• 09-06-2014, 00:44:05
    English adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yanılmamışım hocam insanda da külli irade varmış yıllar öncesinden öğrenmiştim bir an yanıldım sanmıştım
    hea o Vakit Ben Karıştırdım Bak Sevaba Girdin Hocam.
  • 09-06-2014, 00:44:33
    zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben inanan bir insanım..

    ama şunu bende merak etmiyor değilim;

    biz bu dünyaya imtihana geldik derken,neden imtihan var,niye olsunki,bu hayata bir defa geliyorsun güzelce yaşamak varken imtihanda neyin nesi,zaten biliyorsunuzki islam dini hoşgörü dinidir..insanlara neden imtihan yapılıyorki,imtihan a hiç gerek yok..bunlar bunlar var bunları yaparsan bu olur bunları yapmazsan şu olur..islam dini hoşgörü dini olduğuna göre yapanlarada yapmayanlarada aynı ölçüde bakılması gerekmiyormu?yada yapmayanı neden hep kendi tarafına çekme uğraşı vardırki,imtihan falan vs olması isteyen istediğini yapsın ve sonucunada bilerek katlansın
    Bu soruyu kendime 3-4 yıl önce sormaya başladım. Biraz tarih araştırmaları yapınca. Her çağda liderler , krallar vs olmuş . Ama bu kişilerin halkına bir şekilde korkudan başka birşeylere üstünlük kurma ihtiyacı vardı.
    İnsanları korku ve şiddetle biyere kadar sınırlayabilirsiniz. Ama dinler ortaya çıkınca , insanlar hep liderlerinden hemde dinden korkar hale geldi. Şuan ki zamanı düşünürsek hırsız gidip hırsızlık yaparsa , polis yakalar vs hapse girer. Ama herkes hırsız olursa ne polis yeter ne hapishaneler . Bu durumda liderler , hakını yönetemez. İşte tam buarada din devreye giriyor. İnsanlara bakın bunu yaparsanız cennete gidemezsiniz diyor.

    insanları yola sokmanın en kolay yolu dindir. Din oldukça güçlüler daha fazla güçlenir . Güçsüzler ezilmeye devam eder.


    Dün madoda çay içiyordum . Önüme son model porsche yanaştı . İçinden 4 kişi çıktı . Adamın sakalları dizine kadar uzamış , eşinin sadece burnu gözüküyor ufak kızları kapalı. Bu nasıl müslümanlıkdır.
    Başkaları fakirken son model arabayla gezip , ben dindarım demek .
    porsche yerine neden en dandik arabayla gezmiyorsun.. Bu adamla cenette gidiceksem ateist olurum daha iyi
  • 09-06-2014, 00:49:12
    GrafiKod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yalnış!

    Tek bir organ çalışmazsa diğerleri çalışabilir. Bazı organlar arasında bağlantı yok, hatta bazı organlar zamanla insan vücudunda körelmiş, hiçbir işe yaramamaktadır.
    (Mesela apandist bugün hiçbir işe yaramıyor. Hani o patlayan şey varya Eskiden ise ilkel insanlar eti çiğ yedikleri zaman bu organ bir sıvı salgılıyor ve etin kolay parçalanmasını sağlıyormuş. İnsanlar git gide eti daha uygun tükettikleri için bu organ geçerliliğini kaybetmiş)

    Sorgulamak güzeldir de harbiden gidiyor kafa bir süre sonra
    Apandisit görevi nedir? İnsanın doğumundan itibaren vücut savunma hücrelerinin eğitim alanı olarak tabir edilir. Zaman ve yaş ilerledikçe vücut geliştikçe bunun etkisi ve faydası azalmaya başlar. Ve bir süre sonra faydasız gibi gözükür. Ve şuanda apandisit hala %100 olarak açıklanabilmiş değildir. Tam olarak faydaları yada zararları tespit edilebilmiş değildir. Şunu unutma; Rabb'im kimseye lazım olmayan birşey vermemiştir.

    Senin düşündüğün gibi düşünürsek; O zaman okullarda gereksiz. Kapatalım gitsin? Çünkü okullar bir yere kadar eğitim veriyor sonrası yok.
  • 09-06-2014, 00:51:08
    Hocam ben sana şunu sorayım


    1. Sen nasıl bu vücuda girdin, yani bu vucudu dilediğin gibi hareket ettirme, konuşma keyfine göre kolunu kaldırıp indirme gibi hareketleri bilincin dahilinde yapabiliyorsun? Eğer Allah bize can vermeseydi herkes kurulu bir saat kordonu gibi davranmaz mıydı ?
    2. Bu ruhu bize veren birisi olmasaydı sen nasıl hareket edecektin?
    3. İlk canlı nasıl ortaya çıktı?
    4. Evren gazlardan oluşuyorsa gazları kim yarattı? İlk gaz nasıl oluştu?
    5. Uzay boşluğu zaten var olsaydı nasıl olabilir de kendiliğinden uzay boşluğu olabilirdi?


    Bunların hepsine beynimizin cevabı bir yaratıcının var olduğu şeklindedir ki eğer tövbe haşa diyelim ki uzay boşluğu önceden vardı peki bu kadar kimyasal maddeler birbirini nasıl tamamladıda demirden tutun kroma kadar her şey nasıl oluşabildi?

    Bunlar bir tesadüf olabilir mi? Kesinlikle değil. Bu dünyada her şeyin farkındayoz 3 günlük dünyada yaptığımız iyilik ve kötülüklerle sınanıyoruz. Önemli olan bu süreyi doğru kullanmamız ve ibadet etmemizdir. Kaldıki her an her şey olabilir.
  • 09-06-2014, 00:53:40
    Üyeliği durduruldu
    _ottomanempire_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şunu unutma; Rabb'im kimseye lazım olmayan birşey vermemiştir.
    Anlat bakalim, erkek memesi ne ise yariyor?
  • 09-06-2014, 00:54:43
    _ottomanempire_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Apandisit görevi nedir? İnsanın doğumundan itibaren vücut savunma hücrelerinin eğitim alanı olarak tabir edilir. Zaman ve yaş ilerledikçe vücut geliştikçe bunun etkisi ve faydası azalmaya başlar. Ve bir süre sonra faydasız gibi gözükür. Ve şuanda apandisit hala %100 olarak açıklanabilmiş değildir. Tam olarak faydaları yada zararları tespit edilebilmiş değildir. Şunu unutma; Rabb'im kimseye lazım olmayan birşey vermemiştir.

    Senin düşündüğün gibi düşünürsek; O zaman okullarda gereksiz. Kapatalım gitsin? Çünkü okullar bir yere kadar eğitim veriyor sonrası yok.
    Apandisti alinan onlarca insanin hayatinda ne gibi degisikliklerin oldugunun gozlemlenmesiyle bile apandistin ne ise yaradigi yuzde100 kestirilebilir hocam

    rabbiniz kimseye lazim olmayan bir sey vermediyse, down sendromlulara lazim miymis o +1 kromozom? o kromozomu vermese olmaz miymis misal? ya da kimisine 6. parmagi?

    ve sizin gibi dusunursek, hepimiz intihar edelim, cunku bu dunyada en fazla 150 yil daha variz, sonrasi yok alemsiniz...

    -telefondan gönderildi-
  • 09-06-2014, 00:55:53
    zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben inanan bir insanım..

    ama şunu bende merak etmiyor değilim;

    biz bu dünyaya imtihana geldik derken,neden imtihan var,niye olsunki,bu hayata bir defa geliyorsun güzelce yaşamak varken imtihanda neyin nesi,zaten biliyorsunuzki islam dini hoşgörü dinidir..insanlara neden imtihan yapılıyorki,imtihan a hiç gerek yok..bunlar bunlar var bunları yaparsan bu olur bunları yapmazsan şu olur..islam dini hoşgörü dini olduğuna göre yapanlarada yapmayanlarada aynı ölçüde bakılması gerekmiyormu?yada yapmayanı neden hep kendi tarafına çekme uğraşı vardırki,imtihan falan vs olması isteyen istediğini yapsın ve sonucunada bilerek katlansın
    bir düşün. sen aslında yokdun, ama var oldun. birisi seni var etti. yokluktan varlığa geçtin. ve yaratılmışken yaratılanların en iyisi (insan) olarak yaratıldın. ve seni var eden bunun yanısıra sana sonsuz mutluluğu (cennet) vadediyor. Cenneti kazanmak için ise istediği şey onun yasaklarından kaçınmak. Kısacası bu kadar nimetine rağmen ona NANKÖRLÜK yapmaman.

    bu olaya bir misal getirecek olursak;
    sen ve eşin bir çocuk sahibi oldunuz. Onu büyütmeniz için çok emek sarfettiniz, onu doyurmak için akşamlara kadar çalıştınız, geceleri onun ağlamasıyla uyku uyuyamadınız ama sabrettiniz. ve daha binlerce sorun. sizin çocuğunuzdan beklediğiniz ise bu kadar iyiliğin karşısında onunda size itaatkar olması. nankörlük yapmaması.
    peki bu çocuk bu kadar iyiliğin karşısında büyüdüğünde sizi yok sayarsa? eziyet ederse? HİÇ YOKMUŞSUNUZ GİBİ davranızsa? kısaca nankörlük yaparsa?
  • 09-06-2014, 00:56:50
    protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Anlat bakalim, erkek memesi ne ise yariyor?
    La de get nasi sordun googleda ariyom yarim saattir

    Telefondan gonderilmistir. Yazim hatalari olabilir.
  • 09-06-2014, 00:59:44
    islam dininde kaderin ne manaya geldiğini anlamadan , ayetler vererek kaderimizin yazılı olduğunu anlatmaya çalışmış biri önceden yazılmış olsa ne manası var bahsettiğiniz sınavın. allah zaten özgür iradenizle yapacağınız her seçimi bildiği için yazdığını anlatıyor kuranda. henüz bunu kavrayamamış insanlar var.

    öte yandan kitaplara ve dinlere inanmayan biri olarak, burada çoğunluk islam dininden olduğu için kuran-ı kerim üzerinden fikirlerimi söylüyorum. diğer kitaplarıda az çok okumuşluğum var ve hepsinde kuran-ı kerime benzer şeyler yazıyor. birilerini sınava sokacağınız zaman, aynı sınıfta aynı soruları vererek eşit şartlarda sınava sokarsınız. çünkü onları derecelendirirken bu gereklidir. aksi durumda derecelendiremezsiniz. dünyada insanlar hiçte eşit şartlarda değil bunu herkes biliyor zaten. bizleri yaratan sınırsız bilgiye sahip bir varlığın bizi böyle saçma bir sebeple yarışmaya sokması inanılacak gibi değil. o halde hepimiz durup dururken evimize kedi köpek alalım. itaat etmeyenlere eziyet edip yakalım. böyle saçma sebeplerin çok daha üstünde birşeyler olacağına inanıyorum.

    cennet cehennem mevzusu zaten bir karmaşa. sadece ölenlerin görebildiği ve öldükten sonra sonsuzluğun başladığı farklı bir boyut. benim sonsuza kadar canım sıkılırdı açıkçası. sonu olmayan bir zamanda değişmeden dümdüz devam edecek olsa insanlar kafasına sıkıp ölmeye çalışırdı.

    bütün bunların yanında kitaplara inanacak olursak tanrı da bir ateisttir. ne de olsa yaratıcısının olduğuna inanmıyor öyle değil mi ? aynı dünyadaki ateistler gibi.

    evrenin kendi kendine oluştuğuna inanmak ne kadar tuhafsa, yaratılış amacımızın sınav olduğuna ve koskoca evreni yaratan bir varlığın bize kitapla kural yollamasına inanmakta o kadar tuhaftır.

    tanrıya inanın o var. bir sınav varsada iyilik ve kötülük arasındaki bir sınavdır bu.