Anket Uzun Dönem mi, Kısa Dönem mi ?
Toplam Katılımcı Sayısı: 60
Uzun Dönem mi, Kısa Dönem mi ?
Kısa Dönem
%68,33 (41 Oy)
Uzun Dönem
%31,67 (19 Oy)
  • 31-07-2014, 17:44:30
    #46
    GuNGoRv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Buradan yazayım herkes görsün Yurt dışı olarak geçtiği için 3 yıl sigortalı olarak çalıştığında 5bin € verip askerlik yapmıyorsun. Asgari ücret 1400 tl yani her türlü verdiğin parayı zaten burada kazanıyorsun
    benim bildiğim bunu yaptıktan sonra türkiyede çok uzun kalış yapamıyorsun yani artık o saatten sonra yabancısın denilebilir.

    uzun süre türkiyede kalamıyorsun.
  • 31-07-2014, 19:28:22
    #47
    Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    benim bildiğim bunu yaptıktan sonra türkiyede çok uzun kalış yapamıyorsun yani artık o saatten sonra yabancısın denilebilir.

    uzun süre türkiyede kalamıyorsun.
    Saçmalamayın yurt dışında çalışıyor gözüküyorsunuz TC vatandaşısınız nasıl Türkiye'de kalamıyorsunuz ? Hiç mi futbol izlemediniz ? Futbolcular askerden kaçmak için 3 yıl yurt dışında futbol oynayıp geri dönerler. Vatandaşı olduğun ülkede kalamamakta nedir ?

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:28:22 -->-> Daha önceki mesaj 19:23:11 --

    mavikorku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bende istiyorum açıkcası öyle birşey .

    Bana kktc yaşam standartlarını
    ev kira sigara var alkol tek tük normal bir giderim ne olur ?
    Bu sana bağlı dostum. Burada kiralar sterlin üzerinden 250 sterlinden başlıyor kiralar. Türkiye'ye göre yüksek gibi gözükebilir ama buranın asgari ücretine göre düşündüğünüzde TR yaşamıyla aynı. Sigara tr ile aynı, alkol tr göre ucuz, tek sıkıntı dışarıda dürüm tarzı bir şey yemek istersen 12 liradan başlıyor, En lüks mekanda en iyi yemeği yemek istersende 25 liradan başlıyor değişik bir ticaret anlayışı var

    İş imkanlarıda değişik mesela kasap olan biri min 2.500 tl maaş ile çalışıyor ve kasap zor bulunuyor. TR'de hangi mesleğin maaşı azsa burada tam tersi pahalı.
  • 31-07-2014, 19:35:02
    #48
    Cevaplar için herkese teşekkür ederim.Baya faydalı bir konu oluyor, herkes yeni birşeyler öğreniyor
  • 31-07-2014, 21:29:40
    #49
    Üyeliği durduruldu
    maviuan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Uzun dönem askerliği mi yoksa kısa dönem askerliği mi tercih edersiniz ? Nedenleriyle birlikte yazarsanız benim gibi düşünme aşamasındaki arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz.
    Eger okuldan sonra yurtdisinda calisma imkanin varsa, hic dusunme, yurtdisina cik, bedelli yaparsin.

    Ben 2009'da bedelli olarak 3 hafta yaptim, su anda sanirim hic askere gitmiyorsun. O 3 haftada er olarak askerlik yaptim, memleket insaninin gercek yuzunu bir daha gorme firsatim oldu. Elimde olsa hic askerlik yapmazdim, 3 haftada hayattan beziyorsun. Burada bazi arkadaslar askeriyede disiplin falan var demis, ben hayatimda bu kadar disiplinsiz organizasyon gormedim. Rusvetten, hirsizliga, lakayitliktan, ortalik yerde alkol almaya kadar rezaletin en krallarini gordum. Komaya girmek uzere olan insana numara yapiyor diye gonderildiginide, cemaatten diye 3 haftalik askerligin 15 gununu terlik izniyle gecirenide gordum. Yani disiplin olayi muhtemelen gittigin yerdeki ust duzey askerlerin kalitesine baglidir. Cogu yer saldim cayira, mevlam kayira. Yani pek disiplin acisindan bisey ogrenemezsin.

    Bunun disinda er olarak askerlik yapmak kotu. Memlekette gereginden cok fazla asker var, dolayisiyla senin aslinda yapacak bir isin yok. Yani bos bos is veriyorlar devamli. Mesela agac yapraklarini toplayacaksin, adamlar bunun icin gerekli alet edavati 2km ileriye yapmislar, 10 kisi 5 tane supurgeyi almak icin hergun oraya yuruyerek gidip geliyoruz. Komutana suraya supurgeleri koyalim, hergun gidip gelmeyelim diyorsun, bu benim emrimdir asker diye cevap aliyorsun. Ondan sonra tuvaletler berbat. Memleket insaninin tuvaletlerle arasi iyi degil. Saglik sistemi berbat. Yarin birgun savasa girersek, dusman 100 asker oldururse, bizim askeriyenin saglik sistemi 1000 asker oldurur, o derece berbat. Burada insanlar 5 ay kisa falan diyor, ama gel onu yapana sor. Ben 3 haftada kafayi siyirdim, zaturre baslangici teshisi kondum, askerden geldikten sonraki 4-5 hafta oksurdum, calistigim yerde millete hastalik bulastirmayayim diye izin verdiler. Elin gavuru benim sagligimi dusunup, izin verirken, askerdeki doktor numara yapiyorsun diye seni gonderiyor. Benimle ayni donem askerlik yapan bir arkadas Amerikaya dondugunde gunlerce hastahanede kaldi. Adamlar neredeyse bizi millete hastalik bulastirmayalim diye karantinaya alacakti. Askerde yasam sartlari zor. Benimle ayni donemde askerlik yapan lise arkadasimin kalp ritmi bozuldu, revire goturdum, revirin icinde arkadasim fenelasti, adam 110 kilo zor tasiyorum, ne sedye var, ne baska bise, yandan komutan geciyor, revirin icinde niye selam vermedin diye adamdan azar isitiyorsun, boyle normal hayatta bir baltaya sap olamamis adamlarin egosunu tatmin etme derdinde var.

    Subay olarak askerlik yapmak daha iyi. Cunku en azindan isin bittiginde aksamlri sivil hayata geri donuyorsun. Git evinde rahat rahat takil. Ayrica amele isleri yapmazsin. Maasta veriyorlarmis. Eger iyi bir bolumden mezun degilsen, yurtdisina cikma ihtimalin yoksa, uzun donem yap.

    Bunlarin yaninda uzun veya kisa donem yapma sansi birazda senin elinde. Askere gitmeedn once kisilik testi gibi bisey yapiyorlar, orada kendini psikopat olarak gosterirsen, kisa donem olursun. Hic kacari yok, benim onlarca arkadasim bu sekilde kisa donem yapti. Ama kendini lider olarak tanitirsan, ayrica askerlik icin gerekli olan ingilizce, bilgisayar vs diger yeteneklerini belirtirsen, uzun donem yapma ihtimalin artar. Bana kalsa hic gitme, ama gitmek zorundaysan uzun donem yap.
  • 01-08-2014, 00:26:49
    #50
    GuNGoRv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Saçmalamayın yurt dışında çalışıyor gözüküyorsunuz TC vatandaşısınız nasıl Türkiye'de kalamıyorsunuz ? Hiç mi futbol izlemediniz ? Futbolcular askerden kaçmak için 3 yıl yurt dışında futbol oynayıp geri dönerler. Vatandaşı olduğun ülkede kalamamakta nedir ?
    saçmalamam tamamda bu ne stres bu celal. her önüne gelene saçmalama diye dalacakmısın acaba.

    ben geçende dövizli askerlik şartları diye bir yazı okumuştum. bundan faydalananların türkiyede kalış süreleri en fazla şu şu süreler olmalı şeklinde yazıyordu.

    Alıntı
    a. Yurda kesin dönüş yapmamak,

    b. Herhangi bir takvim yılında (01 Ocak-31 Aralık tarihleri arası) temel askerlik eğitiminde geçen 21 günlük süre hariç olmak üzere toplam olarak altı aydan fazla süre ile yurt içinde bulunmamak,

    c. Yabancı ülkede oturma veya çalışma iznine sahip olsalar dahi, meslek ve sanatını fiilen yurt içinde icra etmemek,

    5. Yükümlülüklerin devamı süresince yabancı ülkedeki statüsünü muhafaza etmek, şartları aranır.
    belkide ben yanlış görmüşümdür. ama bunu o şekilde değil yanlış biliyorsun diyebilirsin. yok saçmalamayın felan nedir arkadaş illa adamı kavga ortamınamı sokmak istiyorsunuz insanları iki kelime lafı kavga etmeden konuşamayacakmıyız..
  • 01-08-2014, 00:34:16
    #51
    Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    saçmalamam tamamda bu ne stres bu celal. her önüne gelene saçmalama diye dalacakmısın acaba.

    ben geçende dövizli askerlik şartları diye bir yazı okumuştum. bundan faydalananların türkiyede kalış süreleri en fazla şu şu süreler olmalı şeklinde yazıyordu.



    belkide ben yanlış görmüşümdür. ama bunu o şekilde değil yanlış biliyorsun diyebilirsin. yok saçmalamayın felan nedir arkadaş illa adamı kavga ortamınamı sokmak istiyorsunuz insanları iki kelime lafı kavga etmeden konuşamayacakmıyız..
    Kusura bakma sert çıkış değildi aslında narin bir şekilde saçmalamayın okursan tam yazdığım gibi oluyor
  • 01-08-2014, 09:11:36
    #52
    ben uzun dönem istedim ancak 13 Ağustosta Samsuna Kısa Dönem olarak gidiyorum uzun dönem candır ya kafan rahat paran cebinde diğer türlü poşet olursan her şekilde ezilirsin doğuda değilsen
  • 01-08-2014, 10:42:56
    #53
    Uzun dönem tercihim
  • 01-08-2014, 16:52:15
    #54
    bir gitte nerden düştüm ben buraya dersin