Merhaba arkadaşlar.
Wordpress için bir php bot yazdırdım botla çekilen içerikler databasede çok yer kaplıyor.Normalde 1 mb yer kaplayacak bir içerik 10mb yer kaplıyor.
Sorunun kaynağını ve çözümünü sunacak arkadaşlar aranıyor.
Database çok hızlı büyüyor
8
●473
- 03-12-2012, 21:50:23Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Hocam veri neyse onu kaplar yani 1mb ise 1mb kaplar. Neden bu kadar büyük sorusuna gelince tablo'nun bir kaç satırını yazarsanız inceleme fırsatı buluruz. İyi çalışmalarbluecity adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-12-2012, 20:29:01Üyeliği durdurulduwp nin tablolarına bot icin ek alan açılmış mı orjinalden farkını inceleyin alan tiplerini varchar olarak tanımlı alanların sizin veritabanınızdada aynı olarak tanımlanıp tanımlanmadığını kontrol edin. Ek tablo var mı varsa büyüklüklerini kontrol edin.
wp nin veri tabanını incelemiştim oldukça başarılı bir mimarisi var wp den kaynaklanmadığı kesin. - 20-12-2012, 19:05:48Çektğin veri char türünde ve sen bunu nchar türünde bir tabloda saklıyorsan veya sutunların collection ayarları cince japonca gibi latinden çok karakter barındırn dilleri destekliyorsa veri daha fazla yer kaplar. Tabi bunlar ile alakasıda olmayabilir kesin birşey diye bilmek için bakmak gerekir. örnek bir satır pm at istersen.