kuruyemiş ve kahve işi..
5
●638
- 02-10-2017, 23:14:32Tecrube olarak degil ama fikir olarak birkac sey soylemek isterim;
- Mekani acacagin yerin kahve potensiyelini iyi olcmen lazim. Ornegin plaza veya kalabalik ofis türü isyerlerinin oldugu yerler olabilir veya kamu kuruluslarinin (tapu, hastane, nüfüs gibi), tutup mahalle arasi, oto sanayii gibi yerlere acarsan pek tutmaz.
- Mutlaka özgün bir mekan olmali. Heryerde kahve, kuruyemis dükkanlari var. Örn: malatya pazari, kahve dunyasi vs.
- Bir farkin olmali, tadi farkli olabilir, mekan farkli olabilir, ismi bile farkli olmali.
- Otopark cok önemli bir etken, musteri belki 10 dk icin ugrayacak, belki bir isini halletmek icin geldigi zaman ugrayacak veya kisa bir mola vermek icin ugrayacak ama arabayi nereye park edecegi kafasinda soru isareti olmamali,
- Garsonlar, calisanlar müsterilerle cok yüz göz olmayacak ama soguk da davranmayacak o ince cizgiyi calisanlara iyi anlatabiliyor olmalisin.
Valla simdilik aklima gelen bunlar. Simdiden hayirli isler. - 03-10-2017, 16:05:37aynen evet doğru kardeşim..By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
