Themeforest'ta tasarımcı olmak baya meşakatli diye biliyorum. Haybeye giremiyorsunuz.
Genelde Hintliler var zaten. Adam php, css, html5, js, ajax keçi gibi biliyor. Üzerine ya birlikte çalıştığı süper ötesi grafikçisi var yada kendisi mükemmel derecede grafikçi. Üzerine tema yaptım yallah ben gidiyorum yok. Temada çıkan bugları temizleyeceksin sürekli ve şahsi deneyimim tema aldığım adamların çoğu temada problem varsa şifre isteyip 2-3 saat gık demeden probleme bakıyorlar. Sunucu kaynaklı çıksa bile kendileri halledip ok bro hallettim diyip geçiyorlar. Ekstra bilgi, yetenek ve sorumluluk gerekiyor.
Hadi ben de azçok biliyorum diyip tema yapmaya başlayalım. Olmuyor... Şahsen hazır html şablonu wp, opencart gibi sistemlere veya sıfırdan bir php sisteme entegre edebiliyorum. Ama oturup bize şöyle bi şablon çiz deseler maymuna çeviririm.
Daha back-end, front-end developer farkını yeni ayırt etmeye başladık r10da. Ya back-endci olursun ya front-endci çok yetenekli isen ve tüm mesleğin bu ise ancak ikisi bir arada mükemmel olur.
Yok mu Türkiye'de ikisini bir arada mükemmele yakın sürdürenler? Var tabiki. Tayfun Erbilen adını herkes duymuştur ve bu adam 93lü. Üstüne binlerce kişiye faydası dokunmuştur. Gel gelelim adamın ne değeri biliniyor ne de saygı gösteriliyor. Üzerine kötü yorumlar atıyorlar adama. Eleştirmeyi seven bir milletiz.