Merhaba
Üzerime bir yerden miras düşüyor. Biz 4 kardeşiz. Amca oğullarıda 4 kardeş. Toplam 8 kardeşi tanıyorum. Daha üstten mirasçı olanları tanımıyorum. Çok uzaktan akrabalar. Farklı ilçede oturuyorlar. Görmüşlüğüm bile yok. Neyse bu 8 kişi mirasın sadece %10 una sahip. Kalan %90'ı tanımadığımız kesime ait. %10 küçük gibi görünüyor ama miras toplamda çok fazla o yüzden o bile oldukça yeterli.
Ben bu işi avukata danıştım. Bana 30 bin lira masraf çıkarttı. Satıştanda %10 alacaktı. Emlakçıya gittim işe bulaşmak bile istemedi. Daha az iş yapan arkadaşımında babası olan bir emlakçıya gittim. O ben bu işi çözerim diyor fakat satıştan önce bizden oda baya bir para isteyecek gibi duruyor. Ne isteyeceğini de net söyleyemiyor. Şüpheli geldiği için ondan da vazgeçtik.
Şimdi bu işle ben uğraşmak istiyorum. Ne yapabilirim? Az çok emlak işlerini uzaktan takip ediyorum. Ama hisseli olunca ne yapılır ne yapılmaz bilemiyorum. Şuanda malum yerleri aktif olarak kullanan kişilere ulaşıp onlara teklif etmeyi düşünüyorum. Bana bir yol gösterir misiniz?
Hisseli Arsa Satışı Nasıl Yapılır?
7
●740
- 17-08-2015, 17:30:16
- 17-08-2015, 17:58:46O nasıl bişey
8 Kişi mirasın sadece %10 u ? Bence o arsayı sorarsalar benim değil diyin 
Ne satılır nede alınır
- 17-08-2015, 18:01:25komik mi? mirasın %10 unun tahmini değeri 2-2.5 milyon lira. boşa uğraşmıyoruz herhalde.kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 17-08-2015, 18:09:24Bu arsayı siz kendi payımı satayım deseniz satsanızda alan olmaz.Hatta bazı yerlerde satışıda yapılamıyormuş.Yeni kanun çıkmış orda geçerlimi bilmem.clubmember adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eger toplanıp toplu halde satarsanız bunun içinde alttaki arkadaş yazmış herkesin onayı alınır. Bu şekilde satarsanız alan çıkar.
Yoksa 2,5milyonu bırakın 2 bin TLde olsa kimse para vermez. Çünkü işe yaramaz.
Not: %10 u bile 8 kişideken bu arsada demekki yüzlerce kişinin payı var 1 kişi bile problem çıkarsa boşa ugraş olur. - 17-08-2015, 19:27:16söylediğiniz çıkmaz yolları bende biliyorum. ben çıkar bir yol bulmak için buraya yazdım. emlakçı ben yapabilirim diyorsa demek ki olacak bir yol var.
- 17-08-2015, 23:12:23Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.herkesin imzası şart...
bizim burda 54 kişiyi topladılar hatta biri şırnaktaydı oraya emlakçı gitti vekalet alıp geldi...bütün hisse sahipleriyle tek tek görüşmen ortak bir gün belirleyip alıcıya satışını yapmanız gerek yoksa dedikleri gibi sana veya birine güvenip herkes tek tek bulundukları yerden noterden vekalet vermeleri gerek... - 19-08-2015, 22:14:46izale i şuyu durumu çözüyor sanırım. (anlamını bilmiyorsan google da aratabilirsin)
8 Kişi mirasın sadece %10 u ? Bence o arsayı sorarsalar benim değil diyin