• 16-01-2018, 21:39:35
    #10
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    ilk e-ticaret başladıgımızda bireysel gönderi yaptık ortalama 1 ay sürdü. mng ve aras kargo ile çalıştık.
    çalışanlarla aramızı iyi tutup 1 ayı doldurduktan sonra sitem eder gibi bu ne ya bu fiyata kargo mu gönderilir deyi anlaşma yapıldı 2 ay kadar anlaşmalı şekilde gönderim oldu.
    tabi bizim elimizde 3 aylık data oluştu. dosya ve 1-2 desi gibi gönderimlerin agırlıklı oldugunu gözlemeyip tekrar çay içip fiyatları revize istedik.
    aramız iyi oldugu için sıkıntı çıkmadan istediğimiz şekilde çalışıyrouz.
  • 16-01-2018, 21:45:25
    #11
    nanuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ilk e-ticaret başladıgımızda bireysel gönderi yaptık ortalama 1 ay sürdü. mng ve aras kargo ile çalıştık.
    çalışanlarla aramızı iyi tutup 1 ayı doldurduktan sonra sitem eder gibi bu ne ya bu fiyata kargo mu gönderilir deyi anlaşma yapıldı 2 ay kadar anlaşmalı şekilde gönderim oldu.
    tabi bizim elimizde 3 aylık data oluştu. dosya ve 1-2 desi gibi gönderimlerin agırlıklı oldugunu gözlemeyip tekrar çay içip fiyatları revize istedik.
    aramız iyi oldugu için sıkıntı çıkmadan istediğimiz şekilde çalışıyrouz.
    Anladım hocam teşekkür ederim bilgi için , yani o halde anlaşmalı gönderim yapabilmek için şirket olmak gerekmiyor ? Ve birde anlaşmalı gönderim fiyatlarınız ortalama kadar ne kadardı ?
    Çok soru sordum fakat şirket olmadan kapıda ödemeli de gönderebiliyor muyuz ?
  • 16-01-2018, 21:47:09
    #12
    vergi kaydınız olması lazım. cari hesap açabilmesi için. fiyatlar hakkında bilgi malesef veremiyoruz.
  • 16-01-2018, 22:28:33
    #13
    Hocam aylık 250 liraya anlatıyorsun.sıkıntı olmuyor
  • 16-01-2018, 23:35:48
    #14
    Kargo firmasına ve anlaşma şartlarınıza göre değişiklik gösterir hocam.
    Genelde şöyle olur;
    Örnek veriyorum 6 TL'ye paketi gönderiyorsunuz. Geri gelirse bunun yarısını yani 3 TL alıyor ek olarak. Buna hariç olarak, "kapıda ödeme" bedeli de yansıtabiliyor birçok kargo firması.
  • 17-01-2018, 11:49:37
    #15
    baharaydin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Nasıl yani hocam ? 250 TL verip kargoları ücretsiz mi yolluyoruz ? Detay verebilirseniz çok sevinirim
    Öncellikle R10'a hoşgeldin, yenisin galiba

    Yukarıda yazdığını şaka olarak algılayalım öyle birşey mümkün olurmu Adet ev miktar bazında anlaşma yapılıyor her kargo şirketinin farklı tarifesi var. Ayrıca bildiğim kadarıyla şirket olman da gerekiyor.

    Kapıda ödeme siparişlerinde zararını en aza indirmek için genelde telefonla onaylama işlemi yapılmaktadır. Sipariş geldikten sonra kullanıcı ilk defa alışveriş yapıyorsa arıyorsunuz ve telefonda fiyatını, tahminen ne zaman geleceğini belirtiyorsunuz ve en önemlisi siparişi siz mi verdiniz diye onaylatıyorsunuz. Bu yapıldıktan sonra geri dönen siparişler azalıyor diğer türlü her gelen siparişi gönderirsen zarar edersin.
  • 17-01-2018, 11:52:46
    #16
    Bu durum kargoyu ilgilendirmiyor.
    Gidiş ve geliş parasını da eksiksiz bir şekilde sizden alıyorlar.
  • 31-03-2018, 03:10:24
    #17
    Merhaba, Mecidiyeköy'de KargoTürk firması var bu firma bireysel olarak kabul ediyor ve kota durumu yoktur. İstediğin şekilde kargoyu gönderebilirsiniz. Bu firma taşeron bir firmadır Aras ve Mng kargonun taşeronluğunu yapıyor. İl il duruma göre Aras veya Mng kargoyla çalışıyorlar.
    Kapıda ödeme nakit veya kredi kartı:11,5 TL kesiyor ayrıca kapıda nakit ödemeler 4 gün sonra hesabınıza parayı gönderiyor ve son olarak kapıda kredi kartı ödemelerinide 7 gün sonra hesabınıza gönderiyor.
    Kapıda ödeme olmadan Kargoyu siz gönderiyorsanız 5,5 TL gibi bir ücret kesiyor. Kilogramı çok ağır olursa 8 TL gönderiyor.

    Eğer ki müşteri ürünü almazsa sadece 12,5 TL kesiyor geri dönüşlerde.

    Eğer istersen ben sana referans olup üye kaydını yapabilirler.

    Saygılarla
  • 31-03-2018, 23:14:40
    #18
    Üyeliği durduruldu
    İki adet kargo şirketi ile çalıştım, ancak şuanda yalnızca MNG ile çalışıyorum.
    Günlük 50 adet kargo çıkışımız oluyor ortalama. Geri gelen kargo oranımız ile %20 civarlarında seyrediyor. Kargoyu alıcı teslim almadığında anlaşmanıza bağlı olarak gidiş+ geliş veya gidiş + geliş/2 şeklinde faturalandırılmakta.
    Eğer belirli bir sayının üzerinde kargo çıkışı yapıyorsanız kargoların teslim olması için bir personelin sürekli takibini ve aramalarını yapması gerekmekte. Ayrıca anlaşmalı olduğunuz şube ile aranızı iyi tutup her gün bir tur da onlara arattırmanız fayda sağlayabilir.
    İşin içerisine hukuksal bir kaç terim ve biraz gürültü soktuğunuz taktirde alıcı kargoyu ya alıyor ya da kargo bedelini havale ediyor.
    Biraz sıkboğaz etmek, küfür yemekten çekinemmek gerekiyor yani. Sürekli olarak müşteri arandığında sonuç alınabiliyor.



    Ayrıca çalışan şube müdürüne de dikkat etmek gerek. Vadesi geçmeden nakit ödeme yapıldı 2 hafta önce. Dün bloke yemiş carimiz, kontrol ettiğimde bugün kredi kartı ile ödeme geçilmiş. Paramızı kullanıyorlar kredi kartı misali.