Arkadaşın yazdığı şeyler, bunun yanında yazılan yorumlar hemen hep aynı.
Ben SEO yu Tr içinde değil yani Google.com.tr de değil Google.com da yapabilenlere Seo Danışmanı derim. Ayrıca bu tip bir makale yazıp altına SEO Danışmanı yazmakta sanırım Spamla SEO yapmak gibi bir şey oluyor.
TR de seo yapmak cidden kolay; hatta bu konuda değişik yöntemler kullanarak ki bunların hiç birisi botu kandırmak yada etik olmayacak bir şekilde değil; ortalama yeni bir yazıyı 2 ila 30 dakika ara ile bota indexlettirip iyi yerlerde yer alabiliyorum. Ama domaine harcadığım emeği herhalde çölde ağaç dikmek için harcasaydım sanırım ormana dönebilirdi diyebilirim.
Bitirdiğim ve halen takip ettiğim; birisi dünya birisi orta doğu birisi Norveç pazarı için örnek teşkil edilebilecek çalışmalarım mevcut. Cidden TR de bu açıdan SEO çok basit kalıyor. Akıllı bıdıklar Spam yapıp bir süre sonra banlanıyor. Ben müşterime 3 - 5 ay arası süre istiyorum. Fair olarak tepeye çıkan bir daha da oralardan inmiyor.
Seo çalıştığım kelimelerin benzerleri için 3 taneden fazla site için seo çalışması da yapmıyorum.
SEO = Emek + Fair yani Etik çalışma
Sonuç = Her zaman başarı