• 10-03-2018, 15:09:41
    #10
    fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ingiltere ve israil iki ülke abd yi yönetir maşa olarak kullanır derin ülkeler olarak düşünebilirsin.

    İngiltere'nin başarısı herkese bir şekilde çıkar sağlayıp ortak nokta, ortak olunması gereken kişi olabilmesinden kaynaklanıyor. Hani mahallenin aklı, cebi, sözü, hitabeti, çevresi gelişmiş çok nadir insanları vardır ya. İngiltere aynen öyle. İngiltere dünyayı yönetmiyor, kimse dünyayı yönetemez tek başına. Fakat ciddi düzeyde herkesin danıştığı, iş yapmak istediği, ortak olmak istediği ciddi soyut ve somut güce - itibara sahipler.

    İsrail sanıldığı kadar güçlü bir devlet değil. Veya museviler sanıldığı kadar Abd'yi yönetebilen bir topluluk değil. Ciddi bir güçleri vardır muhakkak fakat başarıları, etkileri sürekli desteklenmelerinin nedeni ortadoğuda rekabeti sağlayan kendisine karşısına belli eksiklikleri kazandırabilen alternatif bir azınlık olabilmelerinden kaynaklanıyor. Musevilerde, müslümanlar gibi benzer sorunlara sahipler verimli bir dönemde değiller, yaşam tarzları bakış açıları savaş - rekabet olmayan ortamlarda sanıldığından daha sıkıntılı durumda olabilir. Ortadoğuda İsrail olmasaydı o coğrafyada yaşayan müslümanların yaşayacağı sefalet, zulüm bugünkü durumuna göre çok daha fazla olacaktı. Bugün en azından birbirlerini yok edebilmek için çalışıyorlar yoksa iki toplumunda can korkusu olmama durumunda nedense ortak bir şekilde hayatı verimsizleşiyor.

    Gerçi bunu Museviliğe veya Müslümanlığa özel olarak bağlamamak lazım insan psikolojisi tehlike altında olmadan bazı konularda gerekli çalışmaları göstermiyor. Musevilerinde bugün ticarette ve bazı konularda geçmişten tecrübeli , azimli olmalarının nedeni uğradıkları zulümler sebebiyle kolay göç edebilmeye alışık, hazır olmaktan geliyor olabilir.



    MadLuck adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    "suyun içinde iki balık kavga ediyorsa, ordan bir ingiliz geçmiştir" diye bir söz var bilmem anlatabildim mi
    İki balığı hem kendisine hem birbirlerine hem dost, hem düşman ettirip sonrasında ikisiyle birlikte çıkar ortaklığı kurabilmek enteresan bir başarı.



    keiran adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam Dünyayı 2.Dünya savaşına kadar açık ve net bir şekilde İngilizler yönetti.
    2.Dünya savası sonrası Abd yönetiyor gibi durmasına rağmen şuan günümüzde dünyayı Halen el altından İngiltere yönetmektedir.
    İngilterenin onaylamadığı bir şeyi ABD yapamaz. Dünyada petrol devi İngilizlerdir. Ortadoğu dan çıkardığı petrolleri ingiliz petrol şirketleri alır.
    Suriyede bir kısmını Fransız total şirketi alır.
    Amerikalı şirketlerde mevcut ama pastadan asıl aslan payı her daim İngilterenindir.
    Amerika İngilterenin olmadığı bir işe asla burnunu sokmaz. Irak a da İngiltere ile beraber girdi.. İngiltere Dünyayı yöneten asıl devlettir.
    Ancak mükemmel akıllı bir devlet oldukları için saman altından su yürütürler. Her kese iyi görünürler. Pis işlerini Abd yapar. İngiltere mutlaka kazançlı çıkar..
    Direk yönetiyor demeyeyimde etkileri olduğu konusunda katılıyorum.
    Askeri politikaları, Abd'nin üstlenmesi İngiltere'ye bir çok konuda avantaj sağladı. Zira İngiltere'nin kötü ününü, Abd kendisi daha kötü yanlışlar yaparak bir şekilde üstlendi. Abd başkanı çeşitli yerlerde ayakkabı atılmasına maruz kalabiliyor. Çünkü neden yıllardır en çok Abd askeri ortadoğu operasyonlarında boy gösteriyor, en çok Abd başkanı kameralar karşısına çıkıyor.
  • 10-03-2018, 15:19:33
    #11
    sakarya18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Siz olaya çok küçük bir açıdan yaklaşmışsınız. Şu anda siyonizm adı altında tek amaç ve gayeleri büyük israil devletini kurmaktır. Yıllardır neden dünya güllük gülistanlık yaşıyorkan orta doğuda sürekli bir kaos ortamı var? Çünkü şu anda sizin o dediğiniz ABD, İngiltere veya herhangi bir Türkiye karşıtı devletin yöneticilerinin yahudi olmasıdır. Yıllardır bu böyledir. Unutmayın, ABD’nin başkanlık koltuğuna yahudi olmayan bir insan oturamaz. Ne zaman ki bunlar amaçlarına ulaşıp o devleti kuracaklar, tüm dünyayı kendilerine hizmet eden birer köle haline getirecekler işte o zaman başları göğe erer. Ama bu orta doğudaki cehennem ateşinde Türklerin yapacağı hamleleri her seferinde tahmin edemiyorlar ve şimdi akın akın Türkiye’ye geliyorlar durdurun operasyonunuzu diye. Yani demek istediğim bu ortamda kimsenin kimseyle münasebeti olmasına gerek yok, amaçları belli.
    İngilizler ile Yahudileri aynı kefeye koymayın. İngilizler tarih boyunca siyaseti en doğru şekilde yapmayı başarmışlardır. Tarihi bu kadar derin bir devleti Yahudilerin ellerine bırakmayacak kadar akıllıdırlar. ABD'yi Yahudiler yönetiyor olabilir ama asla İngiltere'yi yönetemezler, böyle bir güçleri yok. Her şey ekonomi değil.
  • 10-03-2018, 15:21:30
    #12
    Direk yönetiyor demeyeyimde etkileri olduğu konusunda katılıyorum.
    Askeri politikaları, Abd'nin üstlenmesi İngiltere'ye bir çok konuda avantaj sağladı. Zira İngiltere'nin kötü ününü, Abd kendisi daha kötü yanlışlar yaparak bir şekilde üstlendi. Abd başkanı çeşitli yerlerde ayakkabı atılmasına maruz kalabiliyor. Çünkü neden yıllardır en çok Abd askeri ortadoğu operasyonlarında boy gösteriyor, en çok Abd başkanı kameralar karşısına çıkıyor.[/QUOTE]


    şahsen ben direk yönettiğini düşünüyorum hocam, zaten direk yönetimden kastım kanun felan koymuyor biyere, ama uluslar arası siyaseti İngilizler yönetiyor. Şuan dünyayı Amerikalılar yönetiyor diyoruz demi? Amerikayıda İngilizler yönetiyor işte..
  • 10-03-2018, 15:28:08
    #13
    sakarya18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Siz olaya çok küçük bir açıdan yaklaşmışsınız. Şu anda siyonizm adı altında tek amaç ve gayeleri büyük israil devletini kurmaktır. Yıllardır neden dünya güllük gülistanlık yaşıyorkan orta doğuda sürekli bir kaos ortamı var? Çünkü şu anda sizin o dediğiniz ABD, İngiltere veya herhangi bir Türkiye karşıtı devletin yöneticilerinin yahudi olmasıdır. Yıllardır bu böyledir. Unutmayın, ABD’nin başkanlık koltuğuna yahudi olmayan bir insan oturamaz. Ne zaman ki bunlar amaçlarına ulaşıp o devleti kuracaklar, tüm dünyayı kendilerine hizmet eden birer köle haline getirecekler işte o zaman başları göğe erer. Ama bu orta doğudaki cehennem ateşinde Türklerin yapacağı hamleleri her seferinde tahmin edemiyorlar ve şimdi akın akın Türkiye’ye geliyorlar durdurun operasyonunuzu diye. Yani demek istediğim bu ortamda kimsenin kimseyle münasebeti olmasına gerek yok, amaçları belli.
    Siyonizm hikayelerinin gerçek olduğunu sanmayın. Abd'nin bu konudaki politik suçu, mazereti farkettirmeden başkasına atma hamlelerini seviyorum. Hiçbir devleti, belirli bir dini grup, kişiler yönetemez. Bu hem bilinçaltında otokontrol ile mümkün değildir hemde bilinçli olarak yapılırken pratikte de gerçekleşmez.

    Bu Rockfeller vb. bilmem ne de Abd'nin Devlet politikalarının verdiği psikolojik tepki yükünden kurtulmak için kullandığı bir psikoterapi. Abd'yi Rockfeller, Rothschild gibi aileler yönetiyor, Yahudiler yönetiyor demek Türkiye'yi Türkiye'nin en zengin Koç, Sabancı, Ülker gibi gruplar yönetiyor demek gibi bir şey Halbuki Koç'u, Sabancıyı devlet olarak biz destekledik. Devlet güdümünde zenginleşen iş adamları olsun diye ( Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında ve ardında )

    Museviler dünyayı yönetseydi Naziler o kadar museviyi kırabilir miydi. Zulümler, yaşadıkları işkenceler sonrasında elbetteki ciddi bir bilinç, gruplaşma ve yardımlaşma ağı - olanağı oluşmuştur fakat ötesinde bir şey beklemek Youtube'daki Rothschild ailesi dünyayı nasıl yönetiyor SS'li videolarına prim vermek olur. Dünyayı yöneten adamın banka hesapları Youtube tarafından izlenebilir mi? Ben dünyayı yönetebilecek kişiyi belirleyecek kudrette olsam alakasız mesleklerden hiç tahmin edilmeyecek kişileri seçerim. Çöpçü, şoför, banka çalışanı, bilgisayar mühendisi ve öğretmen gibi.

    Ortadoğuda yaşananlar musevilerin güçlenmesi maksadıyla değil bu coğrafyada yaşayan insanların verimsiz yaşam tarzlarından kaynaklanan bir memnuyetsizlik var ve bu batı ülkelerini de doğu ülkelerini de hatta bu coğrafyanın insanı olarak bizi de rahatsız ediyor. Musevilerin daha fazla toprağa ihtiyacı yok. Tek ihtiyaçları varsada ortadoğuda uzun bir süreçte ciddi bir kuraklık bekleniyor. Belki bir miktar tatlı su kaynağına göz dikmiş olabilirler.