikiri doğrur bizde uygularız. Göremediğimiz gereksiz masraf yaptığımız şeyler neler yada hayatımızda ufak değişikler hem cebimizi hemde hayatımızı zevkli hale getirebilir önerileri bekliyorum.
Tasarruf Önerileri
2
●195
- 07-05-2018, 10:58:18Bulunduğum her ortamda internet olmasına rağmen yüksek fiyatlarla gsm interneti kullanımım vardı. Paket düşümüne gidince hatta bunu operatör değiştirerek yapmıştım, yıllıkta ortalama 1100'TL cebimde kalmasını sağladım. Evimde kullandığım ampülleri led'e çevirerek yıllık bazda ortalama 300TL gibi bir rakamın cebimde kalmasını sağlamak gibi bir takım eylemlerim olmuştu. Tabi hala kim bilir görünmeyen kim bilir ne masraflar yapıyoruz orası ayrı dava.
- 07-05-2018, 11:40:54Bunu daha önce düşunüp kendi aileme tavsiye etmiştim. Sırasıyla gidecek olursak en büyük tasarruf sigara içmemektir çünkü sadece anne ve babamın içtiği sigaranın masrafı aylık bin lirayi buluyor. 4 kişilik bir aileyiz, telefon faturaları kişi başı 70 TL geliyordu bunun yerine 30 liralik pakete geçip ev telefonu iptal ettirildiğinde telefon için aylik 170 tl, sigara için aylik 1000 tl değerinde tasarruf sağlaniyor. Bu da yıllık 14 bin tl tasarruf demek oluyor, digiturk'u kapattirip herhangi bir alternatife geçildiğinde de senelik 14500 gibi bir tasarruf söz konusu. Türkiye koşullarinda senelik 14500 gelir demek asgari ücretli birinin 9 ayı demek.. aslında çok buyuk emeklerle kazanilan paralar ivir zivira gidiyor neyseki yukaridaki islemlerin bir kismini gerceklestirdik ayrıca tasarrufun yaninda calistigin kuruma gore ek dil ogrenerekte maasında arttirima gidebilirsin.