Öncelikle bahsettiğim firma smyhosting.com.tr
Yaklaşık 1 senedir smyhosting.com.tr de barınmaktayım linux reseller'ım var. ağustosta süresi doluyor. bu firma tek kelime ile yorumlanabilir: "rezalet"
10 ay falan oldu, toplamda bunun 1 ayında siteye erişim olmamıştır. Sürekli erişim problemi olan bir hosting. Teknik ekibe sorduğunda yok saldırı var yok bakım var. sürekli mi var bunlar!
ikinci problem ise birçok kişinin sıkıntısı olan CPU sorunu. sitemin günlük hiti 600-800 arası değişiyor. joomla kurulu. aylardır tek bir eklenti eklememişim. günde ortalama 4 adet içerik ekleniyor. bu sitem hakkında %10'luk cpu limitini aştığıma dair mail geldi. devam etmesi halinde sitem sistemlerinden silinecekmiş, geri dönüşümü olmayan bir olaymış cart curt.
iletişime geçtim firmayla, dedim ki: ilk defa başıma böyle birşey geliyor, hangi sayfaların veya eklentinin cpu aşımına neden olduğunu görebileceğim bir sayfa var mı? hemen halledeyim bu sorunu.
adamların cevabı bir miktar ücret karşılığında sorununuzu halledebiliriz, uğraşacağımıza emin olabilirsiniz oldu. sormadım fiyatı cevap dahi vermedim. cpu yu aşmama neden olan içeriği görmek için uğraştım araştırdım fakat whm'de göremiyormuşum bunları, server'ın bana ait olması gerekiyormuş sanırım görebilmem için. göremediğim şey için adamlara para mı ödeyeceğim? araştırmalarımda bu firma hakkında hep cpu ve erişim hakkında şikayetler olduğunu gördüm. bu yüzden kaale bile almıyorum artık smy'ı.
google'a smyhosting yazdığınızda bu firma hakkında birçok rezalet başlığı olduğunu farkettim. hiç mi olumlu yorum olmaz arkadaş bir firma hakkında. bıraktım cpu sorununu falan umrumda değil, zaten şuan itibariyle de siteme ulaşamıyorum. yeni bir hosting'e geçmenin zamanı geldi.
siz siz olun smyhosting'den alışveriş yapmayın. erişim sorunu var, cpu problemi var, mail atıyorsun ne zaman cevap geleceği belli değil, kendi sitelerine dahi erişim olmuyor ara sıra....vs