27 yaşında ektirdim gayet memnunum işlemi yaptırdığın klinik çok önemli. Tam olarak kel olmadığımdan dolayı bilmeyen biri saç ektirdiğimi anlayamıyor.
25 yaş altına pek önermiyor doktorlar. Çünkü dökülme devam ediyor ekim yapılmayan yerler döküldüğü zaman bir daha ektirmen gerekir.
SAÇ EKİMİ YAPTIRANLAR YARDIMCI OLABİLİR Mİ (Yardım)
11
●664
- 25-04-2018, 00:45:29oguz44 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleArkadaşlar merhaba, size iki konuda çok net bilgi vermek istiyorum, yakın bir kız arkadaşımın abisi saç ekim uzmanı, Trabzonda klinikleri var, onunla bu konu üzerinde konuştum, bu arada kendiside klinikte ameliyatlara giriyor, saç ekimi ektirdikten sonra biten bir şey değil, belirli dönemlerde tekrar tekrar yaptırılması gereken bir tedavi yöntemi olarak anlatıldı bana ve özellikle erken yaslarda önerilmiyor bilginiz olsun, gidip bir kliniğe sordugunuzda elbette size ekelim diyecekler, ben bu işin profesyoneli değilim, uzmanı değilim ama çok iyi bir kliniğe sahip oldukları için bizzat işin profesyonelinden bilgiler aldım.. peki ben neden bilgi aldım ?MortalKombat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Babam saç ektirmek istedi, şartları vs konustuk babam pek mantıklı bulmadı, sonrasında bu konu da uzmanlarından bilgi toparladım, minoxil forte 5 ürünü var, bu ürün üzerinde çok geniş bir araştırma yaptım, ürünün yan etkilerini vs de araştırdım, özellikle Alman ve Amerikan forumlarında dolaştım, facebook üzerinden gruplara baktım, çok verimli bir ürün oldugunu gördüm, babam kullanmaya baslayalı 7.ay oldu suanda 7 tüp bitirdi, durumu inanamayacağım derecede olumlu oldu, ürünü mutlaka incelemenizi öneriyorum. - 26-04-2018, 23:53:11Bu konuda çok detaylı bilgim var, klinik sahibi dayım ve elimden geldiğince ona yardımcı oluyorum. Yukarıda yazılanlara kısa kısa cevap vereyim, sorusu olan pm ile iletişime geçebilir.
Belirteceklerim sadece genelleme, genetiğin çok etkisi var bu yüzden doktor randevusu alıp birebir görüşmenizi tavsiye ederim.
- Öncelikle 19 çok erken bir yaş. Saç dökülmesi 30'lu yaşların ortalarına kadar devam ediyor. Bu yüzden 30'lu yaşlar çok daha ideal.
- Bazı arkadaşların da belirttiği gibi klinik çok önemli ama daha önemlisi operasyonu yapan kişi. Tamamen tecrübe konusu. Aynı işi yaptığımız için bu konuda çok detay vermem yanlış ancak küçük merkezlerin kendine göre sorunları var, büyük merkezlerin kendine göre sorunları var. Merkez sadece medikal ortam ancak operasyonu yapan ekip saç çizgisi, kök yönü, sıklık gibi asıl kritik konulara karar veriyor.
- Kişiden kişiye değişiyor ancak kişinin saçı çok seyrekse ya da yaşı gençse genelde operasyondan sonra prp tedavisi uygulanıyor. 3-4 seans olabiliyor. Bu saçlarınızı güçlendiriyor.
- Bakım önemli, özellikle saç ekiminden sonraki gün saçınız klinikte yıkanmalı ve size eğitim/bilgi verilmeli. Ne kadar iyi bakarsanız sonuçları o kadar iyi olur. Genelde bu konuda yapılan en büyük yanlışlar saklamak için şapka vs takmak, operasyon sonrası sauna vs. (turist) kullanmak sadece bazıları. Bu hataları yapmazsanız sonuçları çok daha güçlü oluyor.
- En önemlisi görüntü. Bu konuda insanlar çok soru soruyor. Bu üstteki konu ile aynı, tamamen ekip. Çim adam gibi olmak istemiyorsanız tecrübeli ekiple çalışmanız lazım. Sizinle konuşan kişiler büyük merkezlerde genelde dermatolonglar/doktorlar olur ancak operasyonları onlar yapmaz.
- Saçlar hemen çıkmaz. İlk ekimden sonra saç derisi iyileşir ve saçlar dökülür. 6-8 ay arasında (bu kişiye göre değişir) saçlar çıkmış olur. Biraz sabırlı olmak lazım.
- Saçlar ekildikten sonra (ekilen saçlar) dökülmez. Bu genetik bir gerçek, hiç kimsenin ense kısmındaki saçları dökülmez. Operasyonla buradakı saçlar seyrekleştirilir ve olmayan yerlere ekilir. Bu kökler genetik olarak güçlüdür ve ilk süreci sağlıklı atlatırsanız tekrar dökülmez.
- Bunun dışında saç ektirmeyi düşünmüyorsanız da saçlarınızı ilaçlara/şampuanlara alıştırmayın. Saç köklerinizi tembelleştirirsiniz. İlacı ya da şampuanı bıraktıktan sonra dökülme tahmin edeceğinizden daha hızlıdır.
Konu tamamen dış görünüş, estetik operasyon. Benim şu an için sorunum yok ancak ilerde olursa ektirir miyim bilmiyorum. Zor karar ancak saçınızın dökülmesini, olmamasını pisikolojik olarak özgüven olarak kendinize sorun yaratmamanız gerek. Asıl sorun orada çıkıyor.