Merhaba

Üzerime bir yerden miras düşüyor. Biz 4 kardeşiz. Amca oğullarıda 4 kardeş. Toplam 8 kardeşi tanıyorum. Daha üstten mirasçı olanları tanımıyorum. Çok uzaktan akrabalar. Farklı ilçede oturuyorlar. Görmüşlüğüm bile yok. Neyse bu 8 kişi mirasın sadece %10 una sahip. Kalan %90'ı tanımadığımız kesime ait. %10 küçük gibi görünüyor ama miras toplamda çok fazla o yüzden o bile oldukça yeterli.

Ben bu işi avukata danıştım. Bana 30 bin lira masraf çıkarttı. Satıştanda %10 alacaktı. Emlakçıya gittim işe bulaşmak bile istemedi. Daha az iş yapan arkadaşımında babası olan bir emlakçıya gittim. O ben bu işi çözerim diyor fakat satıştan önce bizden oda baya bir para isteyecek gibi duruyor. Ne isteyeceğini de net söyleyemiyor. Şüpheli geldiği için ondan da vazgeçtik.

Şimdi bu işle ben uğraşmak istiyorum. Ne yapabilirim? Az çok emlak işlerini uzaktan takip ediyorum. Ama hisseli olunca ne yapılır ne yapılmaz bilemiyorum. Şuanda malum yerleri aktif olarak kullanan kişilere ulaşıp onlara teklif etmeyi düşünüyorum. Bana bir yol gösterir misiniz?