Merhaba,
Şirketimiz Shentaweb marka tescilli ve yasal olarak hizmet veriyor. Geçen senelerde bu forumda bir kullanıcı, biraz haysiyetsiz zaten forumu yalancılık ile suçlamaktan ban da yemişti diye hatırlıyorum.. Shentaweb kullanıcı adını alıyor ve parayla bize satmaya çalışıyordu. Daha sonra hesabı kapattı veya sildi bilmiyorum fakat hesap kayboldu ve biz herhangi bir şekilde geri alamadık.
Instagram form ile tüm belgelerimizi hata almamıza rağmen ilettik ve herhangi bir gelişme olmadı. Bu konuda öneriniz nedir acaba?
Tescilli markamız kullanıcı adını geri alamıyoruz
3
●358
- 23-04-2023, 04:32:40Bildiğim bilgiler şöyle ki ;
Domain yada marka tesciliniz instagram üzerinde bir husus arz etmiyor.
Kullanıcı size para ile satmaya kalksa ; parasız da verse o vermeden kullanıcı adına en fazla yaptırım yapabilmeniz için ; markanın tr de değilde global de misal usa da olması lazım.
Tarafsız yaklaşırsa ;
"@mfk" kullanıcı bende ve bu sizin markanız bunu benden almanız için gerekli işlemler ;
1) Bana para ile platformu , şirketi ws devir ettirmek.
2) Sadece kullanıcı için para ödemek
3) Forum yada yardım masası ile belgeleri sunup hesabı taklitten ws kapattırmak yada kullandırmamak
4) Hesabın kullanıcı adını platform yetkilileri ile gerekli belgeler ile devir etmek.
Üstte ki 3 seçenek olur fakat 4. seçenek biraz zor , imkansız değil ama zor - 23-04-2023, 05:13:40benim bir domain var .. bu domain bir firmanın markası ben tesadüfen aldım.. markaya zarar vermiyorum sadece domaini e-ticaret olarak kullanıyorum.. bu firma 35 ülkeye bu marka ile satış yapıyor domain bende 13 senedir duruyor... hiç bi şey yapmadılar bugune kadar çünkü mahkemesi avrupada olan bir durum... ülkede ise en fazla domaine ksııtlama getirebilir ama onun içinde benim kötü niyetli olmamlazım... normalde domain kural olarak ilk gelen sahibidir... ama yasalar herzaman zengini korumaya yonelik değişir.shentaweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işiniz zor... para verin alın - 23-04-2023, 05:47:32Marka tesciliniz ancak kişi sizin tescil ettiğiniz alanda faaliyet gösteren bir hesap ile kullanıcı adını kullanıyorsa işe yarar. Örneğin siz x markasının matbaa sınıfının marka tesciline sahipsiniz. Başkası x kullanıcı adıyla inşaat alanında faaliyet gösteren bir instagram hesabı kullanabilir bunu alamazsanız. Ancak matbaa alanında faaliyet gösteren bir ınstagram hesabı kullanırsa bu taklit olur ve kullanıcı adını size verirler.