ben inanan bir insanım..
ama şunu bende merak etmiyor değilim;
biz bu dünyaya imtihana geldik derken,neden imtihan var,niye olsunki,bu hayata bir defa geliyorsun güzelce yaşamak varken imtihanda neyin nesi,zaten biliyorsunuzki islam dini hoşgörü dinidir..insanlara neden imtihan yapılıyorki,imtihan a hiç gerek yok..bunlar bunlar var bunları yaparsan bu olur bunları yapmazsan şu olur..islam dini hoşgörü dini olduğuna göre yapanlarada yapmayanlarada aynı ölçüde bakılması gerekmiyormu?yada yapmayanı neden hep kendi tarafına çekme uğraşı vardırki,imtihan falan vs olması isteyen istediğini yapsın ve sonucunada bilerek katlansın
Bu soruyu kendime 3-4 yıl önce sormaya başladım. Biraz tarih araştırmaları yapınca. Her çağda liderler , krallar vs olmuş . Ama bu kişilerin halkına bir şekilde korkudan başka birşeylere üstünlük kurma ihtiyacı vardı.
İnsanları korku ve şiddetle biyere kadar sınırlayabilirsiniz. Ama dinler ortaya çıkınca , insanlar hep liderlerinden hemde dinden korkar hale geldi. Şuan ki zamanı düşünürsek hırsız gidip hırsızlık yaparsa , polis yakalar vs hapse girer. Ama herkes hırsız olursa ne polis yeter ne hapishaneler . Bu durumda liderler , hakını yönetemez. İşte tam buarada din devreye giriyor. İnsanlara bakın bunu yaparsanız cennete gidemezsiniz diyor.
insanları yola sokmanın en kolay yolu dindir. Din oldukça güçlüler daha fazla güçlenir . Güçsüzler ezilmeye devam eder.
Dün madoda çay içiyordum . Önüme son model porsche yanaştı . İçinden 4 kişi çıktı . Adamın sakalları dizine kadar uzamış , eşinin sadece burnu gözüküyor ufak kızları kapalı. Bu nasıl müslümanlıkdır.
Başkaları fakirken son model arabayla gezip , ben dindarım demek .
porsche yerine neden en dandik arabayla gezmiyorsun.. Bu adamla cenette gidiceksem ateist olurum daha iyi