Güzel makale
paylaşımın için teşekkürler.
Seo Etikmidir ?
41
●3.992
- 20-12-2007, 17:45:51
- 24-12-2007, 11:27:09Evet burda sana katılıyorum. ama bunları istisna olarak görmelisin Burda işin içine %100 mecburiyet giriyor. Elin kolun bağlandığı alanlar.Garavel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diğer arkadaşlarda makaleyi beğendikleri için teşekkür ederim. - 27-01-2008, 12:38:35maviyalniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşımız haklı içinde emek bulunan herşey etiktir - 16-02-2008, 21:53:28Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.makalen güzel tebrik ediyorum ama şöyle bi örnek vereyim. Ben özgün içerikli bir saglık sitesi açtım. ama sağlık kelimesinde arama yapılınca klone içerikli siteler birinci sırada cıkarken benim sitem 5 6. sayfalarda cıkıyorsa ben bu durumda istediğim kadar backlink almakta özgürümdür. Özgün içerik konusuna gelince.
Yemek tarifi için örneğin. " Tencereye suyu koyun" cümlesi geçen sitemdei bi tariften, başka sitede de var diye ben nasıl clone oluyorum bunu hala kestirebilmiş değilim. Bunun başka açıklaması yoktur çünkü "Tencereye suyu koyun". demelisiniz koyarmısınız diyemezsin veya koyacaksın da desen bişey değişmez. o yüzden google nin clone tanımlama sistemini çok saçma buluyorum. - 23-03-2008, 16:43:37Arkadaşın yazdığı şeyler, bunun yanında yazılan yorumlar hemen hep aynı.
Ben SEO yu Tr içinde değil yani Google.com.tr de değil Google.com da yapabilenlere Seo Danışmanı derim. Ayrıca bu tip bir makale yazıp altına SEO Danışmanı yazmakta sanırım Spamla SEO yapmak gibi bir şey oluyor.
TR de seo yapmak cidden kolay; hatta bu konuda değişik yöntemler kullanarak ki bunların hiç birisi botu kandırmak yada etik olmayacak bir şekilde değil; ortalama yeni bir yazıyı 2 ila 30 dakika ara ile bota indexlettirip iyi yerlerde yer alabiliyorum. Ama domaine harcadığım emeği herhalde çölde ağaç dikmek için harcasaydım sanırım ormana dönebilirdi diyebilirim.
Bitirdiğim ve halen takip ettiğim; birisi dünya birisi orta doğu birisi Norveç pazarı için örnek teşkil edilebilecek çalışmalarım mevcut. Cidden TR de bu açıdan SEO çok basit kalıyor. Akıllı bıdıklar Spam yapıp bir süre sonra banlanıyor. Ben müşterime 3 - 5 ay arası süre istiyorum. Fair olarak tepeye çıkan bir daha da oralardan inmiyor.
Seo çalıştığım kelimelerin benzerleri için 3 taneden fazla site için seo çalışması da yapmıyorum.
SEO = Emek + Fair yani Etik çalışma
Sonuç = Her zaman başarı