
Bilen bilir, Themeforest'ta cok satan işler ınsana herzaman motivasyon kaynagıdır. Cunku ortaya çıkan satıs rakamları cogu ınsan ıcın ılk duyuldugunda ınanılması güç şeylerdır.
( Paragraf Arası: Burda bıraz sızı gerçekçi olmaya davet ediyorum. Insanların ajanslarda nasıl ve kac paraya calıstıgını hepımız bılıyoruz. Ama Istanbul'da.... dıye baslayan cumle kurmcam cunku orda calısan cok ınsanla konustum, sonuç: Freelance da calıssan, bır ajansa baglı calıssanda bız authorların kendı arasında konustukları paranın yanında gerı kalanı adeta " çerez parası " olmaya mahkum. Burda uklalalık yapmıyorum, matematıgın bana soyledıgını acı bir dille ıfade edıyorum. Zaten asagıdakı rakamları okuyunca bana hak vereceksınız )
Motıvasyona gelınce:
Themeforest'ta ust duzey authorlardan bırısı olan Kriesi'nin, tabi ki uzun uzun tecrube birikiminin yanında, 3-4 ayda bitirdiği ve an ıtıbarıyle kendisine 1 yılda 2.325 Milyon tl kazandıran ( Eski parayla 2.3 Trilyon ) Enfold calışmasını ıncelemıssınızdır herhalde. İncelemeyenler için aşagıda lınk verıyorum. Kriesi bu calısmasından once de ust duzey ve en cok satan authorlardandı ama Enfold tabır-ı caızse kriesi nin " voleyi vurdugu " daha guvenılır bır tabırle " 30 yasındakı bır adam ıcın emeklılık projesi " oldu. Belırtmekte fayda var; Bu soyledıgım rakam / 2.325 Mılyon tl su an ıtıbarıyle gecerlı olan para. Her ay bu temanın ortalama 2Bin sattıgını dusunursek bu para her ay 80 bın dolar / 160 bın tl kadar daha artıyor. Yanı gelcek ay bu para 2.485 Mılyon tl olcak.
Kaba tabırle; 4 ayda yapılan bır tema sana sadece 1 yılda 2.3 trılyon bırakıyor ( aynı oranda satarsa kı satıyor seneye bu vakıt bu rakam tam ıkı katı olacak ) ve her ay 160Bın tl de artıyor. Yanı temayı yap ve support elemanını ayarla, guncellemelerınıde takıp et ve her ay hesabına bu kadar para yatarken sen o parayı nasıl, nerde harcayacagını dusunebılırsın. Gunluk rakama vurursak ortalama 5.3 Bın lıra oluyor.
Cok para muhabbetı yaptım degıl mı ? Ama boyle olması lazım cunku hepımızın kalıtelı ıs yaparken sonucunuda bu sekılde dusundugumuz asıkar. Tabı kı her ınsan cok para kazanamk ıster ama kalıtelı ıs prensıbı daha onde gelırse belkı 1.de olmazsa 2 veya 3 veya 5. işte o adam kazanır bence.
işin en acı tarafı şu; Bu adam da aynı meslegı yapıyor, sen de aynı meslegı yapıyorsun. Ama emınım arada bıraz ( bı kac trılyon ) fark var degıl mı. Ustelık bu adamı mılyonlarca ınsan bılıyor ve ben gıbılerı yazıya dokuyor. Bızım takıldıgımız yer ise vızyon sorunu ve hedeflerımızı kucuk tutmamız, ajanslarda aldıgımız 2-3 belkı de 5 bın lırayı cok gormemız ( bu yazıyı okuyupta ama ben senıor adamım ayda 10 alıyorum dıyen olursa sunu soylemek ısterım, eger her ay 10 alıyorsan ve bı ajansta soz dınleyen bır adamsan ve yaptıkların baskalarınn adına sergılenıyor ve her ay kazancın aynı mıktarda ve sen bunu arttırmak ıcın bısey yapmıyorsan; Bence oturup dusunmelısın. Hedefın ayda 10bın lırayla sınırlı mı ? yoksa sen baskalarından emır almayı kendıne zevk mı edındın ? ) ve bu paralara omur boyu talım etmemız. Ama ozel sektor sartları boyle....dıye bır cumle kurmayın ne olur...ben okulda yıllarca bu cumleye karsı savas verdım ve sımdı o bahsettıklerı ozel sektorun tam gobegındeyım ve allaha sukur cok mutluyum. Okul mu ? Onun adı batsın.
Sımdı soyle dusunmek lazım... Bu adamdan senın benım neyım eksık ? Neden bı yerlerden baslamayalım ki ? Mesela her sabah saat 6da 7de uyanmak ıstemedıgını kendıne artık anlatıp " ben kendı ısımı kurcam " dıyebılırsın. Yada Kriesi gıbılerı ornek alabılırsın kendıne. Aynı development ı sen ayda 3bın lıraya yapıyorsan neden daha fazla kazanmak ıstemeyesın kı...
Motivasyondan anladıgımız bızım genelde yuksek para = Rahatlık oldugu ıcın para olayına cok gırdım, bu konuda affınıza sıgınıyorum arkadaslar. Oldugu gıbı anlatmak ıstedım. Ha cok para benım motıvasyonum degıl dıyen bırısı olursa o zaman yaptıgın seyle gurur duymak ve basarılı olmak motıvasyon kaynagıysa yıne burda aynı kapıya cıkıyoruz. Senın yaptıgın bır temayı 30.bın ınsanın kullandıgını ve memnun oldugunu dusunmek.
/// Bunu da son olarak ekleyeyim: Ben bu yazıyı yazarken bu tema 3 tane satmış. Bı sonrakı guncellememde yazı bıtınce satısın 3 rakam arttıgını gordum. Yanı ben burda oturmus kötü bir turkceyle bu yazıyı yazarken eleman ortalama 7-10 dakıkada 230 lıra almış.
Kendimi şu an çok işsiz hissedıyorum
38 x satıs rakamı = 1.1mılyon dolar oluyor. Bunu da tl ye cevırırken e halıyle 2yle carpıyorum ve elımdekı sonuc 2.2 mılyon tl.
http://themeforest.net/item/enfold-r...-theme/4519990
Konu Facebookdaki Bir Arkadaşımdan Alıntıdır

