Birkaç aydır hayatımda bazı tasarruflar yapmaya başladım epeyde yol aldım sayılır. Yıllık hesap yaparak bazı şeylerden vazgeçtim alternatifler yarattım aracı satıp bisiklet yada toplu taşıma gibi. Gerçekten ciddi tasarruf sağladığını farkedince (görünmeyen çok para gidiyormuş) farklı alanlardada uygulamaya başladım elimde kullanmadığım duran eşyaları letgo dan satmak gibi. Kredi kartlarından'da kurtuldum en büyük zevkim starbuck'dan filtre kahve içmekti şimdi onuda 250 gr starbucks kahvesi alıp evde demliyorum gün içinde 2-3 bardak içerim kahve başı 1 liranın altına geliyor. Okuduğum kitapları satıp ikinci el alıyorum kitapları çünkü biliyorumki okuduğum kitabı bir daha okumuyorum hemde bende durmasınında anlamı yok. Bu yaptıklarımdan bisiklet gerçekten hayatımda çok farklılık yarattı diyebilirim şimdi bisiklet gruplarıyla tanıştım hafta sonları etkinliklere katılıyorum çok güzel dostluklar kurdum.
Sizlerde bu dönemde ne gibi tasarruflar yapıyorusunuz en azından fikir fikiri doğrur bizde uygularız. Göremediğimiz gereksiz masraf yaptığımız şeyler neler yada hayatımızda ufak değişikler hem cebimizi hemde hayatımızı zevkli hale getirebilir önerileri bekliyorum.