Merhaba arkadaşlar,
Kripto paralarla alakalı olarak birçok farklı analiz yapılıyor. Mesela birbirinden farklı şu analizi okudum ve diyorlar ki Bitcoin 96bin Doları aşacak. Hatta Bitcoin Yatırımcısı Tim Draper, 5 yıl içerisinde 250Bin dolar iddiasını yineledi. Çoğu yatırımcı 5 yıl içerisinde bunların gerçekleşeceğini belirtiyorlar.
Ben de kripto paraların geleceği konusunda orta vadede çok daha fazla kullanım alanına sahip olacağını ve değerlerinin artacağını düşünüyorum.
Ancak benim merak ettiğim bir nokta var. Malum kripto paralar diğer menkul, emtia ve/veya gayrimenkul yatırımlarına nazaran daha fazla riski barındırıyor. Her şeyden önce güvenlik riskleri yüksek. Bir kripto parada ortalama kaç yıl beklenilmeli?
Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız güzel bir beyin fırtınası yapmış oluruz.
Kripto Paralarda Ortalama Kaç Yıl Beklenilmeli?
7
●208
- 13-11-2018, 22:26:14geçen sene 1.2m usd olan portföy 10k$ düştü 6 ay oncekı 85k$ token 7k$ şuan sen hesapla trade yapmayacaksan hiç bulaşma ve ya trade anlamıyorsan.
- 13-11-2018, 22:28:49coinine gör değişen bir durum hocam.
çok basit bir örnek vermek istiyorum.
geçen exen coin piyasaya girerken 100 coin hediye verdi. o zaman 20 tl idi.
geçen gün baktım 60 tl ye bozdurdum. bu geçen dediğimde en fazla 1-2 ay olmustur. yani demek istediğim her coin iyiye gidecek diye bir şey yok. takibini iyi yapmanız gerekiyor.
illa da aldım 5 yıl tutacam gibi bir kaide belirlemeyin kendinize. belki aldığınız 3 coin yükselirken diğer 2 coin değer kaybedecek ve yükselen coinler düşen coinleri dengeleyecek ? böylede olabilir. arkadaşın da dediği gibi trade yapmayacaksanız çokta fazla uzun süreli bilmediğiniz coinleri tavsiye etmem. - 13-11-2018, 22:40:06Kesinlikle yılbaşından bu yana kripto paralarda 80%-90% arasında bir azalma var. Resmen çöküş hatta.MortalKombat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-11-2018, 22:43:46Bu saaten sonra milyonerde eder yerin dibinede sokar benim geçen sene askerde iken 1.2m usd değerinde litecoin vardı imkanlar olmadığından satamamıştım sonradan 200 250k$ dusmuştu dondugumde sonra o parayı çarptırmış tabi orası ayrı ama bu saaten sonra kripto çok sıcak bakmıyorum açıkcası kucuk mıktar trade yapıp 1 2k$ kar yapıp çıkıyorum genelde ayda fazla risk girmeye gerek yok ama geleceği pek iç açıcı değil benim artık mevcut param dışında sektör para giriş yapmıyorum kesinlikle sizede aynısını öneriririm.abdlkdr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-11-2018, 22:43:53Üyeliği durdurulduGeçen sene de 19u görüp düştüğünde sürekli yok bir dahaki yılbaşı 50 olacak yok şu olacak yok bu olacak diyorlardı. Elinde coini olan yatırımcı, size girme demez. Ne kadar fazla yatırımcı, ne kadar fazla para girişi o kadar yükseliş. Tamamen yalan haber.
Bana kalırsa bitcoinin olabileceği maksimum seviye 8k. Geçen seneki fırlamasının sebebi tamamen hızlı şekilde popüler olması ve çok fazla yatırımcı bulması. Bitcoin ile birlikte altcoinler de canlanıyor bu bir gerçek.
Eğer yok ben geleceğe yatırım yapmak istiyorum derseniz, tüm piyasaya çıkmış coin ve tokenleri araştırın; white paperlarına bakın, arkasındaki isimlere bakın, yatırımcılarına bakın. Eğer kaliteli bir hizmet, kaliteli bir proje ve çok sağlam destekçiler varsa o coini ya da tokeni seçin. Ama bir aralar fırlama yapmış sonra düşmüş ya da tam tersi olmuş diyip; bu coin 2-3 seneye fırlar vs diye yorumlarda bulunmayın.
Borsa analizleri de ileriye dönük olarak bu sektörde size yanıt vermez. Eğer birkaç senelik plan yapacaksanız dediğim gibi sağlam projelere, sağlam destekçilere sahip olanlara yönelin. - 13-11-2018, 22:46:23ve icolara kesinlikle yatırım yapmayın %99.9 o parayı çöpe atarsınız
- 13-11-2018, 22:49:03Burada en önemli hususun "teknolojik alt yapı" olduğunu düşünüyorum. Bir kripto paraya yatırım yapmanın ötesinde sanki "teknolojik bir girişime yatırım yapıyormuş" gibi hareket etmeyi ben daha mantıklı görüyorum ve yatırımsal reflekslerimi buna göre şekillendiriyorum. Örn: Ripple, Tron, Stellar gibi.
(YTD)