Acil sitemize shell atmışlar
10
●570
- 05-03-2019, 01:16:03aşağıdakileri yapmadan önce komple çalışır bir yedek alın.
kurumsal siteyse kolay blogsa işinizzor. ilgili dosyayı bulup silmek yetmez.
kurumsal siteyse en kolayı siteyi temiz bir yere kurulup yapıp manuel taşımak en güzelidir. eski hostingden hiç bir dosyayı yeni hostinge almamak en iyisi.
hosting kaynaklı da olabiliyor paylaşımlı sunucularda firma kötüyse serverdan girmiştir.
öncelikle cpanel bilgilerinizi de değişmelisiniz.
eğer blog sitesiyle işiniz daha zor. taşınması zor çünkü.
cpanel bilgilerinizi wordperis giriş bilgilerinizi değişin. temanızı silip yerine yeni indireceğiniz tema dosyalarını koyun. eklentilerin tamamını silin.
wordfence kurup sistemi taratın.
çok karmaşık ve illet bir süreçtir. mümkünse hostinginizi değişin. - 05-03-2019, 01:16:49Üyeliği durdurulduHocam bunların hepsini yaptım zaten ben temada bir açık var o açıktan sürekli girerler biz sunucuyuda değiştirsek.arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 05-03-2019, 01:23:45Üyeliği durduruldudilerseniz ücretli güvenlik hizmeti sağlayabilirim.
- 05-03-2019, 01:43:14Büyük ihtimal film sitesidir. Hocam ***** eklentiler kurmuşsunuzdur ötesi shell atmaları mümkün degildir. eklentileri gözden geçirin wordpress.com harici eklenti kullanmayın.
- 05-03-2019, 02:31:38Sitenizde açık olmadığına inanıyorsanız hostingin bağlı olduğu resellerden başka bir site hack yemiş ve dizinler arası geçiş yapmışlardır. Eğer sizin sitenize shell soktularsa htaccess dosyası ile bir çok güvenlik önlemi almak mümkün bu konulara karşı temada aramayın sorunu belkide güncellenmeyen eklentilerde yada yeni güncellenip açık olan eklentiden girmişlerdir. Araştırma yapılması lazım log kayıtlarına bakılması gerekiyor.